reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Witam wszystkich po weekendzie okna umyte zostały mi tylko 2 pokoje ale już nie miałam siły w sobotę.
I stało się Natalka wstała dzisiaj z kaszlem od soboty ma katar czyli leci standard katar kaszel a później uszy choć mam nadzieję że jakoś ją przez ten tydzień wyciągnę z tego bo cholernie mi szkoda tego terminu zabiegu no i tych badań no zobaczymy jak to będzie.
Pogoda super przez ten tydzień Natka zostanie już w domu. Patka też katar dostała dzisiaj i do tego ząb idzie także w nocy co chwilka płakała i to okropnie. Spadam bo nie moge nic więcej dopisać bo co chwila ktoś włazi mi do sklepu i piszę na raty

reklama
No witam Was moje drogie.
Jak mija poniedziałek? U mnie ok, tylko jakos od godziny strasznie mnie spanie zbiera :-( , niedobrze , bo w pracy aktualnie jestem ... i ciężko będzie się zdrzemnąć.
Słuchajcie , chyba jednak nie bedę dłużej zwlekać z tą nowiną o ciąży w pracy , bo jak sie okazuje jest światełko w tunelu i być może tak zle nie bedzie. Mianowicie , znalazłam kogoś (studentke) kto przyjedzie z chęcią na moje zastępstwo , w dogodnym dla mnie terminie, a że ta osoba chce sobie tylko dorobić i nabrac jakiegos doświadczenia no i miec w papierach już jakąś pracę , a przy tym odejdzie jak tylko zechcę wrócić. No to dla mnie super, bo teraz szef sie nie bedzie stresował , że bedzie musial kogoś znów szukac i czy wogóle sie ktoś bedzie nadawał, ja zajmę się szkoleniem tamtej koleżanki , a po urlopie bedę miała gdzie wrócic. Kurcze to musi się udac :-)
Dorcia - podobnie jak Ty masz znajomych w mojej okolicy , tak ja mam znajomych w Wapienicy :-) nawet synka tam codziennie wożę do szkoły , sama też konczyłam tam szkołę - Hotelarską, ale to było 100lat temu - hehe

Haneczko , masz rację , jak szef strzeli focha to ja mu strzelę L4 - haha :-)
W jakim zawodzie szukasz pracy? i czy w Bielsku?

Ostatnia edycja:
Siedzę w domu na urlopie wychowawczym. Mam troje dzieci : 24-letniego syna i dwie córki : 18 i 2 letnią Natalkę :)
Dzieciaki dorosłe mają swoje życie. Siedzę z moim małym skarbem w domciu i zaczyna mi brakować innych ludzi.
Moje koleżanki już dawno wyrosły z pieluch i nie mają czasu na pogaduchy.
Pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy :)

Witajcie siedzę z kawka w ręku, pranie wywieszone mieszkanie częściowo odsprzątane;-)teraz pora obiadek gotować. Słoneczko świeci za oknem także energia rozpiera:-) Młody jak wstanie pójdziemy na spacerek.
Monisiak witaj w naszym gronie, na pewno szybko się tu zadomowisz. Ja też siedzę w domku na wychowawczym i też odczuwam mi czasem brakuje ludzi :-D:-D Pocieszam się tym że zrobi się cieplej i zaczniemy więcej bywać poza domem. Także damy radę:tak:
Doris na razie to się rozglądam :-D nie wiadomo za czym:-D jestem na wychowawczym i dodatkowo otworzyłam działalność także źle nie ma:-) a chce poczekać z pracą do jesieni Ewa zacznie chodzić do szkoły i chcę być w domu przynajmniej te dwa pierwsze miesiące. Obecnie jestem urzędnikiem na wychowawczym:-D a zawsze mnie ciągnęło do finansów inwestycji i funduszy europejskich. Zastanawiam się też nad zrobieniem kursu księgowości i pozostaniu na swoim Zobaczymy czas pokaże.
A Ty jak powiedziałaś w końcu szefowi?
Mery niedobrze że przeziębienie się teraz przyplątało, niech szybko idzie precz:tak: bo zabieg tuz tuż. Widzę że przez weekend mega power u Ciebie super pogoda zachęca
Basia takie dzieci to małe kombinatorki :tak: czasem nie wiadomo o co kaman. A jak przeziębienie pokonane?
Beata no no widzę że od pomysłu do realizacji szybka droga ja mam okna w planie w tym tygodniu, młody dał mamusi posprzątać?
Dorcia wszystko już posprzątane?
Ja zmykam ogarniać u siebie bo po południu idę do rodziców trzeba segment wypakować bo jutro nowe mebelki przyjadą. Rodzicom prezent bardzo się podobał byli bardzo zaskoczeni ich mina bezcenna. Mama to nawet malarza na jutro zorganizowała żeby pokój odświeżyć i karnisz nowy zakupiła:-)

Hanna fajny prezent wymyśliłyście ja własnie muszę coś mamie wykombinować bo idziemy w sobotę na imieninki muszę za czymś pochodzić ale najgorsze jest to że nie mam pomysłu.
Z tym przeziembieniem fajnie nie jest ale mam nadzieję ze się uda bo i z nosa się mniej leje a i kaszel jest sporadyczny więc może.Patka ma za to paskudny gęst katar dobrze zę lubi smarkać i siedzieć pod inhalatorem.
Oj ja też pamiętam jak siedziałam na macierzyńskim później wychowawczy znowu macierzyński i troszke wychowawczego ale 3 lata w domu to za długo teraz to widzę jak zaczęłam pracę.
Ciekawe gdzie reszta czy dalej intensywnie sprzatają czy zakochane na wiosne.

Witam dziewczyny żyje,ale mi ta grypa dała czadu dwa dni wycięte z życiorysu :no:uratował mnie antybiotyk,który o niemal zadziałał natychmiast,nie pamiętam kiedy brałam więc chyba dlatego.Na L4 nie mogłam sobie już pozwolić bo po jedno święta a i tak już sklep kuleje o dwie osoby a nowe przyjęcia dopiero w czerwcu.W poniedziałek dziewczyna się zwolniła ale obowiązuje ja dwutygodniowe wypowiedzenie jeszcze w momencie takiego naludnienia,jej to nie pasowało wiec popołudniu posłała L4 no i dobre a my mamy się zesr..:wściekła/y:
Dzieci maja ten okropny katar,ale nie jest żle.Matkowi nawed wyszły te dolne czwórki więc ok:-).
Ale super pogoda jak ja bym chciała wolne i wybrać się z dziećmi na spacer a tu wybieram sie ale na drugą zmiane.Szczęściary te które siedza w domu ale ja wam zazdroszcze.MIŁEGO DNIA PA:-D

Co zazdrościsz ty już swoje wysiedziałaś a do końca tygodnia już niedaleko wiec następny może też będzie ladny a i wolnego będiesz może coś miała nie?
Pogoda fakt świetna ludzie też troche chodzą wiec nawet sie nie nudzi człowiek co chwilka jakiś towar mi podrzucają jeszcze tylko wódke teściu ma dowieźć i spokój na dziś później tylko na zakupy jadę muszę cś mamie poszukać a później już tylko do domku i chyba na spacerek z dziećmi albo do ogrodu bo mąż rozłożył trampoline to napewno jak wstaną będą chciały isć.

A co tu tak pusto?:-(
Ja dziś miałam akcję okna pogoda cudna więc fajnie się myło.Potem spacerek odbiór mebli i tak zleciał cały dzień. Wieczorem nieodzowny himalaj do pokonania:wściekła/y: Jaś dziś miał pechowy dzień cały czas cudem unikał kraksy a na koniec wieczorem biegł i nie zauważył otwartej lodówki i przycedził guz jak jajko:baffled:
Mery toście pewnie poszalały w ogrodzie, dzieciaczki już zdrowsze?
Basiek to się kuruj, a nam nie zazdrość bo sama wiesz ile roboty masz jak siedzisz w domu:-D

Witam serdecznie :-) jestem tez mamusia wspaniałej trójeczki- synowie maja po 7 i 9 latek i córeczka 2 latka. Mieszkamy -pochodzimy- z B-B..niestety mieszkamy w NO, a szkoda, bo czytam Wasze posty i brakuje mi tutaj takiego grona wsparcia jak Wasze :-). Ale na szczescie jezdzimy czesto do B-B. Teraz tez wybieramy sie na komunie - chłopcy beda mieli w PL...Jak by nie było tęskniemy za Polską.
Pozdrawiam serdecznie

reklama
Witamy i zapraszamy na pogaduchy otwarte o wszystkim i o niczym.
No dziweczynki poszalały trochę wczoraj na polku dzisiaj też miały iść do ogrodu z mężem ja siedze w pracy i trochę sie nudzę ale teśc pojechał po towar wiec zaraz robota będzie.
Ze zdrówkiem średnio Natka w miare dobrze kaszle mokro za to Patka gorzej ale tragedi nie ma, podchodzi mi to coś pod krtań bo tak ją meczy trochę ale inhaluje się wiec może obejdzie sie bez poważniejszych lekarstw.
Oby do wtorku bo już sama nie wiem co będzie i wszystko mnie trzyma

Do góry