reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Mamy łóżeczko :)
Na moją wczorajszą chandrę, mąż chciał mi poprawić humor i rozłożył. zaraz w nim pościeliłam, rozłożyłam przewijak i karuzelkę. ale widzę, że z karuzelki na razie będzie trzeba zrezygnować, bo sięga za nisko. Powieszę ją jak łóżeczko obniżymy.

A Czy wy pod koniec ciąży też miałyście okropny nastrój? Wszyscy mi mówią, że ciężko ze mną wytrzymać.

reklama
Madzia, i pewnie nie mozesz sie na lozeczko napatrzec, co? :) Jak umeblowalismy pokoj (tzn. mamy wspolna sypialnie, ale zrobilismy generalny remont lacznie z wymiana mebli, bo za duzo miejsca zajmowaly poprzednie) to potrafilam kilka razy dziennie ogladac lozeczko, poprawiac posciel itd. A teraz mamy taki burdel, ze szkoda gadac ;)) ;D

A to jeszcze jedno zdjecie naszej Sareńki

Madzia to pewnie przejściowy taki nastój ;) Ze mną dało się wytrzymać (chyba? :D ) narzekałam tylko czasami lubemu ale to już jak wygodnie lezeliśmy w wyrku.Karuzelki moze faktycznie nie wieszaj zresztą baby nie będzie zainteresowane ;) Dziadek kupił Oliwce jak miała miesiac a i tak dopiero koło 4 miesiąca zaczęła łapać za zabawki a melodyjke żadko puszczam.
Sandra miałam to samo co ty z łóżeczkiem :D Co rano jak wstawałam patrzyłam na nie i oczami wyobrazni widziałam bobasa ;) Po całym łóżeczku walają się zabawki :) A Sarunia słodkości :) A ile włosków ma :)

Dziekujemy cioteczki za komplemenciki :)

Kitka, wlasnie spojrzalam na suwaczek Twojej Oliwci - ja pierdziele jak ten czas leci!

Tez sie zastanawiam nad kupnem karuzelki, ale przypuszczam, ze jest jak narazie o wiele za wczesnie.
A mate kupowalyscie? Kiedy?

Wlasnie wrocilysmy z Sareńka z Esculapa, bo bylam szwy wyciagnac. Poszlo gladziutko :) Podobno sie idealnie wygoilo. W koncu normalnie siadam na tylku i juz nic nie rwie i nie boli :)

Buziaczki przesylamy i idziemy żrec ;)

Sandra oj leci ten czas leci ;) Nim się obejrzysz a Sarunia będzie miała tyle ;) A mate kupiłam jakoś jak Oliwka miała 3 miesiące.Gdzieś ja wklejałam wcześniej,taką kolorową żeby uwage zwracać ;)

wpadlam tylko na chwilke! Sandro kochanie gratuluje raz jeszcze coreczka jest przesliczna!!!
Zglaszam ze pewnie nie bedzie mnie przez weeked chyba ze jutro sie uda:):)
zycze wam wszystkiego naj !!

Monia K. Czy możesz mi napisać co brałaś do szpitala dla dzidzi?
I czy rodziłaś w swojej koszuli czy szpitalnej?

Pozdrawiam

reklama
Madziu rodziłam w swojej koszuli - wzięłam taką starszą, gdyby sie zniszczyła, ale ogólnie była nie najgorsza ;)
Jeśli chodzi o rzeczy dla bobaska to wzięłam sobie chusteczki do wycierania pupci, alantan (podobno tam wola tego uzywać) i pampersy. Na początku one przewijały tylko brały pampersy, później juz sama to robiłam i miałam swoje akcesoria. Chociaż dziewczyna, która była ze mną na sali nie miała nic.Oczywiście w dniu wypisu przywieźli mi ubranka dla malutkiej :)

Ja ze swojej strony zostaiwiłam im jeszcze kilka pampersów i 5 pieluch tetrowych - bądź co bądź, ale dziecko cały czas używało ich ciuszków więc chociaz tyle chciałam dać - były zadowolone :)

Do góry