reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Jestem i ja choć padam już dziś z zmęczenia ale musiałam się jeszcze odezwać bo nie wiem jak będzie z czasem do końca tygodnia. Oprócz startu sezonu jeszcze zajęcia z Ewą wczoraj uroczyste przedstawienie w teatrze przed Prezydentem miasta (ich przedszkole zdobyło pierwsze wyróżnienie ze wszystkich przedszkoli w mieście swoim przedstawieniem podwodny świat. Dzisiaj pierwsze zebranie w szkole o matko jakie moje dziecko jest stare:-D idzie do pierwszej klasy.
Co do rodzenia jak dla mnie Eskulap odpada z jednego względu nie ma oddziału noworodkowego, co do wizyt mój gin na szczęście nie miał nigdy większego poślizgu niż 5-10 minut. A w ogóle to nie wiem już co to za nowa moda, moja szwagierka jest obecnie w 12 tyg ciąży a jej lekarz nie wyznaczył jeszcze terminu porodu
A upał super na reszcie czuć że jest lato - ciężarnym wspólczuję i polecam leżaczek w cieniu i soczek z lodem w ręku
Zmykam bo jeszcze prnie z łazienki woła o powieszenie

reklama
Witam wszystkich :-D

mam już od wczoraj swój pessar na szyjce, czuję się lepiej, bezpieczniej,
lekarka powiedziała ze w ostatniej chwili zdążyłyśmy go założyć - więc teraz już mój Kubuś jest bezpieczny :-)

pozdrawiam wszystkie mamusie :)

Ivette no widzisz :-) mówilam ,ze to nie jest bolesne ani dokuczliwe, a dzieki temu Twoj synuś bezpiecznie doczeka sie planowanego terminu porodu. Pozdrawiam :-)

Hanna ja Ci powiem tak . Dzieci sie starzeją ,ale my stanęłysmy w miejscu :-)
Też mocno przezywalam jak moj syn poszedl do pierwszej klasy i nie moglam uwierzyc jak ten czas leci ... przeciez dopiero co go urodzilam.

No coż... życie :-(

Ivette i tak trzymaj wszystko teraz będzie dobrze.
Dorisday no niestety lodów nie posiadam w sklepie w lodówkach mam napoje i piwsko które teraz idzie jak woda. Jka weszłam do sklepu o 9 tak dopiero teraz moge zerknąć na kompa.
Ciepło dzisiaj nieziemskie a do tego drzwi mi zabrali i ani klimy właczyć nie mogę no i do ubikacji też nie wyjdę ty;lko czekać aż mnie mąż wymieni.

Mery to ja wspólczuję , ze w ten upał tak musisz zasuwać. Ja wczoraj nieomieszkalam wstąpić do sklepu (jak jechalam z pracy) i kupilam upragnionego loda :-)
Dzis juz się przygotowalam bardziej do pracy na ten upal i chlodza mi sie jeszcze dwie butelki wody mineralnej w lodówczce i tak popijam chlodna wodziankę , ale slabiutka jestem mimo wszystko , cięzko sie mysli w ten upal ... byle do tej 16-tej i do domciu.

Ivette ... wow .... jestem zaskoczona. Gdzies mi musialo umknąc ,ze masz juz taką córę. Dlugo daliście jej czekac na rodzeństwo! :-D, Teraz to wlasciwie jak wyjdzie z wózeczkiem na pole to ludzie pomyslą ,że to jej pociecha .... hehe.
Przynajmniej nabierze dziewczyna doswiadczenia w tym temacie .... kiedys i ona pomysli o załozeniu rodziny., albo może odwrotnie ... stwierdzi ,że na macierzynstwo jeszcze ma czas :-)
A jesli mogę spytac , to obecna ciąza byla planowana?

Hej już po pracy ale słoneczko daje czadu,fajnie jest:-) chociaz w pracy z tymi tirami i paletami to mordenga:sorry2:,ale no cóż cos muszę robić,żeby sie nie rozleniwić:tak:.A teraz jestem już w domku lody zimna cola chłodzik no czego więcej potrzeba?:-D
Dzieciaczki gonią po polku wkońcu jest możliwość a Angelika miała wczoraj zakończenie w przedszkolu dostała dyplom i książkę no i ma juz wakacje.
Ivett to dobrze,żeście zdążyli z tym pesserem,ale masz starą córkę;-)a z drugiej strony zawsze podziwiałam mamy które taka różnice robiły między pociechami,przynajmniej córcia będzie ci pomagać:tak:.

No zawsze chciałam mieć drugie dziecko jednak nie wyszło:)
Córkę mam z pierwszego małżeństwa, a półtorej roku temu wyszłam ponownie za mąż, długo się zastanawiałam nad dzieckiem mam 37 lat, nie mogłam się zdecydować, tym bardziej ze mąż tez miał obawy, wiec postanowiliśmy że jednak już nie, a jeszcze do tego oboje jesteśmy w drugich związkach po nieudanych pierwszych i tak jakby się " dorabiamy " drugi raz w życiu:)

no ale się przytrafiło;) i będzie synuś Jakub:)

reklama
ale dzisiaj jest znowu skwar ...
wracając do esculapa to nieźle podrożało... ja rodziłam tam rok temu za wizytę było 70zł plus drugie tyle samo za usg, byłam u dr Maderli u przemiły człowiek :-) tyle że miałam cc. ale ogólnie jestem wręcz zachwycona porodem tam, o ile zdecydujemy się na drugie dziecko to tylko tam chcę rodzić, może przy drugim uda się urodzić naturalnie.

ivette a wiesz że jak ja miałam 18 lat (czyli 6 lat temu :-) ) to również zostałam siostrą ;-) jak wychodziłam z nią na spacer wszyscy mówi "ale podobna do pani" ;-) i powiem Ci że najlepsza różnica między rodzeństwem jest tak do 3 lat a później 12-18 :-) toć to jak moje własne ukochane, tylko mama się czasem wkurza że ją tak rozpieszczam, a moja córa jest zazdrosna o moją siostrę jak się chce przytulić :-p

Do góry