reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Ja to ledwo na oczka już patrzę nocka niespokojna, rano pobudka o 6.15 małż pojechał służbowa do Zakopanego więc musiałam wstać:-(. O 10 wizyta u dentysty kanałówka 6 - 1000zł nie moje:szok: ale niestety musiałam ją zabezpieczyć w najlepszy możliwy sposób. Mam jeszcze 4 do kanałówki ale ja już zrobię starym sposobem Moje biedne ząbki ja to co chwile u dentysty a i tak się sypią, koleżanka prze 6 lat była tylko na usuwaniu kamienia :wściekła/y:No a popołudniu wielkie sprzątanie po malowaniu i skręcanie mebli u rodziców.Padam:baffled:
Mery trzymam kciuki za wtorek
Ja-onaa witaj
A gdzie reszta?

reklama
Hej dziewczyny wkońcu koniec mojego ciężkiego tygodnia:no:,wczoraj zeszłam z drugiej zmiany a dzisiaj na5.45 na szkolenia miałam się wstawić,temat"jak być liderem"i tyle z tego wiem bo byłam tak padnięta,że nic nie kojarze co mówili:baffled:.Ta grypa mnie wykończyła i osłabiła.Jutro wolne i w niedziele powrót aż do soboty,maratonik.Najgorsze jest to że doszłam do wniosku,że odzwyczajam sie od moich dzieci a ich chimery wydaje się mi,że są nowościa:szok:.Obiecałam Angeli,że jutro jeżdzimy na rowerku i bawimy się w ogródku musze chociąz troche nadrobić zaległości.Super pogoda oby jak najdłużej się uczymała a przynajmniej święta takie:cool2:.

Dzień dobry:-).
I znowu mam zaległości:-(...
Po kolei więc:
Monisiak i Ja-onaahttps://www.babyboom.pl/forum/members/monisiak-74228.html witam i gorąco zapraszam do konwersacji:laugh2:.
Mery sprzątanie i zakochanie we wiośnie w jednym:-p. Osz i znowu u Was przeziębienie - oby szybko przeszło, doszło do zabiegu i wszystko poszło dobrze:tak:.
Hanna31 1000zł:confused:!? Wow:shocked2:!!!
Basiek19810 Córcia zadowolona z przejażdżki:confused:? Może nie chodzi o odzwyczajenie się od dzieci, a raczej o przyzwyczajenie do nowej sytuacji:confused:? Dobrze, że się już wyrżnęły Matkowi czwórki - choć jeden problem z głowy:sorry2:.
Doris2512 poinformowałaś już szefa o stanie błogosławionym:confused:?
Beata79 porządki zakończone:confused:?
Dobre wiadomości:
Wiktor zdrowy:blink:.
Jazdy idą super - instruktor jest ze mnie bardzo zadowolony:blink:.
Miejscówka na wakacje zarezerwowana, a zaliczka zapłacona:blink:.
Porządki domowe - 99%:blink:.
Porządki na ogrodzie - powoli do przodu:blink:.
Zakupy świąteczne - w 90% zrobione:blink:.
Kiepskie wiadomości:
Urlop odwołany na ten tydzień:-(.
"Dawca plemników" znowu chce rozmawiać:no:.
Telefon od niedoszłej "teściowej" - 1,5h bronienia synusia:no:.
Taki telegraficzny skrót o mnie:tak:.
Miłej niedzieli:-D.

Witam i o zdrowie pytam
Jak tam po weekendzie porządki świąteczne zakończone.
Ja wieczór dopiero dowiem się na 100 % czy mam jecha bo jakieś zawirowania są w tym szpitalu i nie przyjmują chorych ale mam nadzieję ze sie uda i nas przyjmą bo nie mam zamiaru wszystkich tych badań powtarzać. Ze zdrowiem też u Nanki lepiej czasami zakaszle ale osłuchowo czysta wiec miejmy nadzieję tak wiec jeśli nie będę sie odzywać pare dni to znaczy że pojechałam a wy wtedy kciuki trzymajcie żeby wszystko dobrze było i na świeta nas wypuścili do domku a i żeby Natka za bardzo nie cierpiała.
Patka dalej kaszle ale tylko w nocy mocno bo w dzień jest ok tak więc nie wiem co znowu jej siedzi ale nie chciało mi się iść dzisiaj do lekarza z nią bo narazie nic złego sie nie dzieje.
No zmykam dalej towar rozkładać

Pełna skruchy wracam w Wasze ramiona kochane moje:-) mam nadzieję, że przyjmiecie mnie spowrotem :tak:
U nas zawirowania - z B. w "separacji". Coś nam się nie układało w styczniu i rozstaliśmy się, ale się godzimy. 25 kwietnia jedziemy na tydzień z Melą do Kołobrzegu i mam nadzieję na słodkie gody :-p
Mela to łubuz jakich mało :-) ale słodki. Nie strzela mi fochów, chyba że na zakupach. ładnie śpi raz dziennie. Wieczorem nie mam problemów. Spasła mi się cos ostatnio - żarłok mały.
W pracy spoko luz - atmosfera się oczyściła. Ludzie wyluzowali. Nie ma źle. Aktualnie siedzę w domu, rodzice gdzieś pojechali, wrócą jutro, więc dzień wycięty z życiorysu. Zaraz trzeba jakieś pranie wstawić, obiad zagrzać. Łosiek mały się zaraz obudzi i skończy się leniuchowanie.

Przepraszam raz jeszcze za te wieeelką ciszę. Będę teraz mam nadzieję na bieżąco.

Prychatka - ja Cię nie poznałam ostatnio :-) dopiero po chwili zczaiłam z kim gadałam. Ale to był ciężki dzień dla mnie - wybacz:-D

Buziaki mamuchy ;-)

PS. Witam nowe mamy, dużo Was tu :blink:

Witam dziewczynki:-)
Dawno mnie tu nie było ,ale jakoś na brak czasu cierpiałam.
Nie zdążyłam tez zaległych postów poczytac , także z góry przepraszam jeśli wcięłam sie w jakąś dyskusję.
U mnie wszystko ok , zaczynam się zaokrąglac hehe , musiałam kupić kilka bluzeczek maskujących troszke mój jak narazie niewielki brzuszek.
Co do szefa dorciu to nie powiedziałam jeszcze , ale to dlatego , ze juz dawno go w biurze nie było .... także wciąż mam drelikatny stresik. Dzieki za troskę :-) Miło.
Co u Was ? - głupie pytanie , chyba poprostu zabiore sie za czytanie wstecz to będe wiedziała co u Was.
W każdym razie pozdrowionka dla wszystkich.
Aha.... mam pytanie , bo wstapiłam na jedno forum i tam przeczytałam o komisach z ciuchami dla przyszłych mam. dziewczyny tam bardzo sobie chwaliły jak tanio mozna sie ubrać w ciążowe wygodne i modne ciuszki. Niestety nie wiem nic czy taki komis jest może w Bielsku czy okolicach. Wiecie może gdzie tu można kupić niedrogie modne ciuszki ciażowe? Tylko nie H&M , gdzie byle jaka bluzeczka kosztuje 100zł. będę wdzięczna za info.

hej babeczki u nas ok przezyłam tą niedziele w pracy,szok dla pracodawcy niedziela handlowa a tu utarg jeszcze niższy niż w zwykłą niedziele,a macie:wściekła/y:.Coś nie moge z tej grypy wyjśc antybiotyk się skończył a do mnie wszystko wróciło z podwójnym uderzeniem,mąż krzyczy bo powinnam to wyleżeć.:no:No powinnam ale kiedy,obiecałam sobie,że pierwszy dzień świąt spędzam w łóżku.Jedyne co pociesza mnie,że u Angeli już po przeziębieniu a Matek też sobie juz dobrze radzi:blink: jeszcze te uszy coś mnie u niego martwią,zobaczymy co będzie dalej.
Merry powodzenia w zabiegu będzie dobrze,największy pechowiec na całym forum to mówi to będzie ok.:tak:
Dorisday ale ci się odciaga powiedzenie tej nowinki oby nie było za póżno i szefuncio sam nie zapytał.:szok:
Brandy jak już po wojnie to teraz najmilsza chwila godzenie się,będzie dobrze,dogadacie się.:happy2:
Doris ach kochane teściowe wszędzie tam gdzie nie potrzeba a ciekawa jestem czy przez tą dłuuuugą rozmowe zapytała chociaż o małego bo przecież to o niego chodzi?A jak tam jestes juz po wizytacji 'tatusia roku''?:baffled:
Pozdrawiam pozostałe mamy do usłyszenia baj

hej chciałam wam tylko powiedzieć,że Natalia z Merry są juz w krakowie w klinice,jutro mają o 8.30 zabieg bardzo was proszę trzymajcie za nich kciuki,oby wszystko bylo dobrze i szybko wróciły:-):happy2:.
U nas ok Matek jedynie cos strajkuje ze spaniem nocnym:dry: pozdrawiam pa:-D

Dobry wieczór:-),
Mery trzymamy mocno kciuki:tak:!!!
Brandy no nie kogo moje oczy widzą:-p!? Ale Ci się trafił grzeczny "Łoś";-). Kwiecień o istny szał godów, więc może i w Waszym przypadku tak będzie:tak:.
Dorisday2512 na razie lekkiego zaokrąglenie szef może nie zauważyć, ale lepiej nie zwlekaj za długo, ponieważ to może tylko pogorszyć sytuację:no:. O ile się nic nie zmieniło to w BB (nie chodzi mi bynajmniej o BabyBoom:-p) nie ma komisu z ubraniami dla ciążowymi:-(. Ze swojego doświadczenia mogę polecić Ci TRENDY MAMA - najlepsza odzież ciążowa w Bielsku-Białej - Bielsko, Czechowice, Kęty, Żywiec, Skoczów, Szczyrk, Pszczyna, Cieszyn, Ustroń ,Wisła, Andrychów, Wadowice - odzież ciążowa sklep - www.trendy-mama.pl, w zaopatrywałam w takowe rzeczy - tanio i modnie (w porównaniu do sklepów Brzusio Mamy na 11-listopada, stoiska w Klimczoku i przy Dworcu):blink:. Zawsze można spróbować poszukać czegoś w second handach:tak:.
Basiek19810 zapytać zapytała, ale cała rozmowa dotycząca Wiktora trwała góra 5 minut:no:. "Tatuś roku" pojawi się dopiero w czwartek:dry:.
Miałam dziś masakryczny dzień - nic nie szło po mojej myśli, ale nie będę się rozdrabniać:wściekła/y:.
Można gdzieś w BB kupić używany fotelik na rower dla malucha:confused:? Szukam jakiejś aktywnej formy spędzania czasu z Kluskiem, ale jak widzę ceny na Allegro...strach się bać:-(.
Miłego wieczoru:-D.

reklama
Hallo Ja już się usprawiedliwiam zagoniona jestem strasznie, tata pojechał w delegację i mama ogłosiła wietrzenie magazynów:-D przesortowałyśmy pawlacze i dokumenty. Czego tam nie było:szok: Między innymi rachunek za montaż karniszy z 1980r.:-D, czy rower za 4 900 000:-D
Dodatkowo robota w domu okna już umyte wszystkie, szafa w przedpokoju pokonana ;-)zakupy świąteczne zrobione
A co u Was?
Mery TRZYMAMY KCIUKI:tak:
Brandy witaj po dłuuugiej nieobecności, wiosna idzie wszystko rozkwita więc i wasz związek rozkwitnie;-) A za ząbek tyle bo trzeba go było zabezpieczyć w możliwie najlepszy sposób:-(
Dorcia z używanymi fotelikami to troszkę ryzyko nigdy nie wiadomo czy nie leżał razem z rowerem i konstrukcja nie jest naruszona
Basia kobieto Ty nie patrz na pracę tylko biegiem do lekarza, gdzie będziesz potem w święta po szpitalach jeździć?
Dorisday lepiej nie zwlekaj skoro brzuszek się zaokrągla,co do ciuchów to w naszej okolicy ciężki temat, ja bym spróbowała na allegro, sama tam sprzedałam swoje ciuszki ciążowe
Zmykam spać bo ledwo na oczy patrzę:baffled:

Do góry