reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

blada kreska

• Starter tematu guest-1665602193
  • Rozpoczęty
reklama
a po co Ci to? m.in. orlifique
Chciałam się dowiedzieć czy któreś z tych leków miałby Ci pomóc zajść w ciążę. Ale widzę, że nie. Antykoncepcja to droga na skróty przy zaburzeniach miesiączkowania. Nie wiem skąd w Tobie taka agresja. Poszukaj dobrego ginekologa jak radzą dziewczyny bo z obecnym chyba nie uda Ci się zajść w ciążę.

Jak tabletki antykoncepcyjne niby miałby Ci pomóc zajść w ciąże.
Serio na tym forum nikt, nikomu nie chce odebrać ciąży, czy nadziei na nią - ale po co masz tracić bezsensownie kolejne miesiące? Nie wiem co miał dać progesteron? Kiedy go robiłaś tj. w którym dniu cyklu i jaki był wynik?
tabletki antykoncepcyjne przestałam brać rok temu, nie pamiętam okolo grudnia stycznia miałam robione badania

Chciałam się dowiedzieć czy któreś z tych leków miałby Ci pomóc zajść w ciążę. Ale widzę, że nie. Antykoncepcja to droga na skróty przy zaburzeniach miesiączkowania. Nie wiem skąd w Tobie taka agresja. Poszukaj dobrego ginekologa jak radzą dziewczyny bo z obecnym chyba nie uda Ci się zajść w ciążę.
no raczej tabletki antykoncepcyjne nie pomagają zajść w ciążę dlatego odstawiłam.
Moja mama miała ten sam problem co ja nawet nie wiem czy nie gorzej i jakoś udało się, może to genetyczne bo skoro wszystkie badania wychodzą dobrze to jak to inaczej wytłumaczyć?

I nie chcę być niemiła. Przejrzałam Twoje posty i już we wrześniu 2021, przy negatywnym teście. Na stwierdzenie medycznego faktu jakim jest - objawy = hcg = pozytywny test napisałaś: wiem jak się czuje.
Skoro mamy maj, a Ty testujesz to raczej we wrześniu jednak te objawy i Twoje przeczucie Cię zmyliło. Może po tylu miesiącach warto już zaufać medycynie i nauce?

Podrzucam Ci badania, które powinnaś mieć wykonane, jak widzisz część badań powinno się wykonać w konkretnym dniu cyklu, a nie kiedy się chce. Dodatkowo tak długie cykle mogą świadczyć o PCOS, może występować brak owulacji i tutaj nie obejdzie się bez stymulacji. Owszem, czasem wzięcie kilku opakowań tabletek antykoncepcyjnych pomaga, ale to są bardzo sporadyczne przypadki i nie robi się tego co drugi miesiąc. Na szybko z suplementów warto poszukać czegoś z inozytol'em ze swojej strony mogę polecić prenacas ovi - choć też nie działa tak super jakbym chciała i raczej będę namawiać lekarza na stymulację w następnym cyklu

Badania plodnosc.jpg

reklama
no raczej tabletki antykoncepcyjne nie pomagają zajść w ciążę dlatego odstawiłam.
Moja mama miała ten sam problem co ja nawet nie wiem czy nie gorzej i jakoś udało się, może to genetyczne bo skoro wszystkie badania wychodzą dobrze to jak to inaczej wytłumaczyć?
Ale jakie badania? Tarczyca i progesteron? Wybacz, ale to nic. Lista jest długa.

Do góry