reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Błagam o porady :( wysokie nt i test pappa 1;38 /21lat

reklama
Hej dziewczyny trafiłam do szpitala przedwczoraj z silnym krwawieniem myślałam że poroniłam z tego całego stresu a okazało się że miałam krwiaka i odrobinę odeszła kosmówka teraz muszę dużo leżeć i mam baardzoo dużo progesteronu przepisane ,dzidzia nieruszona wszystko z nią ok :) mój ginekolog powiedział że w tej sytuacji poczekamy dwa tygodnie i zobaczymy co z aminopuncja ale jego zdaniem dziecko powinno być zdrowe i zastanawiam się czy nie poczekać już do tego połówkowego i echa serca ,wiem że zdarzają się takie wady których nie widać na początku ale rozmawiałam z nim o tym i powiedział że jego zdaniem wszystko jest dobrze i zobaczymy za dwa tygodnie jak dzidzia wygląda to już będzie 16 tydzień

Hej dziewczyny trafiłam do szpitala przedwczoraj z silnym krwawieniem myślałam że poroniłam z tego całego stresu a okazało się że miałam krwiaka i odrobinę odeszła kosmówka teraz muszę dużo leżeć i mam baardzoo dużo progesteronu przepisane ,dzidzia nieruszona wszystko z nią ok :) mój ginekolog powiedział że w tej sytuacji poczekamy dwa tygodnie i zobaczymy co z aminopuncja ale jego zdaniem dziecko powinno być zdrowe i zastanawiam się czy nie poczekać już do tego połówkowego i echa serca ,wiem że zdarzają się takie wady których nie widać na początku ale rozmawiałam z nim o tym i powiedział że jego zdaniem wszystko jest dobrze i zobaczymy za dwa tygodnie jak dzidzia wygląda to już będzie 16 tydzień
W tym przypadku nie robiłabym już amnio, jak dla.mnke za duże ryzyko. Teraz leż i dbaj o maluszka 🥰

Jak się czujesz autorko ? 😘

Jak się czujesz autorko ? 😘
Hej dziękuję ,całkiem dobrze ,gnije sobie w łóżeczku ,mam sporo pomocy więc mogę spokojnie odpoczywać tylko trochę męczą mnie myśli co będzie dalej czy aby wszystko skończy się dobrze. Nie będę mogła zrobić aminopuncji prawdopodobnie i jednak do rozwiązania będę miała trochę stresu chociaż może powinnam wyluzować i skupić się na tym że jak narazie wyniki przyszły dobre ,dzidzia przeżyła opróżnienie krwiaka i jest coraz lepiej. Nie krwawie ani nie plamie już praktycznie od drugiego dnia od tej sytuacji. Mam nadzieję że za dwa tygodnie okaże się że z kosmówka już wszystko ok (odkleiła się przez tego krwiaka odrobinę ) i że na usg wszystko będzie ładnie :)

Szanse są ale przy takich wynikach powinnaś zrobić amnio a nie sanco
Miałam podobne wyniki jak autorka i po dobrym wyniku Sanco i kolejnych usg, gdzie wg lekarzy (różnych) "dziecko zdrowe" genetyk w szpitalu odradził amniopunkcje. Mamy się jeszcze zastanowić po wyniku echo serca (będzie w 16tc), ale tylko jeden z ginekologow wskazywał na zasadność amnio. Ja jeszcze się waham, bo oczywiście jestem zielona w temacie, jednak mam za sobą liczne poronienia i poród w 30 tc, więc bardzo nie chce czymkolwiek ryzykować.
U mnie też pappa była ok, ale beta wysoka i wg endokrynolog było to spowodowane moja nadczynnościa tarczycy.

Bardzo chciałabym żeby jednak dziecko było zdrowe ,aminopunkcja jest moim zdaniem robiona późno i podobno czeka się b.dlugo na wyniki :(

Niestety wad jest mnóstwo, mogą być jakieś mikrodelecje, których nie wykryją nawet badania inwazyjne. Tu już więcej powie Ci genetyk. Z tego co pamiętam to tych mikrodelecji są setki tysiące :) U mnie wolna bhcg była ekstremalnie wysoka i faktycznie dziecko ma ubytek genetyczny dziedziczony, ale raczej nie wpływa on na jakość życia, a wyniki biochemii były fatalne 🙂 Miałam amniopunkcję i ona również tego nie wykryła, ale wykluczyła najcięższe wady i to było najważniejsze.
Pamiętasz jakie miałaś wyniki i z bety i ogólnie jak wyszedł test pappa?

reklama
Do góry