reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

blada kreska

• Starter tematu guest-1665602193
  • Rozpoczęty
reklama
podwyższona temp ale nie zawsze, plamienie, no i co najgorsze ból jajników czasem nie do zniesienia, niekiedy nie mogę nawet usiąść

Do temperatury się nie odniosę bo tego nie robiłam, ale w styczniu/lutym ze względu na usunięcie ciąży pozamacicznej musiałam brać tabletki antykoncepcyjne, chodziłam wtedy na USG i nie miałam owulacji co jest wręcz oczywiste. A miałam dokładnie tak jak mówisz - bóle jajników niedoniesienia, normalnie jechałam na przeciwbólowych

Edit. Jeszcze dodam, że w związku z tą ciążą - w grudniu robiłam również progesteron i mimo, że to pół roku temu to pamiętam mniej więcej wszystkie wyniki, a jakbym chciała to mogłabym je sprawdzić w 1 minutę więc wybacz ale nie trafia do mnie ten argument. Obstawiam, że wynik albo nie był by w normie, albo był bez sensu bo nie był robiony 7 dni po owulacji

I nie chcę być niemiła. Przejrzałam Twoje posty i już we wrześniu 2021, przy negatywnym teście. Na stwierdzenie medycznego faktu jakim jest - objawy = hcg = pozytywny test napisałaś: wiem jak się czuje.
Skoro mamy maj, a Ty testujesz to raczej we wrześniu jednak te objawy i Twoje przeczucie Cię zmyliło. Może po tylu miesiącach warto już zaufać medycynie i nauce?

Podrzucam Ci badania, które powinnaś mieć wykonane, jak widzisz część badań powinno się wykonać w konkretnym dniu cyklu, a nie kiedy się chce. Dodatkowo tak długie cykle mogą świadczyć o PCOS, może występować brak owulacji i tutaj nie obejdzie się bez stymulacji. Owszem, czasem wzięcie kilku opakowań tabletek antykoncepcyjnych pomaga, ale to są bardzo sporadyczne przypadki i nie robi się tego co drugi miesiąc. Na szybko z suplementów warto poszukać czegoś z inozytol'em ze swojej strony mogę polecić prenacas ovi - choć też nie działa tak super jakbym chciała i raczej będę namawiać lekarza na stymulację w następnym cyklu

Zobacz załącznik 1404348
Wtedy było moje pierwsze testowanie, nie ogarnęłam że test może być po prostu zalany.

To może tak.
Staram się o ciążę kilka lat. Poza oczywistymi regularnymi monitoringami i badaniem nasienia i usg jąder u partnera mam za sobą: histeroskopie, drożność i laparoskopie, badania kariotypu, przeciwciał antykardiolipinowych, przeciwciał antyfosfolipidowych, przeciw antygenom łożyska, antykoagulant tocznia, ANA, AMH, lh, fsh, progesteron, Androstendion, testosteron, dheas, prolaktyna, Kortyzol, pełny pakiet tarczycowy plus usg tarczycy, wszystkie witaminy i gospodarka elektrolitowa, krzywa cukrowo insulinowa, badania genetyczne w kieronku trombofili (mutacja czynnika V Leiden
mutacja genu protrombiny 20210
wariant C677T genu MTHFR
wariant A1298C genu MTHFR
PAI-1 / SERPINE1
V R2), kwas foliowy, homocysteina i pewnie jeszcze coś czego nie pamiętam, ale dalej bym się nie odważyła powiedzieć, że zbadałam wszystko i ze jest ze mną ok😉

reklama
Do góry