reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Aimee mi to żal trzymać tych ubranek w szafir bo tyle podostawali że szok więc jak mnie natchnie to i sukienke ubieram.
a na fitnes to ja już drugi tydz teraz chodziłam. we wt i czw mama zostaje mi z dziećmi i też mam o 20 więc one albo już śpią albo zasypiają więc bez problemu mogę je o tej porze z nią zostawić. i powiem ci że samopoczucie super mi się poprawiło odkąd pójdę się pomęczyć i też mokrutka wychodzę. zastanawiam się tylko czy nie zrezygnować z jednego dnia fitnessu na rzecz zumby bo utworzyli grupę i strasznie mnie to korci:-)

reklama
Anula śliczne dzieciaki i bardzo podobne do siebie:tak: Podejrzewasz że mogą ząbkować?U mnie też tak niespokojnie spały,wierciły się i policzki im się czerwieniły i czerwienią do tej pory i widzę że u Twoich maluchów też są zaczerwienione a to oznaka ząbkowania- Alanek już od trzech dni ma ząbka na dole:-D

ankoś urocze dzieciaczki i różnica w wadze podobnie jak u moich brzdąców:tak:

marcikuk witaj wśród rozpakowanych;-)

Agata88 wreszcie się odezwałaś:-D chłopaki rosną jak na drożdżach hihi moj chłop waży 10kg:szok: i też nie nie wymaga noszenia ale za to jak parę razy w ciągu dnia go podniosę to plecki odczuwają:tak:

Cailina udanej transakcji życzę i pięknego drugiego domku,spełniającego Wasze wymagania :tak: A jak dzieciaczki po zagęszczaniu mleczka?Lepiej przesypiają nocki?
zobolek szybkiego powrotu do zdrówka Wam życzę:tak:

Aime no i świetnie że robisz coś da siebie i też bym tak chciała:tak: a nie tylko dom,dresy-ładne ubranie typu kiecka itp od święta hihi, pazurków nie chce mi się nawet piłować a brwi oststnio wyrywałam uuu...nie pamiętam kiedy i muszę sobie w końcu je wyregulować bo jak yeti niedługo będę wyglądać:szok: i spłoszę wszystkich dookoła :-)

Słuchajcie dziewczyny my od trzech dni mamy dolego siekacza u Alanka alleluja!:-D Czekamy na kolejne,a u Amelki tylko rączka w buzi i nerwy ale dziąseła jeszcze blade więc z nią się chyba trochę pomęczymy zanim upragniony ząbek wyjdzie:-( Czy u Waszych maluchów też się robią czerwone policzki przy zabkowaniu?

Ostatnia edycja:
Dziekuje za przyjecie do grona rozpakowanych. Oj widze ze predko moje chlopaki nie beda spali calych nocy :))) Na razie sa kochani bo tylko spia i sie budza na jedzenie. O ząbkowaniu wole nie myslec :szok:
Przedstawiam moich mezczyzn:
20121123_123426.jpg20121123_121854.jpg

Marcikuk przyjstojni Ci Twoi mezczyzni, nie bedziesz mogla sie od potencjalnych synowych ogonic..:)
Anyska mowisz ze zaczerwienione policzki to oznaka zabkowania???

My wciaz walczymy z katarem i humorami Darusia, wczoraj tak dal wieczoram popalic ze myslalam ze mnie szwagier spakuje i na lotnisko zawiezie... nie wiem co mu jest koszmarnie sie prezy wygina do tylu i krzyczy w nieboglosy , uspokoaja sie na chwilke nawet usmiecha po czym znow wrzask..:(

Anuska, u nas tez czerwone lica przy zabkowaniu. Dzis byl kolejny facet ogladac dom, pozyjemy zobaczymy.
A mleka nie zageszczamy bo tu sie tak nie robi i karmie lyzeczka. Spia jak spaly, czyli z przerwami;-).

Marcikuk, a te twoje maluchy to identyczne?

marcikuk no twoje smyki to identyczne bynajmniej na zdjeciu tak wygladaja
ankos czy ty masz juz blizniacze sanki bo ja tez mam w planach na saneczki z moimi wychodzic tylko jeszcze sanek brak musze na allego zerknac bo sklepach poki co nie widzialam.
a oto my na spacerku20121116_074612.jpg

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny.
ANKOS,MARCIKUK-sliczne te wasze dzidziole!ANKOS-ladna waga malego.ja 4 grudnia na szczepienie to zobacze ile waza.
my we wtorek bylismy u neurologa i na szczescie wszystko dobrze-nic sie nie dzieje.
MATI-widze,ze zadowolona jestes z nowej fury:-)a jak zamierzacie na tych sankach dzieci wozic-w spiworach?moj maz to juz w lipcu planowal sanki kupowac:szok:ale moje chyba jeszcze za male i bede je w wozku targac.
ANUSKA-ja tez ostatnio na brwi spojrzalam i jutro zrobie z nimi porzadek!
jesli chodz o DARUSIA-to moze boli go brzuszek -moja KOrnelka tak miala-prezyla sie a potem prutala.

Cześć kochani

witaj marcikuk - życzę żeby maluszki długo były takie grzeczne i kochane i często zaglądaj i pisz, my którym trochę dają popalić maluchy wpadniemy na chwilkę choć poczytać a zadziej napisać ;-)
ankos - śliczne oczka Twoje szkrabiki mają :biggrin2:
mati- jaki masz wózeczek i jak się sprawuje?

u nas poszły w końcu ząbki mamy już po dwa i chyba jeszcze coś wyjdzie :biggrin2::biggrin2: no ale wynik taki że są takie marudne, płaczą jak zasną i wybudzają się :-(

ja dziś zdolność do pracy dostałam ;-)im bliżej tym ciężej na myśl ze z kims obcym muszę zostawić małe ojjj ciężko będzie na początku:zawstydzona/y: mimo że dają popalić to też tak fajnie ze sobą się bawią i kukają i śmieją się i jedna drugiej buzi próbuje dawać, jak z jedną się bawię to już druga na nogę się spina i choć trochę zaczepić chce żeby buziolka dostać złapać za rękę i do buzi oczywiście bo dziąsełko boli;-) właśnie nasze potencjalne nianie od paru dni nas odwiedzają i zaraz musimy wybrać i oby za pierwszym razem dobrze trafić!!

a i przyszedł u nas czas na kojec bo troche za dużo już się rozchodziły i taka decyzja zapadła, oczywiście próbują przesuwać a mąż mocować aby nie przesuwały ale generalnie lubią podciągać się za szczebelki i całym kojcem trząść :-D fajnie się bawią w nim - zapewne do czasu :-D

reklama
Ja jakoś taki ciężki tydzień miałam ;( i nie chciało mi się pisać, zaglądałam tylko.
My na spacer wychodzimy codziennie, bez względu na pogodę, łobuzy zazwyczaj usypiają w wózku a potem wózek wprowadzam do ganku, gdzie jest chłodno i śpią jeszcze około 2 godzin. Zresztą moje bąki lubią spać. W lecie, jak nie musiałam wstawać z Sebą do szkoły to czasami wstawaliśmy około 10 ;))) Teraz budzą się około 8 tylko dlatego, że ja wstaję ok 7.30 i one mają jakiegoś czuja na mnie.
Aime ja też zaczęłam chodzić na fitness dwa razy w tyg na 18, bo muszę być w domu po 19, bo Adaś bez cyca nie uśnie ;) Chodzę na zumbę, fajnie poprawia humor ;)))) Dziś byłam ;)
Moje nadal na etapie podnoszenia się do raczkowania i bujania się ;) Adaś próbuje z tej pozycji siadać, ale jeszcze mu kiepsko idzie.
Po ostatnim badaniu na posiew Adasiowi wyszły bakterie w moczu. Byliśmy u nefrologa i pani doktor kazała powtórzyć badanie, bo powiedziała, ze Adaś nie wygląda na chorego ;/ i pewnie coś źle zrobiłam.
Adaś waży już 8800g, Alicja niecałe 6000g ;( Po niedzieli idziemy na kolejne ważenie ;( i zobaczymy co dalej?
Enaflo ja wracam do pracy w połowie lutego i też mnie martwi wiele rzeczy??? Jak to będzie z opieką, jak dam radę ogarnąć całe towarzystwo??? Szkoda gadać...

Do góry