reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

blada kreska

• Starter tematu guest-1665602193
  • Rozpoczęty
reklama
a po co Ci to? m.in. orlifique
Chciałam się dowiedzieć czy któreś z tych leków miałby Ci pomóc zajść w ciążę. Ale widzę, że nie. Antykoncepcja to droga na skróty przy zaburzeniach miesiączkowania. Nie wiem skąd w Tobie taka agresja. Poszukaj dobrego ginekologa jak radzą dziewczyny bo z obecnym chyba nie uda Ci się zajść w ciążę.

Jak tabletki antykoncepcyjne niby miałby Ci pomóc zajść w ciąże.
Serio na tym forum nikt, nikomu nie chce odebrać ciąży, czy nadziei na nią - ale po co masz tracić bezsensownie kolejne miesiące? Nie wiem co miał dać progesteron? Kiedy go robiłaś tj. w którym dniu cyklu i jaki był wynik?
tabletki antykoncepcyjne przestałam brać rok temu, nie pamiętam okolo grudnia stycznia miałam robione badania

Chciałam się dowiedzieć czy któreś z tych leków miałby Ci pomóc zajść w ciążę. Ale widzę, że nie. Antykoncepcja to droga na skróty przy zaburzeniach miesiączkowania. Nie wiem skąd w Tobie taka agresja. Poszukaj dobrego ginekologa jak radzą dziewczyny bo z obecnym chyba nie uda Ci się zajść w ciążę.
no raczej tabletki antykoncepcyjne nie pomagają zajść w ciążę dlatego odstawiłam.
Moja mama miała ten sam problem co ja nawet nie wiem czy nie gorzej i jakoś udało się, może to genetyczne bo skoro wszystkie badania wychodzą dobrze to jak to inaczej wytłumaczyć?

I nie chcę być niemiła. Przejrzałam Twoje posty i już we wrześniu 2021, przy negatywnym teście. Na stwierdzenie medycznego faktu jakim jest - objawy = hcg = pozytywny test napisałaś: wiem jak się czuje.
Skoro mamy maj, a Ty testujesz to raczej we wrześniu jednak te objawy i Twoje przeczucie Cię zmyliło. Może po tylu miesiącach warto już zaufać medycynie i nauce?

Podrzucam Ci badania, które powinnaś mieć wykonane, jak widzisz część badań powinno się wykonać w konkretnym dniu cyklu, a nie kiedy się chce. Dodatkowo tak długie cykle mogą świadczyć o PCOS, może występować brak owulacji i tutaj nie obejdzie się bez stymulacji. Owszem, czasem wzięcie kilku opakowań tabletek antykoncepcyjnych pomaga, ale to są bardzo sporadyczne przypadki i nie robi się tego co drugi miesiąc. Na szybko z suplementów warto poszukać czegoś z inozytol'em ze swojej strony mogę polecić prenacas ovi - choć też nie działa tak super jakbym chciała i raczej będę namawiać lekarza na stymulację w następnym cyklu

Badania plodnosc.jpg

reklama
no raczej tabletki antykoncepcyjne nie pomagają zajść w ciążę dlatego odstawiłam.
Moja mama miała ten sam problem co ja nawet nie wiem czy nie gorzej i jakoś udało się, może to genetyczne bo skoro wszystkie badania wychodzą dobrze to jak to inaczej wytłumaczyć?
Ale jakie badania? Tarczyca i progesteron? Wybacz, ale to nic. Lista jest długa.

Do góry