reklama
Witam. Jestem szczesliwa mamusia blizniat jednoowodniowych jednokosmowkowych.:-) Ciaza przebiegla bez zadnych komplikacji, po pierwszym USG bylam juz pod opieka specjalisty. Czeste badania (USG, KTG) dla pewnosci, czy wszystko przebiega prawidlowo. Dziewczynki urodzily sie w 34 tygodniu poprzez cc. Maja teraz 8 miesiecy i wszystko jest OK.
Ostatnia edycja:
LoveMyBebe
Początkująca w BB
Hej
Potrzebuje Waszych opinii na temat ciąży mono-mono. Jestem w 13 tyg takiej właśnie ciąży. Przez wszystkie usłyszane od lekarzy informację nie umiem się przez moment cieszyć danym mi szczęściem...:-( Bardzo się boję o dzieci...tygodnie mijają strasznie wolno...
Jeśli jest gdzieś tutaj szczęśliwa mama , której się udało to odezwij się
Mieszkam w warszawie, odwiedziłam już wydaje mi się najlepszych specjalistów ale żaden nie chce mnie prowadzić, żaden nie dał nadziei na to, że może się udać. Odesłana zostałam na kontrole w poradni przyszpitalnej i tyle...badań usg nie wykonują zbyt często a wiem, że monitoring jest najważniejszy. Ogólnie postawiono na mnie krzyżyk....:-(
Potrzebuje Waszych opinii na temat ciąży mono-mono. Jestem w 13 tyg takiej właśnie ciąży. Przez wszystkie usłyszane od lekarzy informację nie umiem się przez moment cieszyć danym mi szczęściem...:-( Bardzo się boję o dzieci...tygodnie mijają strasznie wolno...
Jeśli jest gdzieś tutaj szczęśliwa mama , której się udało to odezwij się
Mieszkam w warszawie, odwiedziłam już wydaje mi się najlepszych specjalistów ale żaden nie chce mnie prowadzić, żaden nie dał nadziei na to, że może się udać. Odesłana zostałam na kontrole w poradni przyszpitalnej i tyle...badań usg nie wykonują zbyt często a wiem, że monitoring jest najważniejszy. Ogólnie postawiono na mnie krzyżyk....:-(
papryczka_
Fanka BB :)
LoveMyBebe, gratulacje!
Fakt jest to trudna ciąża, ale musisz być dobrej myśli. Monitorowanie ciąży jest bardzo ważne.
Moje córki są jednokosmówkowe dwuowodniowe i usg miałam wykonywane co 2 tyg.
Jeździłam do stolicy, na ul. Finlandzką 9 (prywatna przychodnia, wykonują tam dokładne usg) , do dr Piotra K. ( z tego co się orientuje to przyjjmuje bodajże w środy i piatki) . Usg później wykonywali mi w szpitalu Bielnskim, do Wawy mam ponad 100km, ale jezdzilam.
3mam kciuki i glowa do góry!
Fakt jest to trudna ciąża, ale musisz być dobrej myśli. Monitorowanie ciąży jest bardzo ważne.
Moje córki są jednokosmówkowe dwuowodniowe i usg miałam wykonywane co 2 tyg.
Jeździłam do stolicy, na ul. Finlandzką 9 (prywatna przychodnia, wykonują tam dokładne usg) , do dr Piotra K. ( z tego co się orientuje to przyjjmuje bodajże w środy i piatki) . Usg później wykonywali mi w szpitalu Bielnskim, do Wawy mam ponad 100km, ale jezdzilam.
3mam kciuki i glowa do góry!
reklama
LoveMyBebe
Początkująca w BB
Dominika_89 ogromnie się ciesze, że jest odzew na mój post . Tak się składa, że na Finlandzką się zapisałam. Dr poleciła mi moja gin. Faktem jest, że nawet najlepszy lekarz nie pomoże jeśli dzieci się zapętlą pępowinkami :-( i to mnie najbardziej przeraża. Czekanie jest najgorsze a świadomość, że to nastąpi prędzej czy później dobija :-( Modliłam się o inny scenariusz, o to żeby ktoś zauważył podział na 2 worki owodniowe ale tylko potwierdzili, że jest inaczej :-(Starania o dobry nastrój i nadzieję idą mi z trudem.
Czy mogłabyś powiedzieć kiedy aktywność dzieci jest najmniejsza? Czy spacer może je uspakajać i usypiać? Wiem, że może popadam w paranoje wiem, że nie ma metody na ich ruchliwość ale tak strasznie bym chciała żeby nie były "nadaktywne"...
Czy mogłabyś powiedzieć kiedy aktywność dzieci jest najmniejsza? Czy spacer może je uspakajać i usypiać? Wiem, że może popadam w paranoje wiem, że nie ma metody na ich ruchliwość ale tak strasznie bym chciała żeby nie były "nadaktywne"...