reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Tak jak mowilam, Brandy na forum a tu cisza ehhh :baffled::confused::-D bym Was normalnie .... kill you :-)

Cath suwaczki wstawiasz tak : klikasz w ustawienia, potem edytuj sygnaturę. No i tam juz musisz sobie kombonowac :-D

Witam dziewczyny:)

Dziś Emilka przespała 5 godz od 1 do 6 rano:) wiec mamuśka też się troche wyspała:), zasnęła o 21, obudziłam ją o 12 na cyca, potem szybko pieluszka i tak do rana smacznie spała z rodzicami w łóżku:)Przedwczoraj się złamałam i mała dostała smoka, bo nic ją na kolce nie uspokajało. Teraz juz mamy sposób jak Emilkę łapie kolka, to suszarka, ciepła pielucha i smok idą w ruch, bo inaczej się nie da biedactwa uspokoić. Pomaga też jej czasem ciepła kąpiel. No i zastosowałam kropelki - Esputicon - zobaczymy ile są warte, dziś jak je małej dałam to co chwile bączki latały:):rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:
hehe Pozatym to zmienia się z dnia na dzień,
rośnie jak na "mleku" eheh. Na spacerki prawie codziennie wychodzi, chodz wnieść ten wózek na 1p to niezła gimnastyka, ale jakoś sobie radzę:)

Mery - ja tez przeważnie zasypiam w nocy od razu jak mała zaśnie, ale niekiedy jak się już pożądnie wybije ze snu to cięzko potem zasnąć, ja naszczęście jeszcze mogę się wrazie czego przez dzień zdrzemnąć jak mała śpi.

Perelka1500 -witaj:) fajnie że do nas dołączyłaś:):-);-):-D:-D:-):happy2:

cath4 - fajnie że imprezka udana, ja to znowu w drugą stronę ide - Emi od narodzin spała w łóżeczku, a teraz coraz częściej ląduje u nas, nawet przez dzien śpi na łożku, nie chce jej przenosić bo czesto się wtedy budzi.

Kunek - ale z Emilki ślicznotka:):szok::-D:-D:tak:

Witam w piękny słoneczny dzionek! :)
Olivia, Prychatka fajnie, że sobie razem możecie pospacerować. Ja niestety tutaj nie bardzo mam z kim.
Zapraszam na karpackie do nas na spacerki:)
lool jak fajnie sie masz:) ja zawsze chciałam mieć taki kominek na mroźne wieczory

Widze dziewczyny, ze spacerki pozaliczane w dniu dziejszym ;-):-)
Oolivia, i jak tam? Udalo Ci sie spotkac Prychatke z malutkim? :-) To Wy gdzies obok siebie mieszkacie? :-):tak: Fajnie tak sie spotkac na wspolnym spacerku:tak:

Tak mieszkamy niedaleko siebie, obie na karpackim.
Hehe no jasne, że dorwałam Prychatke z Dominisiem:)

Perełka tak jak Mery i Agusia mówiły nie można małej popuszczać, jest na tyle duża aby zrozumieć co można a czego nie, ja jeszce własnych doświadczeń nie mam, ale możesz sobie też poczytać co robic w takich sytuacjach na googlach np. "Po pierwsze nie można maluchowi ustąpić. Po drugie, trzeba go odsunąć na odległość wyciągniętych rąk,
powiedzieć, że źle się zachowuje i zostawić samego. Po trzecie, taką czynność należy powtórzyć za
każdym razem, gdy dziecko zaczyna bić – czasami nawet 30 razy. W końcu maluch sam dochodzi do wniosku,
że biciem może osiągnąć tylko jedno – samotność."

Brendy - ja też zaczynam wpadać na forum co parę dni, niekiedy to jestem taka zmęczona, po nocnych przebojach z mała, że nie mam natchnienia żeby coś sklecić na forum;/
Też na Cyniarskiej z moim dziabongiem byłam,
a tam to chyba co drugiej osobie mówią jak nie każdej, że jest coś z bioderkami nie tak;/
Ja już sie nie moge doczekać kiedy z moją Emilką będę mogła się pobawić,
ale póki co to cieszę się z dni kiedy jest keszcze taka malusia:),
a fryzurka naprawdę świetna, twarzowa:)

Kunek - gratuluje obrony:) i zdrówka Emilce życzę, żeby się biedactwo nie męczyło.

Oolivia - Esputicon na kolki jest dobry. Ja Ameluszce dawałam 2 kropelki rano i wieczorem przed jedzeniem. A jak już ją kolka dopadła to proszek troisty, o którym wcześniej pisałam, ale jego nie dostaniesz w kazdej aptece. Mery w Żywcu wogole nie mogla tego dostać a ja dostalam tylko na zamowienie. Jest niesamowity :tak:

Oolivia - Esputicon na kolki jest dobry. Ja Ameluszce dawałam 2 kropelki rano i wieczorem przed jedzeniem. A jak już ją kolka dopadła to proszek troisty, o którym wcześniej pisałam, ale jego nie dostaniesz w kazdej aptece. Mery w Żywcu wogole nie mogla tego dostać a ja dostalam tylko na zamowienie. Jest niesamowity :tak:
Brendy a co to jest za proszek? mozna go takim maluszkom podawać?

Olivia ten proszek jest niby dla dorosłych na zaparcia, ale jak ja byłam taka malutka to mi go mama dawała na kolki. Nawet starszy pediatra Ci go poradzi. Wystarczy trochę go wziąć na łyżeczkę i z wodą go podać maluszkowi. :tak:ale jego się podaje nie profilaktycznie, tylko w momencie kiedy maluch już ma "atak".

Witam Was kochane mamuśki! Od dawna śledzę forum bielsko - biała i nieraz już chciałam napisać ale coś mi nie wychodziło wyskakiwały jakieś głupoty i nie dałam rady ale nie ważne już... Teraz założyłam nowe konto i jest juz wszystko ok> :)) Na szczęście bo bardzo bym chciała dołączyć do Was mamuśki Może trochę o mnie: jestem z Bielska mam 22 lata i jestem mamą uroczego 9 miesięcznego Sebastianka :happy2:
Brandy fryzurka naprawdę rewelacyjna też chyba skorzystam z usług Twojej fryzjerki przed świętami jak będzie miała jeszcze miejsce po takiej reklamie:))
Pozdrawiam Was serdecznie Sylwia

reklama
sylveczka witamy w naszych skromnych progach. Z tego co wyczytalam jestesmy rowiesniczkami :-) jak chcesz się załapać na jakiś termin to lepiej szybko dzwoń, bo moja fryzjerka za niedługo będzie szła rodzić :-D

Do góry