reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Mery czyli wiosna na całego ... kwiatki sie sadzą... pięknie... moze ja tez cos posadzę w tym roku?!hmmn nigdy tego nie robiłam , bo czasu .... e tam - poprostu mi sie nie chciało. Doradź mi wobec tego co wyglada ładnie i jest bezproblemowe jesli chodzi o warunki. Ja mieszkam w bloku , a balkon mam od strony ulicy :-( takze nie wiem... pelargonie? bratki?
Basiek ja teraz tez lubie sobie zjeść. Wogóle to ja nigdy nie bylam dobra w dietach ,ale regularnie ćwiczylam i zawsze miescilam sie w rozmiarze S nawet po pierwszej ciązy. Tym razem jednak nie bedzie tak łatwo , cos czuję. Dużo juz przytyłam a wciąxz pochlaniam puste kalorie czyli słodycze (ciekawe , ze to podobno na dziewczynkę - a mnie sie chłopaczek w brzuszku rozwija), no ale wracając do tematu.... także pewnie lekko nie bedzie zrzucic te kilogramy po ciązy. Jedno jest super.... mam przepiekne piersi :-) urosły dwa rozmiary i sa piękne hehe. Mój ukochany napatrzyć sie nie może. W poprzedniej ciązy nie urosły mi wcale , tylko tyle co na okres karmienia.

Co do dzieciaków, to faktycznie mialas cięzki wieczór. Widzę , ze koleżanki forumowiczki przyjaźnią sie tez w realu - jak miło
:-)

reklama
Hej w ten piękny dzień już nie moge się doczekac kiedy wyjdę z pracy a jeszcze jeden odbiór towaru mnie czeka a tak słonko super świeci.
No co do weekendu to szlag mnie trafi jak pogoda się sprawdzi bo przecież grilla trzeba zrobić a nie w domu siedzieć, chociaz sprzątania mam i prasowania sama przyjemność po całym tygodniu się nazbierało.
Wczoraj Basiek była u mnie i nachwaliłam Patkę że 2 noce spała mi bez pobudek co jak wiecie to wielki sukces a w tą noc chyba dała mi w dupe za te dwie przespane noce więc lepiej ja już nie bedę chwalić moich dzieci przynajmniej jeśli chodzi o spanie.
Miłego dalszego dnia życzę

Hej kobiety jestem jestem!
Pogoda cudna więc cały czas poza domem a dwa coraz więcej spraw do pozałatwiania. Dziś miałam dzień skarbowy bo się okazało że mój księgowy zapomniał złożyć za mnie pit 28 (dla niewtajemniczonych rozliczenie roczne ryczałtu termin 31.01 ) Także dziś załatwiałam by nie wbombili mi za to kary masakra.
Teraz czekam aż Jaś wstanie jedziemy po Ewę i zaczynamy pomału przygotowania do sezonu Dzieciaki pogonią na podwórku a ja zrobię przegląd sprzętów.
O trzymanie kciuków prosimy nadal bo jutro lista przyjętych, czuję się jakbym miała iść po wyniki maturalne, moje dziecię za to nie ma stresa bo stwierdziła że te zadania były łatwe:eek:
Mery ja też mam nadzieję że prognoza pogody na weekend się nie sprawdzi bo też mamy w planach rozpoczęcie sezonu grillowego, a kwiatuszki też uwielbiam tylko w tym roku odpuszczę Jaś mały a zeszłym roku miałam przy nich stado os
Dorisday urodzisz to nawet się nie obejrzysz jak nabyte kg znikną;-)
Basia wiesz jak to jest kochanego ciała...widzę że był lekki kryzysik wieczorny my wczoraj mieliśmy taki "drażliwy" dzień

Dorrisday ja przy Angeli jadłam ogórki kapustę kiszona i przepijałam woda czysta gazowana,a na słodycze nie mogłam patrzeć i mam córcie:rofl2:.Natomiast z Mateuszkiem było na opak lubiałam słodycze a arbuza bo akurat był sezon,połykałam w całości.Kiedyś pamiętam,ze o 22.30 ubrałam dres wsiadłam w auto i cheja do tesco po arbuzka,nie mogłam wytrzymac tak mi się chciało:laugh2:.Z małym miałam niesamowite zachcianki natomiast z Andzia nic.Dlatego ja jestem zdania,ze te stare przesądy o jedzeniu w ciązy to bzdura:no:.
Ze mnie śmieje się mój tata bo mówi,ze mam brzuch nieproporcjonalny do reszty ciała,bo faktycznie nogi i rece fajne,cycusie ok tylko brzuch:tak:.
Co do mnie i Maryś znamy się juz 4-lata i to ona mnie wciągła do tego forum.A teraz jej posłodze,żeby jutro w pracy urosła czytając to taką przyjaciółke jak ja ją mam to każdemu życze,do rany przyłóż:-)
Hanniu
korzystaj z pogody bo weekend naprawde ma padać nacieszyliśmy się ładną pogodą,ale będzie jeszcze ładnie,przecież przed nami wakacje.Ps trzymam kciuki za przyjęcie,daj znać jak wam poszło.:tak:
Merry spokojnego i miłego dnia jutro w pracy no i spokojnej nocki:-)

Witam Was kochane :-)

Alez pogoda .... :-D:-D:-D no cudnie. Kurcze , no co tu zrobić , zeby się taka utrzymala przez caly weekend?! marzy mi sie wreszcie taki kilkudniowy wypad , żeby sie oderwac i odstresować po calym zapracowanym tygodniu.

Hanna no to trzymam kciuki , wiec daj znać jak wyniki.

Merry u mnie podobnie jak u Ciebie , sterta prasowania czeka.... ale wolę mimo wszytko wybrac sie gdzies i odpocząć (także liczę na tą pogodę:eek:) w ten weekend , a praniem sie bede matrwić później:-p.

Basiek no widzisz jak to jest z tymi zachciankami. Nie warto wierzyć w stare przesądy. Powiem Ci , ze ja mialam cichą nadzieje ze to będzie dziewczynka a to dlatego ,że ta ciąza przebiega zupełnie inaczej niż poprzednia. Pomyslałam sobie , ze to być może ze względu na plec dziecka , ale to chyba poprostu w moim przypadku tak jest z wiekiem. Trzy dyszki mi stuknie w tym roku :baffled:.
Co do Waszej przyjaźni to gratuluję , super:-). Życze Wam aby była dozgonna.

Dziewczyny Yupiiiii dostałyśmy się do szkoły i to z jednym z najlepszych wyników:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Jestem prze szczęśliwa, to się nam od września zacznie:biggrin2:
Na dodatek pogoda cudna gorąco teraz Jaś śpi, a Ewa urzęduje na balkonie. Jak młody wstanie jedziemy na działkę trzeba korzystać z pogody bo nie wiadomo jak to jutro będzie, straszą deszczem:eek:
Dorisday u mnie samopoczucie było rożne w obydwóch ciążach, i parka jest
Basia przyjaciel ważna rzecz, szczególnie jeszcze jak dzieciaczki maja towarzystwo to juz super, mam nadzieję że pogoda nam dopisze oby nie padało
Jakie plany majówkowe? u nas dość szerokie jutro zamierzamy rozpocząć sezon grillowy o ile pogoda nam planów nie pokrzyżuje

Cześć Kobitki!

Przyłączę się do Was, bo prawie prawie z waszej okolicy jestem, mianowicie z Andrychowa :). Mam od razu pytanko, gdzie się w Bielsku można zaopatrzyć w rzeczy dla dzidziusia? Może macie namiary na jakiś fajny i koniecznie duży z dużym wyborem sklep, gdzie np. można pooglądać wózki, łóżeczka różnych firm? Coś może w rodzaju Kolorino?
Jak na razie zaopatruję się na allegrosie, ale niektóre rzeczy chciałoby się zbadać palpacyjnie :)

Pozdrawiam

Dorota

Witam w ostatni weekendowy dzień.
Dorisday jeśli chodzi o kwiaty to bratki mogą byc ale nie wytrzymaja ci do końca sezonu pelargonie mogą być ale w tym roku ja już z nich zrezygnowałam i posadziłam petunie sa śliczne ładnie kwitną mają duży wybór kolorów tak więc polecam a na balkon jak najbardziej.
U nas 2 dni grilla, głowa boli, Patka znowu źle sypia. Natalia by ła wczoraj z dziadkami w cyrku ale jeszcze za mała jest i nudziło się jej a było mało zwierzat więc same występy jakiś akrobatów nie przypadły jej do gustu. dzisiaj idą na konie a ja mam pomóc siorze wysprzatać hotel bo goście się zwijają, mąz do pracy na rano i dzień zleci, a jutro powrót do rzeczywistości. W czwartek mamy występ w przedszkolu pasowanie na wesołego przedszkolaka powiązane już z dniem mamy ciekawe jak będzie natalia chodzi cały czas i kazdego pasuje na przedszkolaka uśmiać się idzie.

Wciąż pada i podobno nie ma zamiaru przestać,no i ładnie:no:.Dobrze,że ta chora majówka się juz kończy bo w pracy masakra,zdawało się nam,że już koniec świata ,nawed nachwile ochrona musiała sklep zamknąć,żeby się zrobił luz i znowu wpuszczali,ludzie oszaleli:crazy:.Tak więc nic nie skorzystałam z wolnego i odpoczynku,a wręcz przeciwnie jestem strasznie zmęczona.W piątek po pracy pomogłam jedynie mężowi troche ogród usprzątnąc a póżniej zapaliliśmy grilla,dla dzieci radocha:happy:.
Dzisiaj nawiedziła nas szwagierka ze swoja dwójką zakatarzonych dzieci,mam jedynie nadzieje,że moi nie łapli kataru bo inaczej będzie masakra:baffled:.
Dorciana witam na naszym forum i pozdrawiam;-)
Hannia
gratulacje dla Ewci super,że sie dostała do tej szkoły,to teraz pożadną
nagroda;-).Ja jak byłam mała to tata kupował zawsze na koniec roku szkolnego lub półrocza bombonierkę,dużą czekoladę,małą i batonika,a póżniej za wyniki w nauce nas nagradzał,ale podejrzewam,że teraz by to nie przeszło,fajne były kiedyś czasy.
Dorcia a ty żyjesz?zdałaś pewnie prawko i masz nas juz gdzięś:-D.
Merry ty włuczykiju,nie pij tyle zapijesz się na smierć:rofl2:,a tu jeszcze impreza na 30-stke:-).A co do spania naszych najmłodszych pociech to u nas też nie za wesoło Matek też daje czadu.Udanego pasowania całuski:happy:
Dobra uciekam spać zakąd cisza błoga w domu i każdy śpi u siebie w łóżeczku

reklama
Witajcie po dłuuuuuuuuuugim weekendzie, szkoda tylko że deszczowym.Jedynie wczoraj nie padało także rozpoczęliśmy sezon grillowy. Ponadto pewnie słyszałyście o sprawie tego biednego dzieciaczka w Cieszynie, otóż była u nas policja skontrolować czy mamy dziecko w domu. Sprawdzają w całym kraju, także Basia pewnie do Was też zawitają. Ja nie wiem jakim złym trzeba być człowiekiem by wyrządzić taką krzywdę maleństwu. Smutne to strasznie...
Basiu mam nadzieję że masz teraz wolne i odpoczywasz już raz się wypowiadałam sklepy bezwzględnie zamknięte w niedziele i święta
Mery widzę że kolejny udany weekend sezon grillowy w pełni
Dorciana witaj w naszym gronie, co do zakupów to ja w większości kupiłam wszystko na allegro a w sklepach tylko oglądałam i "macałam":-D bo ceny chore a Duduś już w ogóle winduje ceny w kosmos. np wózek to najtańszą ofertę mi zrobił Gluck koło Auchan,ale cenę negocjowałam indywidualnie bo to co na metce nie do przyjęcia było.Byłam w szoku ile potrafią zejść z ceny

Do góry