reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

Tylko 3 trisomie 🙄
Nie, amniopunkcja wykrywa o wiele więcej wad niż tylko 3 podstawowe trisomie. Na pewno wykryje kilkadziesiąt-kilkaset różnych zmian w dna, mikromacierze poszerzają ten zakres do jeszcze większej ilości, ale z tego co pamiętam nadal jest to kilkaset mutacji. Dokładniejsze liczby powie genetyk. Natomiast realnie takich mutacji są tysiące i niektóre z nich mimo badania mogą zostać niewykryte.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziękuję ,całkiem dobrze ,gnije sobie w łóżeczku ,mam sporo pomocy więc mogę spokojnie odpoczywać tylko trochę męczą mnie myśli co będzie dalej czy aby wszystko skończy się dobrze. Nie będę mogła zrobić aminopuncji prawdopodobnie i jednak do rozwiązania będę miała trochę stresu chociaż może powinnam wyluzować i skupić się na tym że jak narazie wyniki przyszły dobre ,dzidzia przeżyła opróżnienie krwiaka i jest coraz lepiej. Nie krwawie ani nie plamie już praktycznie od drugiego dnia od tej sytuacji. Mam nadzieję że za dwa tygodnie okaże się że z kosmówka już wszystko ok (odkleiła się przez tego krwiaka odrobinę ) i że na usg wszystko będzie ładnie :)
I co słychać u was ? ☺️

I co słychać u was ? ☺️
Hejka u mnie dobrze znaczy tak mi się wydaje miałam badania krwi i kilka parametrów wyszło odrobinę poza normę ale lekarz powiedział że w ciąży to jest normalne i wszystko ok , już 17 tydzień a ja czekam aż brzucho mi urośnie bo taki jakiś mały jest haha :) Czekam na połówkowe i modlę się żeby tam wszystko powychodzilo jak należy ,odrazu dam znać co i jak ❤️jeszcze echo serca będę mieć

Hejka u mnie dobrze znaczy tak mi się wydaje miałam badania krwi i kilka parametrów wyszło odrobinę poza normę ale lekarz powiedział że w ciąży to jest normalne i wszystko ok , już 17 tydzień a ja czekam aż brzucho mi urośnie bo taki jakiś mały jest haha :) Czekam na połówkowe i modlę się żeby tam wszystko powychodzilo jak należy ,odrazu dam znać co i jak ❤️jeszcze echo serca będę mieć
Znaczy dzidzia 🤣

Dziewczyny mam pytanie bo byłam na izbie z powodu bólu z boku trochę spanikowałam a wszystko jest ok macica się rozciąga :) Tylko u mojego ginekologa dwa tygodnie temu było że łożysko jest na przedniej ścianie a teraz jest na tylnej czy mogło się przemieścić ? Martwię się tym :(

Wracam jak bumerang,dziewczyny okazało się, że wyniki jakie były przeprowadzane w Genomedzie -sanco są nieprawidłowe.Dzwonili do mnie po 5 tygodniach ,że testy były nieprawidłowe-niby zła partia, zrobili kolejne po 5 tygodniach i okazało się, że jest częściowe podejrzenie trisomii 21 w pewnym stopniu ,ponieważ jedno ramię chromosomu jest z nieprawidłowym podwójnym genem(przepraszam jeśli coś przekrecilam).Litości już się cieszyłam, że będę miała zdrowego chłopca ,bo nie tylko pomylili się z trisomia ale i również z płcią. Potrzebuje wsparcia jak nigdy dotąd

Dziewczyny mam pytanie bo byłam na izbie z powodu bólu z boku trochę spanikowałam a wszystko jest ok macica się rozciąga :) Tylko u mojego ginekologa dwa tygodnie temu było że łożysko jest na przedniej ścianie a teraz jest na tylnej czy mogło się przemieścić ? Martwię się tym :(
Na innym forum dziewczyny tez o to pytały bo u nich też się zmieniło więc chyba tak się po prostu zdarza :) jeśli jest na tylnej ścianie to chyba lepiej wg mojej wiedzy

Wracam jak bumerang,dziewczyny okazało się, że wyniki jakie były przeprowadzane w Genomedzie -sanco są nieprawidłowe.Dzwonili do mnie po 5 tygodniach ,że testy były nieprawidłowe-niby zła partia, zrobili kolejne po 5 tygodniach i okazało się, że jest częściowe podejrzenie trisomii 21 w pewnym stopniu ,ponieważ jedno ramię chromosomu jest z nieprawidłowym podwójnym genem(przepraszam jeśli coś przekrecilam).Litości już się cieszyłam, że będę miała zdrowego chłopca ,bo nie tylko pomylili się z trisomia ale i również z płcią. Potrzebuje wsparcia jak nigdy dotąd
O matko.. Bardzo Ci współczuję.. A byłaś już u genetyka co to może oznaczać? Czy teraz są już pewni wyniku?

O matko.. Bardzo Ci współczuję.. A byłaś już u genetyka co to może oznaczać? Czy teraz są już pewni wyniku?
Teraz są niby pewni po 6 tygodniach ...6 tygodni żyłam w przekonaniu że jest wszystko dobrze (Na usg z sercem było dobrze)...jestem w 19 tygodniu ...psychika Już mi wysiada,Nie wiem co mam dalej robić

reklama
Teraz są niby pewni po 6 tygodniach ...6 tygodni żyłam w przekonaniu że jest wszystko dobrze (Na usg z sercem było dobrze)...jestem w 19 tygodniu ...psychika Już mi wysiada,Nie wiem co mam dalej robić
Myślę że warto pójść do genetyka. Ale wierzę że już możesz nie dawać rady, nie wiem jakbym sobie poradziła w takiej sytuacji.

Do góry