reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

reklama
Prawidłowy !!!! Rozmawiałam z lekarzem powiedzieli mi że jeśli sanco będzie ok to wszystko powinno być dobrze i decyzja o aminopuncja do mnie należy , zrobię dla pewności ale jestem w końcu spokojniejsza poza przeziernościa na usg wszystko wyszło super i teraz będą skupiać się na serduszku w drugich prenatalnych

Prawidłowy !!!! Rozmawiałam z lekarzem powiedzieli mi że jeśli sanco będzie ok to wszystko powinno być dobrze i decyzja o aminopuncja do mnie należy , zrobię dla pewności ale jestem w końcu spokojniejsza poza przeziernościa na usg wszystko wyszło super i teraz będą skupiać się na serduszku w drugich prenatalnych
Bardzo się cieszę ! :)

@Kamcia001 Sledzę ten wątek i też czekałam, aż wrócisz z dobrymi wieściami <3 Jestem w podobnej sytuacji, tylko ja nie robiłam PAPPa - po prawidłowych wynikach NIFTY dowiedziałam się, że dziecko ma podwyższone NT, obraz USG poprawny, aczkolwiek poprzednie wizyty i mierzenie CRL wyglądało dziwnie - raz płod mieścił się w 95 centylu dla swojego wieku, a raz był zupełnie za mały (np 11 tydzień), to daje mi jakieś powody do zmartwień, ale w moim przypadku nikt nie proponował amnio i wydaje mi się, że nawet nie byłoby mi łatwo o nią walczyć... Na tę chwilę mam zamiar wywalczyć echo serca i porządniejsze badania, ale tutaj też muszę poczekać do 19-20 tygodnia. Z jednej strony ulga, z drugiej jednak wciąż pytania heh :)

@Kamcia001 Sledzę ten wątek i też czekałam, aż wrócisz z dobrymi wieściami <3 Jestem w podobnej sytuacji, tylko ja nie robiłam PAPPa - po prawidłowych wynikach NIFTY dowiedziałam się, że dziecko ma podwyższone NT, obraz USG poprawny, aczkolwiek poprzednie wizyty i mierzenie CRL wyglądało dziwnie - raz płod mieścił się w 95 centylu dla swojego wieku, a raz był zupełnie za mały (np 11 tydzień), to daje mi jakieś powody do zmartwień, ale w moim przypadku nikt nie proponował amnio i wydaje mi się, że nawet nie byłoby mi łatwo o nią walczyć... Na tę chwilę mam zamiar wywalczyć echo serca i porządniejsze badania, ale tutaj też muszę poczekać do 19-20 tygodnia. Z jednej strony ulga, z drugiej jednak wciąż pytania heh :)
Gdzie mieszkasz?

reklama
Do góry