reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

My ostatnio zabiegani przez przygotowania do slubu. W czwartek ubralismy Pana Mlodego, w piatek bylismy u ksiedza date ustalic, w sobote zalatwilismy miejsce na przyjecie weselne, wczoraj zamowilam suknie i jestem w trakcie wypisywania zaproszen. Dopiero teraz rozumiem jaki to stresik... My malej ostatnio kupilismy w Zywcu zamykana piaskownice i do jednej czesci nalewamy wody. Nie chce pozniej wyjsc. Zabawe w piasku tez uwielbia tylko jeszcze piasku nie kupilismy heh. Jutro jade do Bimedu na badania krwi, mam nadzieje ze nie bedzie mi sie slabo robilo w drodze.

reklama
Melduje że jestem, tylko weny i czasu brak:-(
Pogoda u nas dziś śliczna Ewa była na wycieczce z przedszkola Ciuchcią Beskidzką jeździli po Bielsku i bawili się na letnim torze saneczkowym A ja zagoniona organizujemy uroczyste zakończenie przedszkola w piątek. Także praktycznie cała "czarna" robota spadła na mnie. Zakupy grillowe, prezenty, kwiaty.
Basia u nas też ewę dopadły komary, akurat wczoraj byłam z nią u lekarza bo coś kaszle mi nad ranem i pani dr jak zobaczyła ukąszenia kazała smarować na zmianę pigmentum castellani, detromecyną i fenistilem Plus wapno do picia. Bo oczywiście podpuchnięte i rozdrapane - na ramieniu ma 6 ukąszeń koło siebie:szok:. Niby nie było u nas pozalewane a plaga koarów
Dorisday fajny pomysł z ta komódka, agdzie obiecana fotka?
Mery no to kolejne umiejetności zdobyte a kółka 2 czy 4?
Ivett ty nam sie tu tak nie postarzaj bo przez kolona przełozymy;-)
Evcia no nie wiem czy mi umkneło czy sie nie chawiłaś że weselisko, a kiedy to ten wielki dzień?

Evcia gratulacje !!!! Na kiedy i gdzie ten wielki dzien?

Hanna łożesz Ty , to chyba na koniec roku jakąs nagrodę dostaniesz za takie wysilki i starania. No ja bym Ci dała :-)
A co do komody to jest gotowa :-) ... o zdjęciu zapomnialam. Mam nadzieję ,ze dziś juz nie nawalę i Wam pokaże jak wyszła.
A w weekend mój luby ma pomalowac pokój i wreszcie postawię komodę we wlasciwym miejscu i zacznę ją zapełniac ubrankami , kocykami i reczniczkami ... hihi

Hej hej. I ja się melduję... :tak:pogoda faktycznie nas rozpieszczała ostatnio... :tak:U nas też basenik rozłożony i Olo sie kąpie.... :cool2:A ja powoli zaczynam przygotowania dla siebie i maleństwa.... :sorry2:zaczynam myśleć o spakowaniu torby... U Ola w pokoju stoi już komoda, w której przechowywane były pluszaki, teraz pluszaki powędrowały do skrzyni pod łóżko a komoda czeka na ubranka malutkiej... w naszej komodzie też dwie półeczki przygotowane czekają...;-) teraz przymierzam się do wyprania ubranek, pościeli, kocyków ( po Olusiowi jest większość...) Także pracy przedemną dużo... ale powolutku do przodu... Mała nieźle daje po brzuchu... jak mi niekiedy wciśnie nóżkę pod żebra to aż nie mogę tchu złapać... :sorry2:;-)
Hanna szybciutko macie to zakończenie przedszkola... u nas narazie jest za tydzień pożegnanie 6 latków odchodzących do szkoły...
Doris dawaj fotkę... ciekawa jestem efektu.. sama oklejałam kiedyś stolik Olsiowi do pokoju... :tak:
Ivett dokładnie cię rozumiem, ja mam tylko 4 lata przerwy a boję się okropnie... ale ja jestem panikara... :cool2: A tak jak piszą dziewczyny, każda ciąża jest cudowna...
Evcia gratulacje i pochwal się kiedy ten wielki dzień... pewnie już niedługo. Ostatnio z moją mamą widziałyśmy przed kwiaciarnia jak przygotowywali samochód do wesela... i mówię mamie, że chętnie bym jeszcze raz wesele robiła... fajnie było...:happy2:

dziękuję wszystkim za miłe słowa:)

ja też zaczynam remont, malowanie w całym domu - trzeba odświeżyć Kubusiowi domek;)
najgorsze jest to że nie mogę za bardzo się przemęczać z tym pessarkiem, a tu bym chciała zrobić to tam tamto;)
ciuszki na początek już mam, pościel jeden komplet do łóżeczka też , do kupienia mam pieluchy, kosmetyki, łóżeczko, materac , fotelik no i na sam koniec zostawiam wózek:)

Wlasnie wrocilysmy od kuzynki. Kamilka sie wyszalala z kuzynki coreczka i zasypia a ja tez jestem padnieta. Dzieki Dziewczyny. Nie chwalilam sie jeszcze slubem :-) Nasz wielki dzien 14 sierpnia :-D. Slub w Lodygowicach a przyjecie weselne w Zarzeczu. Nie moge sie doczekac :-). Oby sie wszystko udalo. Zmykam bo mala zasnela a TZ niedlugo wraca to musze mu podgrzac jedzonko.

hej dziewczyny :-)

męlduję ,ze mialam dzis usg genetyczne .... i z dzieckiem wszystko super. A może nawet lepiej , bo rozwiniety jest lepiej niż wskazuje na to tydzien ciązy. W kazdym razie serducho , nerki, zolądek , pluca takie jak w ksiażce pisał ;-)
Jutro w pracy zeskanuję zdjęcia (mam kilka) , mam tez pamiatkowy nagrany filmek.
Aaaaa no i zapomniałabym : moje maleństwo to juz kawal chłopa 740g !!!!

A tutaj tak jak obiecalam zdjecia tej komody (ta dwukolorowa - to wlasnie moje dzieło)

Załączniki

• DSC01172.jpg
    DSC01172.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 32
  • DSC01168.jpg
    DSC01168.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 25
AGUSIAAA, wiem , tez tam zamierzam się udać:)

A ty kiedy masz termin?.

DORISDAY2512 , śliczna ta komoda:), my to chyba będziemy razem rodzić;) tzn. w tym samym terminie zostaniemy mamusiami - mamy różnicę w wymiarze ciąży tylko jeden dzień;)

EEVCIAA , gratuluję ślubu:)

Ostatnia edycja:
reklama
Evcia ślub ale bajera:-),ja teraz przygotowuje się do slubu mojej siostry ma 26 czerwca tez w Łodygowicach w kościele a imprezka w Mesznej,wesele na 120 osób więc przygotowań multi:baffled:.Gratulacje ślubu i oczekuje relacji z przygotowań;-).
Dorisday a czy ty się z powołaniem nie minełaś? komoda fajna,dobrze pomyślane zresztą uważam,że rzeczy samemu zrobione są o wiele ładniejsze niż kupione:tak:.Bardzo się ciesze ze z dzieciątkiem wszystko ok oby tak dalej.:-)
Agusia pakowanie walizki do szpitala było dla mnie czymś superowym,tak samo jak prasowanie czy szykowanie łóżeczka dla moich pociech.Ja uważam że to było jakiegoś rodzajem podsumowania tych ciężkich w moim przypadku 9-miesięcy ciąży jak i z Angelą tak i z Matkiem,myślałam sobie jak to będzie czy dam sobie rady no i pytanie,które każda sobie zadaje jaki będzie poród i czy z dzidzia bedzie ok?:baffled:A nic nie piszesz jak Olo na to wszystko się zapatruje?
Z moimi dzieciami juz lepiej,:tak:opuchlizna zeszła z pogryzień gorączka tez ustąpiła. Chociaz Angeli w nocy jeszcze 37.7 utrzymywało się:no:,ale juz ok.Nie uwiezycie rano mi spali do 11:szok:,nie wiem czy ich ta temperatura w dzień i noc tak wykończyła czy co,śpiochy na całego;-).A ja w pracy jak zwykle ale muszę jeszcze podgonić trochę roboty bo tu zaraz wesele siostry,troche wolnego no a póżniej 2 miesiace labów wakacji w domu z dziecmi i od września wracam znów do pracy:happy2:więc trochę dychne i będe miała czas na tęsknote za tirami dostawami ludzmi i kasą:baffled:.Więc teraz jeszcze te dwa tygodnie ciężkiej pracy,muszę z siebie dać wszystko żeby podczas mojej nie obecności docenili w pracy mój brak.Chociaż i tak już dzisiaj główna kierowniczka powiedziała,że co ona beze mnie zrobi:no: i,ze musi minimum dwie osoby zatrudnić do mojego powrotu:baffled:,co się jej nie bardzo uśmiecha na nowo uczyć i szkolić:shocked2:.Dobra biore się spać bo jutro nowy dzień [pozdrawiam pa}:happy2::-D

Do góry