reklama
Anuska cudne te Twoje bączki, tak jak u mnie dziewczynka drobniejsza.
Elunia a jaka była waga startowa Twoich dzieci, pytam bo teraz jest spora różnica. U nas też z kilograma przy urodzeniu zrobiło się prawie trzy kilo ;( I trochę mnie to martwi. A jak z apetytem u córci???
My dziś dwa razy byliśmy na spacerku, taka piękna pogoda Łobuzy pospały na dworze,a wczoraj Adaś usnął dopiero ok 22, myślałam, że się wykończę, tak szalał. Za to dziś wstaliśmy o 9.
Elunia a jaka była waga startowa Twoich dzieci, pytam bo teraz jest spora różnica. U nas też z kilograma przy urodzeniu zrobiło się prawie trzy kilo ;( I trochę mnie to martwi. A jak z apetytem u córci???
My dziś dwa razy byliśmy na spacerku, taka piękna pogoda Łobuzy pospały na dworze,a wczoraj Adaś usnął dopiero ok 22, myślałam, że się wykończę, tak szalał. Za to dziś wstaliśmy o 9.
wiolka tylko Alan tak szybko przybiera na wadze,potrafi zjeść choć ostatnio przez wyrzynające się zęby zawsze zostawia troszkę mleka.Miał taki okres jak miał miesiąc czy dwa że mógł jeść co pół godziny nieraz ale zaraz było widać wzrost pewnie dlatego miał większe zapotrzebowanie na pokarm Ogólnie oboje bardzo lubią zupy i wszystko co im sie tylko wciśnie-kukurydzianą chrupke,biszkopta a wczoraj nawet danonka opędzlowały bez rewolucji żołądkowych Z mięska jemy już kurczaka,kaczke,indyka,królika i cielęcinę.Staram się im zmieniać codziennie coś innego.
aladam u nas nie była duża różnica w wadze a teraz prawie 3kg różnicy
Ciekawa jestem jak tam Lilly sobie radzi Dobrze że już niedługo święta to jej mąż zjedzie,będzie jej lżej Lilly trzymaj sie twardo;-) Mam pytanie do mam których pociechy mają więcej niz jeden ząbek wyrznięty - w jakich odstępach wychodzą te ząbki u nas jest prawy,dolny siekacz wiec kiedy pojawi się do pary drugi
aladam u nas nie była duża różnica w wadze a teraz prawie 3kg różnicy
Ciekawa jestem jak tam Lilly sobie radzi Dobrze że już niedługo święta to jej mąż zjedzie,będzie jej lżej Lilly trzymaj sie twardo;-) Mam pytanie do mam których pociechy mają więcej niz jeden ząbek wyrznięty - w jakich odstępach wychodzą te ząbki u nas jest prawy,dolny siekacz wiec kiedy pojawi się do pary drugi
Ostatnia edycja:
elunia77
Aktywna w BB
Anula, Anuska - cudowne dzieciaczki
Wiolka - pomysl z galeria powinien wypalic - jak zrobie nowe - wkleje.
Aladam - u nas waga startowa prawie identyczna 2.31 i 2.33 kg i tez sie martwilam jak roznica sie powiekszala. A Lucy praktycznie od poczatku byla niejadkiem i musialam w nia wciskac. Doszlo do tego ze od 4 miesiaca byly tylko na 4 butelkach dziennie (dlatego ze zaczely przesypiac cale noce - karmienie srednio co 4 godz i brakowalo dnia) ale polozne srodowiskowe mowily ze to calkiem normalne i jak najbardziej moze tak byc. Tylko... Kevin zjadal 210 ml a Lucy jak sie udalo 130-150 ml i to czasami walczylismy okolo godziny... Jak zaczely sie obiadki i deserki - to sie polepszylo - bo wcina wszystko co podam za to mleczko bez zmian. Jak po ok 80 ml odrzuca mi butelke to robie kaszke i z lyzeczki zjada do konca (robie jej 180 ml). Juz od 2 miesiecy mamy 3 butle + obiadek + deser i Kevin 9100 a Luska tylko 6750... Ale jest tez duza roznica miedzy dziecmi - Kevin jest leniuszkiem, za to ona nie usiedzi spokojnie - ciagle w ruchu - nawet w bujaczku ciagle macha nozkami i jedna raczka
Teraz na bilansie znowu mnie uspokajali ze wszystko jest ok, ze dziewczynki tak maja itp. Najwazniejsze ze prawidlowo sie rozwija...
Dzisiaj tez myslalam o Lilly...
Pozdrawiam
Wiolka - pomysl z galeria powinien wypalic - jak zrobie nowe - wkleje.
Aladam - u nas waga startowa prawie identyczna 2.31 i 2.33 kg i tez sie martwilam jak roznica sie powiekszala. A Lucy praktycznie od poczatku byla niejadkiem i musialam w nia wciskac. Doszlo do tego ze od 4 miesiaca byly tylko na 4 butelkach dziennie (dlatego ze zaczely przesypiac cale noce - karmienie srednio co 4 godz i brakowalo dnia) ale polozne srodowiskowe mowily ze to calkiem normalne i jak najbardziej moze tak byc. Tylko... Kevin zjadal 210 ml a Lucy jak sie udalo 130-150 ml i to czasami walczylismy okolo godziny... Jak zaczely sie obiadki i deserki - to sie polepszylo - bo wcina wszystko co podam za to mleczko bez zmian. Jak po ok 80 ml odrzuca mi butelke to robie kaszke i z lyzeczki zjada do konca (robie jej 180 ml). Juz od 2 miesiecy mamy 3 butle + obiadek + deser i Kevin 9100 a Luska tylko 6750... Ale jest tez duza roznica miedzy dziecmi - Kevin jest leniuszkiem, za to ona nie usiedzi spokojnie - ciagle w ruchu - nawet w bujaczku ciagle macha nozkami i jedna raczka
Teraz na bilansie znowu mnie uspokajali ze wszystko jest ok, ze dziewczynki tak maja itp. Najwazniejsze ze prawidlowo sie rozwija...
Dzisiaj tez myslalam o Lilly...
Pozdrawiam
zabolek12385
Fanka BB :)
Nie poczytam bo nie mam jak. Wpadlam tylkk napisac ze u nas nadal bandzaj. Cjlopaki z goraczka co chwila plscz. Prawie nie sypiam non stop obaj chca na rece. Siadam juz. Jak to ogarne to sprobojd was nadrobic. Sorki za bledy ale pisze z mlodym na rece. Jesc nie chca pic nie chca na sile cos wmuszany strzyjawjka. Byska
enaflo
Zaangażowana w BB
Ja jakoś taki ciężki tydzień miałam ;( i nie chciało mi się pisać, zaglądałam tylko.
My na spacer wychodzimy codziennie, bez względu na pogodę, łobuzy zazwyczaj usypiają w wózku a potem wózek wprowadzam do ganku, gdzie jest chłodno i śpią jeszcze około 2 godzin. Zresztą moje bąki lubią spać. W lecie, jak nie musiałam wstawać z Sebą do szkoły to czasami wstawaliśmy około 10 )) Teraz budzą się około 8 tylko dlatego, że ja wstaję ok 7.30 i one mają jakiegoś czuja na mnie.
Aime ja też zaczęłam chodzić na fitness dwa razy w tyg na 18, bo muszę być w domu po 19, bo Adaś bez cyca nie uśnie Chodzę na zumbę, fajnie poprawia humor ))) Dziś byłam
Moje nadal na etapie podnoszenia się do raczkowania i bujania się Adaś próbuje z tej pozycji siadać, ale jeszcze mu kiepsko idzie.
Po ostatnim badaniu na posiew Adasiowi wyszły bakterie w moczu. Byliśmy u nefrologa i pani doktor kazała powtórzyć badanie, bo powiedziała, ze Adaś nie wygląda na chorego ;/ i pewnie coś źle zrobiłam.
Adaś waży już 8800g, Alicja niecałe 6000g ;( Po niedzieli idziemy na kolejne ważenie ;( i zobaczymy co dalej?
Enaflo ja wracam do pracy w połowie lutego i też mnie martwi wiele rzeczy??? Jak to będzie z opieką, jak dam radę ogarnąć całe towarzystwo??? Szkoda gadać...
A z kim Twoje maluchy zostają aladam?
Elunia dzięki za odpowiedź, jak piszesz o Lucy to jakbym czytała o Alicji Alicje karmię swoim mlekiem, ale najwięcej na raz wypija 120 ml, nie wiem ile Adaś bo on pije bezpośrednio z cycusia. Alunia lubi nawet deserki i obiadki, ale ma takie dni, że pluje i nic się nie wciśnie. Trochę mnie to martwi, we wtorek idziemy na kontrolę wagi i wtedy zobaczymy co powie lekarz?
Enaflo dzieciaki zostaną z opiekunką, która wcześniej zajmowała się naszym starszym synkiem, nie będzie to długo bo ja będę pracować od 11 a mąż około 15 jest w domu, więc w granicach 4-5 godz dziennie. Mam nadzieję, ze w tym względzie nic się nie zmieni!!!
Enaflo dzieciaki zostaną z opiekunką, która wcześniej zajmowała się naszym starszym synkiem, nie będzie to długo bo ja będę pracować od 11 a mąż około 15 jest w domu, więc w granicach 4-5 godz dziennie. Mam nadzieję, ze w tym względzie nic się nie zmieni!!!
elunia77
Aktywna w BB
Aladam -No to trafily nam sie corcie niejadki :-). Czekam na relacje co powie Ci lekarz, bo moje bable tak naprawde pediatre widzialy jak mialy 3 miesiace. Na szczepienia jezdze do GP (lekarz pierwszego kontaktu), ktory nawet nie zbadal dzieci przed szczepieniem tylko zapytal czy wszystko dobrze... WIELKIE roznice miedzy Polska a Irlandia (ale to chyba tylko moj lekarz taki, kolezanka ma "normalnego"). Z jednej strony wielki minus - z drugiej plus. Plusem dla mnie bylo tutejsze podejscie do ciazy. Nikt nie podawal mi nigdy zadnych parametrow z badan, usg itp. Wiec nie sprawdzalam w necie co to? a jak to? a co moze byc? itp. Zawsze bylo: wszystko ok, Pracujesz? - juz nie - no to dobrze... odpoczywaj i normalnie zyj - z dziecmi wszystko w porzadku! I tak prawie za kazda wizyta. Na poczatku ciazy strasznie mnie to denerwowalo ze lightowo podchodza do tego, ale teraz jak czytam co dziewczyny przezywaja na watku ciaza blizniacza - to sie ciesze ze prawie nic nie wiedzialam... Moja ciaza praktycznie bezstresowa, choc pierwsza, blizniacza i taka mlodziutka juz tez nie jestem:-). Ale jak w gre wchodza moje dzieci - to juz inaczej
Czekam na relacje choc napewno wszystko bedzie dobrze - tego zycze!
Zabolek - Tobie wytrwalosci i troche snu - dzieciaczkom duuuuzo zdrowka!
Czekam na relacje choc napewno wszystko bedzie dobrze - tego zycze!
Zabolek - Tobie wytrwalosci i troche snu - dzieciaczkom duuuuzo zdrowka!
Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny
anuska u moich maluszkow slina tez kapie ze hej ,rączki w buzi i krzyki niesamowite ,ale jakie twoje maluszki super widac odrazu ze synus wiekszy
ja wczoraj mialam cyrk z moim Miloszkiem ,doslownie darl sie caly dzien ale na szczescie wieczorem sie zrelaksowalam i poszlam sobie na koncert Stachurskiego,pozniej after party-zaszalalysmy sobie z bratową a co
dzis boli glowa i niewyspana jestem jak cholera musze 2 kawe wypic
dziewczyny zadzwonie do lilly to pozniej napisze co u niej pewnie ma rece pelne roboty
anuska u moich maluszkow slina tez kapie ze hej ,rączki w buzi i krzyki niesamowite ,ale jakie twoje maluszki super widac odrazu ze synus wiekszy
ja wczoraj mialam cyrk z moim Miloszkiem ,doslownie darl sie caly dzien ale na szczescie wieczorem sie zrelaksowalam i poszlam sobie na koncert Stachurskiego,pozniej after party-zaszalalysmy sobie z bratową a co
dzis boli glowa i niewyspana jestem jak cholera musze 2 kawe wypic
dziewczyny zadzwonie do lilly to pozniej napisze co u niej pewnie ma rece pelne roboty
Załączniki
Ostatnia edycja: