reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

Tylko 3 trisomie 🙄
Nie, amniopunkcja wykrywa o wiele więcej wad niż tylko 3 podstawowe trisomie. Na pewno wykryje kilkadziesiąt-kilkaset różnych zmian w dna, mikromacierze poszerzają ten zakres do jeszcze większej ilości, ale z tego co pamiętam nadal jest to kilkaset mutacji. Dokładniejsze liczby powie genetyk. Natomiast realnie takich mutacji są tysiące i niektóre z nich mimo badania mogą zostać niewykryte.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziękuję ,całkiem dobrze ,gnije sobie w łóżeczku ,mam sporo pomocy więc mogę spokojnie odpoczywać tylko trochę męczą mnie myśli co będzie dalej czy aby wszystko skończy się dobrze. Nie będę mogła zrobić aminopuncji prawdopodobnie i jednak do rozwiązania będę miała trochę stresu chociaż może powinnam wyluzować i skupić się na tym że jak narazie wyniki przyszły dobre ,dzidzia przeżyła opróżnienie krwiaka i jest coraz lepiej. Nie krwawie ani nie plamie już praktycznie od drugiego dnia od tej sytuacji. Mam nadzieję że za dwa tygodnie okaże się że z kosmówka już wszystko ok (odkleiła się przez tego krwiaka odrobinę ) i że na usg wszystko będzie ładnie :)
I co słychać u was ? ☺️

I co słychać u was ? ☺️
Hejka u mnie dobrze znaczy tak mi się wydaje miałam badania krwi i kilka parametrów wyszło odrobinę poza normę ale lekarz powiedział że w ciąży to jest normalne i wszystko ok , już 17 tydzień a ja czekam aż brzucho mi urośnie bo taki jakiś mały jest haha :) Czekam na połówkowe i modlę się żeby tam wszystko powychodzilo jak należy ,odrazu dam znać co i jak ❤️jeszcze echo serca będę mieć

Hejka u mnie dobrze znaczy tak mi się wydaje miałam badania krwi i kilka parametrów wyszło odrobinę poza normę ale lekarz powiedział że w ciąży to jest normalne i wszystko ok , już 17 tydzień a ja czekam aż brzucho mi urośnie bo taki jakiś mały jest haha :) Czekam na połówkowe i modlę się żeby tam wszystko powychodzilo jak należy ,odrazu dam znać co i jak ❤️jeszcze echo serca będę mieć
Znaczy dzidzia 🤣

Dziewczyny mam pytanie bo byłam na izbie z powodu bólu z boku trochę spanikowałam a wszystko jest ok macica się rozciąga :) Tylko u mojego ginekologa dwa tygodnie temu było że łożysko jest na przedniej ścianie a teraz jest na tylnej czy mogło się przemieścić ? Martwię się tym :(

Wracam jak bumerang,dziewczyny okazało się, że wyniki jakie były przeprowadzane w Genomedzie -sanco są nieprawidłowe.Dzwonili do mnie po 5 tygodniach ,że testy były nieprawidłowe-niby zła partia, zrobili kolejne po 5 tygodniach i okazało się, że jest częściowe podejrzenie trisomii 21 w pewnym stopniu ,ponieważ jedno ramię chromosomu jest z nieprawidłowym podwójnym genem(przepraszam jeśli coś przekrecilam).Litości już się cieszyłam, że będę miała zdrowego chłopca ,bo nie tylko pomylili się z trisomia ale i również z płcią. Potrzebuje wsparcia jak nigdy dotąd

Dziewczyny mam pytanie bo byłam na izbie z powodu bólu z boku trochę spanikowałam a wszystko jest ok macica się rozciąga :) Tylko u mojego ginekologa dwa tygodnie temu było że łożysko jest na przedniej ścianie a teraz jest na tylnej czy mogło się przemieścić ? Martwię się tym :(
Na innym forum dziewczyny tez o to pytały bo u nich też się zmieniło więc chyba tak się po prostu zdarza :) jeśli jest na tylnej ścianie to chyba lepiej wg mojej wiedzy

Wracam jak bumerang,dziewczyny okazało się, że wyniki jakie były przeprowadzane w Genomedzie -sanco są nieprawidłowe.Dzwonili do mnie po 5 tygodniach ,że testy były nieprawidłowe-niby zła partia, zrobili kolejne po 5 tygodniach i okazało się, że jest częściowe podejrzenie trisomii 21 w pewnym stopniu ,ponieważ jedno ramię chromosomu jest z nieprawidłowym podwójnym genem(przepraszam jeśli coś przekrecilam).Litości już się cieszyłam, że będę miała zdrowego chłopca ,bo nie tylko pomylili się z trisomia ale i również z płcią. Potrzebuje wsparcia jak nigdy dotąd
O matko.. Bardzo Ci współczuję.. A byłaś już u genetyka co to może oznaczać? Czy teraz są już pewni wyniku?

O matko.. Bardzo Ci współczuję.. A byłaś już u genetyka co to może oznaczać? Czy teraz są już pewni wyniku?
Teraz są niby pewni po 6 tygodniach ...6 tygodni żyłam w przekonaniu że jest wszystko dobrze (Na usg z sercem było dobrze)...jestem w 19 tygodniu ...psychika Już mi wysiada,Nie wiem co mam dalej robić

reklama
Teraz są niby pewni po 6 tygodniach ...6 tygodni żyłam w przekonaniu że jest wszystko dobrze (Na usg z sercem było dobrze)...jestem w 19 tygodniu ...psychika Już mi wysiada,Nie wiem co mam dalej robić
Myślę że warto pójść do genetyka. Ale wierzę że już możesz nie dawać rady, nie wiem jakbym sobie poradziła w takiej sytuacji.

Do góry