reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bliźniaki niemowlaczki - pierwszy rok życia naszych dzieciaczków.

Kamiladon jak ustawia te stopki? Może to temat dla ortopedy? Będę miała teraz szkołę przetrwania, 5 dni sama z moimi dzieciorami [emoji5]. No ale cóż co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Na zewnątrz je tak mocno wykrzywia jak wstaje. Zobaczymy co.dziś nam powiedzą. No to ładny hardcore będziesz miała:) powodzenia ;)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Na punkcie stópek ja jestem przewrazliwiona bo u mojej panny jest wadą, ale polega na tyum że stopy idą do wewnątrz. Na to że sama będę z nimi sama się zgodziłam ☺. Siedzę z nimi na wsi na działce bo w mieście dużo gorzej znoszą upały.

Hej dziewczyny, moje panny 24 sierpnia skończą 4 miesiące, jakoś dajemy radę, bardzo dużo mi mama pomaga,wydaje mi się,ze juz jest trochę lżej niż na poczatku, ale czasem mam dość i zastanawiam się po co mi to bylo potrzebne ehh...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny, moje panny 24 sierpnia skończą 4 miesiące, jakoś dajemy radę, bardzo dużo mi mama pomaga,wydaje mi się,ze juz jest trochę lżej niż na poczatku, ale czasem mam dość i zastanawiam się po co mi to bylo potrzebne ehh...

Kochana ja też tak czasem mam. Trzymaj się!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba każda mama miewa takie myśli. Tylko nie wypada się przyznawać ☺. Z każdym miesiącem jest lepiej bo zaczynają się coraz bardziej interaktywne robić. Jak już przetrwałaś prawie 4 miesiące to i kolejne jakoś zleca ☺. U mnie 19 sierpnia skończą 11 miesiecy i nadal mam czasem takie myśli że łał to moje. Kiedy ten czas zleciał ☺

Siedze z tymi moimi gwiazdami juz 4 dzien sama i powiem wam jakoś da się żyć ☺. Jedyne co to kręgosłup po dupie dostaje. Minus jest też taki że teraz nie pozwalają mi wyjść z pokoju bo krzyk jest jakby żywcem że skóry obdzierali, pęcherz ćwiczy wytrzymałość ☺. Wieczorną kąpiel też jakoś ogarniam, sama siebie zaskakuje ☺.

Super. Mi kiedyś wiele wydawało się niemożliwe a teraz wnoszę ich i znoszę na 5 piętro.
U mnie też się wydzierają jak wychodzę ale zamykam drzwi za sobą i zaraz zapominają. Samo się nie ugotuje i nie posprząta :( oczywiście czasem siedzą ze mną w kuchni ale coraz częściej zamiast zwiedzać zakamarki wieszają mi się na nogi i chcą być brani na ręce. Zamknięci w pokoju z balkonem całkiem długo potrafią się sami bawić.

Dziewczyny, zostawiliśmy chłopaków pierwszy raz pod opieką dziadków na 3 doby. Po powrocie Adriana zaufanie zdobywałam przez dwa dni. Myślałam głupia że się rzucą na nas stęsknione ;)

Nietupska my nasze zostawiliśmy ostatnio na półtora dnia. I smutno mi się zrobiło że jedna panna chciała tylko do męża a druga nie chciała zejść babci z rąk. Obie plakaty jak chciałam je przytulić. Poczułam się jak jakaś wyrodna matka. Ą jak na codzień to tylko dzień cały słyszę jak jęczą mama mama ☺. Podziwiam że twoi panowie zostawieni sami w pomieszczeniu, przestają krzyczeć. Sprzątanie i gotowanie dopiero jak śpią. Ja swoje chyba rozpuściłam bo krzyczą do skutku ☺.
Podziwiam wnoszenie na piąte piętro, ale mamy bliźniąt po prostu są mega ☺.
Mam pytanko kiedy wasze maluchy zaczęły same chodzić? Bo u mnie póki co chodzą przy meblach, wspinaha się na łóżka i fotele i zastanawiam się kiedy możliwe że ruszą same ☺.

reklama
O dokładnie u mnie też jeden do taty a drugi chował się za babcią ;)
Moi zaczęli chodzić w wieku 14 mcy. Trochę minęło odchodzenia przy meblach, to jakoś wcześnie było.

Do góry