reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Ivet jak sobie mama z takim bagażem życiowym nie poradzi to co my młode matki bez doświadczeń życiowych mamy powiedzieć:confused:.A jednak podejmujemy to wyzwanie i spełniamy obowiązek bycia mamami,myśle że dla Kubusia bedziesz najlepszą MAMĄ:-).
A tak z innej beczki miałam dzisiaj dzień wolny i uwieżcie jak przystało na blondynkę zamiast dychac przed jutrzejszą 14-stką w pracy to ja zaplanowałam cały dzień goniaczki.Zakupy,sprzątanie,pranie robienie dekoracji ślubnych dla mojej siostry,dmuchanie basenu obiad na jutro no i prasowanie fajrant:no:.Teraz marzy mi się łóżeczko i spanie,ale chyba nici z tego bo jak na złość idzie burza a ja jestem gorsza od moich dzieci na tym punkcie i już jestem cała zdygana:szok:.
A nie powiedziałam wam jeszcze o basenie,Angela wczoraj u Merry bawiła się w basenie i jak to u dzieci bywa dzisiaj od samego rana,jeszcze dobrze oczy nie otwarłam,a temat basenu wrócił:dry:,no i efekt taki ze jak poszłam na strych po basenik to był niestety uszkodzony:szok:.Ile płaczu jakie larmo:-(,no i marsz do Żywca po nowy.Pół miasta przejechane i efekty zerowe basenu brak:sorry2:,mama kochana(ale sobie słodzę)wpadła na pomysł,że może w sklepie budawlanym na dziale ogrodniczym będzie,no i trafiłam był:tak:.Co za radość:-D maluchy szalały jak zwarjowane warto było szukac i mordowac się na tym cieple w aucie:happy2:.A ile razy usłyszałam słowo kocham cie od Angeli a uwieżcie ona nie należy do wylewnych dzieci.
No i leje:no:idę spać bo burza na całego.

No i pogoda isę popsuła. Faktycznie burza była niemiłosierna w nocy, goniłam tylko i zamykałam okna.
Wczoraj super dziewczynki goniły po polu a większość czasu spędziły w baseniku który musiałam im rozłożyć bo tak prosiły, tak wiec przeprosiłam sie z małym basenem bo duży tylko mój chłop rozkłada za dużo kombinowania jak dla mnie. Dzisiaj już od rana patka woła ciap ciap a pogody brak. Tesciowie przyjechali i zabrali je na spacer tylko że odpust dzisiaj u nas ciekawe z czym wrócą.
A ja spadam obiadek gotować.
Miej niedzieli.

Hej witajcie widzę tamacik basenowy :-)i u nas basenik rozłożony, radochy co nie miara ogólnie jeden wielki pisk radości.Jaś szalał na maksa nawet na główkę do basenu zjeżdżał:szok: Nic się nie boi, aż strach się przez to bać:-D. Dołączam do klubu z przypalonymi ramionami, wczoraj grabiłam trawę na plaży i oczywiście zapomniałam posmarować ramionka:eek:
Basia skąd ja to znam wolny czas a nie potrafię odpoczywać, ostatnio małż zabrał dzieci do teściowej a ja zamiast kawkę i relaks to sprzątanie pranie prasowanie i zakupy:eek:
Ivett super że pessar założony, dajcie o siebie, a różnica wieku mam wśród swoich znajomych z taką różnicą wieku pomiędzy dzieciaczkami. Mama odmłodniała, szczęśliwa a dziewczynki jedna za druga świata nie widzi, a starsza dużo pomaga taka druga mama;-)
Mery widzę że zapracowana jak zawsze, ale dobrze że ruch w interesie:-) mój młody też się dziś pchał do basenu:-D
Dorisday widzę że zachcianki sa, zdrowy objaw. A jak brzuszek rośnie duży już?

Hej
Wkońcu po niedzieli w robocie tak dostałam czadu:no:,że od kiedy pracuje jeszcze tak nie było.Wróciłam o 22 i padłam na stole w kuchni:szok:,mąż mi mówił że z 20min spałam masakra.:shocked2:
A moja rodzinka popołudniu została zaproszona wczoraj do teściów na grilla,efekt taki że Matek nie ma miejsca na buzi gdzie nie jest ugryziony od komarów a w nocy,aż do 3 rana płakał i stan podgorączkowy:no:.Nie wiem czy nie muszę iść z nim do lekarza,bo stan podgorączkowy się utrzymuje a ugryzienia puchną,zreszta u Angeli to samo tylko nie w takiej ilosci i nie na buzi:no:.
A radośc z basenu wstrzymana po tym deszczu i burzy ciekawe kiedy słonko wróci?

Część Wam ... po weekendzie :)

Ivette Ty się wariatko nie stresuj. Cudownie ,ze bedziecie mięli dziecko. Na pewno Twoj obecny facet jest wniebowzięty. Zawsze są obawy (bo różnica wieku , bo to juz tyle lat, bo czy sobie poradzimy ... no i kwestia tez wygody) ale jak już się jest w tej ciązy to nie mozna się tego malenstwa doczekac. I jestem pewna ,ze Kubuś da Ci masę radości i szczęscia.

Fajnie ,że te Wasze skarby mają taka frajdę w tych basenach :-). Kurczę , jak ja bym chciala ogród. ehhh :-/ ... no ale co się odwlecze.... a póki co ,pochwalę sie ,ze kupilam już komodę dla maluszka (za śmieszne pieniądze) i ją przerobilam i wyglada dokladnie tak jak chcialam. Ostatnio szukalam komody dwukolorowej i nigdzie nie moglam znaleźć. Jak byly to nawet za 1000zł - no to dajcie spokój. No i wymyslilam ,ze kupię jedno-kolorową i przerobię. I kupilam za 199zł :-) do tego okleinę za 20 zł i wyglada lepiej niz te w sklepie. Dumna jestem z siebie.
Wrzucę zdjęcia jak wrócę z pracy.

Basiek - wyluzuj troszkę , daj swojemu organizmowi trochę sie zregenerować. Nie wolno tak ciągle na wysokich obrotach!
A co do komarów, to faktycznie jakas masakra jest . Skąd tyle tego dziadostwa?! Mój maly tez chodzi caly pogryziony :-(

Hanna - Oj zachcianki są ... hihi , ale co kurka w końcu w ciązy jestem :-) A brzuszek - oj rośnie rośnie na całego! Oczywiście do dawnych ciuchów juz wogole nie wchodzę , takze ciągle muszę cos kupowac , no bo przeciez nie bedę w kólko w tym samym chodzic . Szkoda ,ze te dodatkowe kg poszly nie tylko w brzuszek , ale i w bioderka :-( no i w biust ... z czego akurat sie cieszę :-)

Pozdrawiam Was wszystkie

I znowu szara rzeczywistośc i powrót do pracy. Weekend należał do udanych moja starsza wkońcu zajarzyła o co chodzi w jeździe na rowerze i jak zaczęła śmigac wczoraj to by do wieczora jeździła ale że u nas warunków nie ma bo albo pod góre albo z góry tak więc zapakowałam wózek i rower do auta i pojechałam do parku nasz spacer trwał ponad godzinę ale Nance było mało i ona jeszcze chce jechać do dziadków też im pokazać tak wiec następna godzina jazdy i jak wróciłyśmy do domu tak tylko kompiel i Nanka chce spać bo ona zmęczona. Noc super nawet burza jej nie obudziła tak spały jak zabite obydwie.
Co do komarów juz byłam w aptece zakupiłam Fenistil bo prawie mam na wykończeniu no i wapno bo też takie ściachane ze szok.
Dorisday fajnie że komoda taka jak chciałaś a ceny w sklepach powalające no a brzuch niech rośnie ma prawo. Siora też chodzi i cieszy sie bo wkońcu cycki ma duże.
Ivette co do różnicy wieku to fajnie odmłodniejesz ja też mówie mojemu że przed 40 tak dla właśnie odmłodnienia postaramy się o tego chłopca moze wtedy sie uda.
Hanna co do wybryków dziewczynek w basenie to oczywiście moja młodsza dużo bardziej odważniejsza, wkłada już całą głowę pod wodę i nic zero strachu i nawet na moment boje sie je zostawić bo przy ich pomysłach wszystko możliwe.
Ciekawe gdzie cała reszta.
No spadam bo znowu towar mam.

Domyślam się, że ci ciężko a do tego jeszcze problemy. ja jak już byłam do pierwszego porodu w szpitalu to już mi mówili co tak późno a miałam dopiero 26lat moja ciotka rodziła jak miała 41 a i ciążę zniosła super, wiec jestem dobrej myśli a i tobie szybko czas zleci już połowa za tobą.

reklama
Witam ale gorący temat.Ja tez uważam,że twoja ciaża Iveet jest super oby ino spokojnie do końca.Ciąża bez względu na wiek jest zarąbiasta ten dzidzia kręcący się w brzuszku kopiący i kręcący się to super i nie zapomniane chwile.
U nas po tych ugryzieniach masakra Andzia gorączkuje a Matek zmierzły,zobaczymy co dalej oby dobrze.

Do góry