reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Dziewczyny ja jestem ale jakoś chodzę do tyłu, znów mnie boli ząb pozbyłam się 8 to odezwał mi się inny, czekam jak na zmiłowanie na tel od dentystki czyj mnie jutro przyjmie. Ja już nie wiem co jest grane:baffled:
Mery Natalka dzielna dziewczyna, migreny współczuje nic nie mogę doradzić bo nie mam z tym odpukać problemów. Może zimne okłady?
Basia ja Ewie nie rozczesuje mokrych włosów czekam suszę i dopiero czeszę - łatwiej; wcześniej jak był problem z czesaniem to obcięliśmy na krótko:-)
Spadam bo ząb strasznie dokucza:-(

reklama
Dobry wieczór:-),
Ja tak tylko na kilka chwil:tak:.
Mery i Basiek rzeczywiście wygląda to tak, jakbyście miały swój prywatny wątek:-p. Osobiście wzięło mnie na wielkie wiosenno-świąteczne porządki, więc za bardzo nie mam czasu włączyć komputera:sorry2:. Na szczęście niewiele już zostało, więc i częściej znajdzie się czas, aby tu zaglądnąć:tak:.
Śnieg, śnieg i jeszcze raz śnieg - normalnie, jak mnie już szlag trafia to znaczy, że jest naprawdę źle:wściekła/y:.
Mery pochwal się zdjęciem swojej Pociechy w nowym image'u:blink:. To i tak Nani była dzielna - oby i przed zabiegiem jej ta odwaga nie opuściła:tak:. Matki mają to do siebie, że mocniej przeżywają to, co dzieje się z ich dziećmi niż same dzieci:-p. Co do tych migren to są to prawdopodobnie migreny miesiączkowe, które są często spowodowane spadkiem estrogenów podczas menstruacji. Najlepiej wybierz się z wizytą do swojego ginekologa, a jeśli on nie będzie potrafił Ci pomóc to wybierz się do Poradni Leczenia Bólu. Nie ma co się męczyć:tak:.
Basiek19810 niechęć dziewczynek do czesania długich włosów to problem, jak Świat stary - może rzeczywiście warto się zastanowić nad skróceniem włosków - po co obie macie się męczyć:confused:? Dobrze, że Matkowi odpuściły te zęby - bynajmniej się wysypiacie:sorry2:. Smutne są takie słowa w ustach dziecka, ale sama piszesz, że szkoda by było teraz odpuścić:-(. Wg mnie to tylko wzmocni Waszą miłość:laugh2:.
Udało mi się załatwić jednego instruktora, z którym rewelacyjnie mi się jeździ:tak:.
No niby u nas też jest grafik urlopów (ustalony już w sumie w styczniu), ale to jest tylko pic na wodę fotomontaż:no:. Wszystko się wyjaśni do końca tygodnia z moim urlopem:dry:.
ŁK, jak był w niedzielę to miał niezwykłego "pecha" - 1h30min jego wizyty Wiktor przespał, a kolejne 30min spędził trzymając się mnie, bo się "tatusia":-p.
Dobranoc:-D.

Wyniki odebrane żelazo w normie , wczoraj Natalke uświadamiałam o wenflonie pokazywałam jej na zdjęciu jak ja byłam w szpitalu ale jakoś się jej ten pomysł nie podobał tylko pytała czy jej to wyciągną mam nadzieję że przez te 2 tyg jej to wytłumacze .
Dorcia fajnie że trafiłas na dobrego instruktora, bo to ważne żeby czuć się dobrze w trakcie nauki i nie stresować sie.
Hanna współczuje bolącego zęba nic gorszego chyba nie ma.
Co do migren to podejrzewam że to będzie wina tabletek antykon. bo jak je tylko odstawie to po dwóch dniach mam migrene a jak zacznę spowrotem zażywać to ból mija, wiec chyba to to oby do piątku.
Aha od niedzieli jestem na diecie głodna jestem jak wilk do tego postanowiłam codziennie ćwiczyć ale przy moich dziewczynkach jest to trudne Patka płącze się pod nogami Natalka cały czas mnie poprawia bo mamo a pani w telewizji robi inaczej tak wiec przy ćwiczeniach muszę zachować anielską cierpliwość. Mąż sie śmieje ze chodzę jak paralityk bo narazie wszystkie mięśnie bolą, ale damy radę muszę zrzucić te kilogramy po ciąży bo az wstyd zaniedługo miną 2 lata od porodu a ja w wadze wyjściowej ze szpitala no może 2 kg mniej.

A ja mam znowu problem i to nie mały a raczej na skale swiatową i licze na pomoc.Angela wczoraj przyszła z przedszkola z płaczem i krzykiem na ustach,"że już więcej tam nie pójdzie bo pani ją zbiła!":szok:.Tak ja w nerwach chyciłam za słuchawke i z wielkimi pretensjami do przedszkolanki,że nie życze sobie żeby biła moje dziecko:wściekła/y:.Jak się póżniej okazało nic takiego nie miało miejsca(sprawdziłam to dzwoniąc do innej mamy aby zapytała swoje dziecko),a jedynie pani dała jej kare stania w końcie bo była niesamowicie nie grzeczna i upomnienia ani krzyki nie pomagały.Ale Angela nadal utrzymuje że pani ją zbiła i mimo próśb nie moge ją przegadać dojść do niej,a o przedszkolu moge sobie zapomnieć ,przynajmniej o tym gdzie jest Pani Renata,bo ona ją nie lubi.Nie wiem o co chodzi czy faktycznie o to że pani pokrzyczała,nie mam pojęcia.Postanowiłam nie odpuszczać i do przedszkola ją nadal na siłe posłać a dotego przeprosić panią za kłamstwo i złe zachowanie:-(.
Dorcia witam jak posprzątasz u siebie to wpadnij do mnie tez mam zaległości:-).Małemu wcale się nie dziwie że tak entuzjastycznie podchodzi do "taty"a co będzie póżniej jak tata się nieocknie że jest prawdziwym ojcem

Hej jestem i ja :-)
Dziś miałam akcje pokój dzieci zrobiłam tam taki przemiał że głowa mała:tak: 2 worki do domu dziecka maskotek i zabawek którymi się nie bawią, 1 wór śmieci, worek dla młodszej kuzynki co jeszcze w brzuszku u siostry siedzi,i worek do piwnicy. o matko co tam było zachomikowane:szok:
Jak to posegregowałam to sama nie wiem gdzie to się mieściło. Teraz muszę wsiąść się za swoja szafę bo pęka w szwach a ja nie mam w czym chodzić:confused: Znacie to skądś?:-D
Ponadto dzisiaj rano wylądowałam znów na fotelu dentystycznym - wczoraj dopadł mnie taki ból zęba że myślałam że zwariuje, a dzisiaj na fotelu okazało się że ślicznie wyglądający ząb z zewnątrz jest do zatrucia dziura od dziąsła że szok Ciąża i karmienie dla moich zębów to wyrok:szok: Mam nadzieję że teraz jak wyleczę tego zęba to będzie trochę spokoju:baffled:
A widzę że tu się znów dzieje
Basia postąpiłaś bardzo dobrze nie daj sobie wejść teraz na głowę mała testuje na ile sobie może pozwolić Tak trzymaj a ja będę trzymać za Ciebie kciuki.Ewa też w maluchach wymyślała niestworzone historie
Mery mam fajna dietę do kupienia w necie ale dostałam ja od mamy mogę podesłać Ci jak chcesz Mama schudła 5 kg w tydzień
Dorcia widzę że my podobnie w szał wiosennych porządków wpadłyśmy, może tym wiosnę zwabimy
Zmykam bo padam po tej rewolucji w domu

Hanna jasne jak tylko możesz poślij mi na emeila może mariak0@poczta.onet.pl będę bardzo wdzięczna fajnie że z zębem już wiesz co i jak ja strasznie nie lubię chodzić do dentysty na samo usłyszenie wiertła jeszcze jak siedzę w poczekalni to mnie już boli ale naszczęście zmobilizowałam się w zeszłym roku i wyleczyłam wszystkie nawet jednego kanałowo i żyję więc teraz chodzę na kontrolę żeby czegos nie zaniedbać.
Basiek z tym klubikiem malucha to jakieś jaja sa ja bym poszła do pani razem z Angeliką i poddała je obydwie konfrontacji Andzia wygadana jest to niech sobie pogadają przy tobie i wtedy zobaczysz jak jedna i druga sie zachowuje. Ja też przypuszczam ze ona to zmyśliła i tylko tak gada żebyś moze nie była zła jakby pani ci powiedziała ze była niegrzeczna a nie spasiło jej to że kare miała, a charakter ona ma więc może tak być. Jeszcze z tego co tak myślałam to ona zaczeła z tym przedszkolem kombinować w momencie jak zaczęłaś pracę może tak jakoś odreagowywuje. Jednak z drugiej strony trzeba to sprawdzić bo t pani to jakaś dziwna jest i nie można takiego sygnału zbagatelizować a później czekam na relację.

Witam pięknie wszystkie mamy.
Jestem tu całkiem nowa i znalazłam tą stronę przypadkowo , ale bardzo się cieszę , że tu trafiłam. Znalazłam tu odpowiedzi na wiele moich pytań. Co prawda jestem juz mamą pełną parą, ale rodziłam 9 lat temu , a że znów spodziewam się maleństwa :D to kilka spraw mnie ciekawiło... tak tu własnie trafiłam. Mam nadzięję , że włączając się do dyskusji ja również wniosę coś ciekawego od siebie. Pozdrawiam Was serdecznie.

Właściwie to chcę Was o cos spytać. Jak tu powiedziec szefowi , że się jest w ciąży? :-/ Dodam , że mój szef to raczej niezbyt ciepła osoba i niestety raczej mało wyrozumiała. Mam stresa :( Jak Wam poszło w tym temacie?

Ostatnia edycja:
Doris witaj u nas jest fajnie możesz się od nas dowiedzieć różnych dziwnych a zarazem ciekawych rzeczy więc zaglądaj.A co obwieszczenia tej fajnej nowiny to u mnie było spoko bo mam szefową zarąbiastą mimo że starą panne,ale zrozumiała i ok.Najlepszym tego dowodem jest to że po 5-latach otwarła mi drzwi na nowo i spoko mnie przyjeła.Więc u ciebie może nie bedzie tak żle jak myslisz.Trzymam kciuki daj znać jak ci poszło:blink:.
Dzisiejsze pójście Angeli do przedszkola było ciężki bo musiała ze swojej skarbonki kupić czekolade na przeproszenie dla pani,:-(ale mówiła mi że nie było tak żle i narazie bedzie chodzić.Zobaczymy jak długo.
Merry
jak juz sprawdzisz tą cudowną diete daj znać,może i ja skorzystam wkońcu wesele mojej siostry całkiem blisko a moje dwa brzuchy bardzo widoczne:-D.
Hannia to teraz zaproszenie na sprzątanie u mnie pośle również tobie jak z Doris razem sie weżmiecie to napewno efekty będą rewelacyjne:-),bo mi jakoś trudno się za sprzatanie po zimie bierze choć wiosne bardzo chce i jak to ma pomóż to się już zmogę:tak:

reklama
Hanna dzieki za przesyłkę mam nadzieję że uda mi się zrzucić zbędne kilogramy.
W lipcu idziemy na wesele do kolegi ze studiów narazie wersja nieoficjalna, więc muszę jakoś wygladać.
Cwiczenia idą mi coraz lepiej już przynajmniej nie chodzę jak paralityk bo mięśnie przyzwyczaiły się już mam nadzieję ze starczy mi samozaparcia mąż ze mnie sie już nabija bo jak wraca z pracy to zawsze coś je a ja głodna to mnie wkurza jak mi chrumka koło mnie złośliwie a tak jakby się ze mną odchudzał odrazu raźniej by było. Tylko czas nie za fajny bo w tą sobote idziemy na urodzinki do mojej siostrzenicy w następną sobotę do mamy na imieninki a później święta ale damy radę zakupiłam właśnie na allegro Therm Line Forte to normalnie bęę nikła w oczach.
Doris gratulacje z fasolki szefowi musisz powiedzieć i to w miare szybko i nic ci zrobić nie może a lepiej taką rozmowę mieć za sobą niż denerwować się a to raczej niewskazane. Bedzie dobrze trzymamy kciuki.
Wiosna przyszła aż chciałoby się posprzątać okna umyć tylko nie mam zabardzo kiedy ale spróbuję jutro może przynajmniej na piętrze jakoś pójdzie .
Teraz zmykam w sklepie posprzątać przed weekendem.

Do góry