reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Hej hej :-) my juz po wizycie i po pazurkach :-)
Relacja z wizyty nastepująca - pani doktor zrobila mi cytologie :baffled: uczucie straszne...we wtorek mam Wassermana, próby wątrobowe i 4 inne badania :baffled: co z tego wyniknie zobaczymy. Dzidzia oczywiscie czujac glowice od USG zaczela sie wiercic i walczyc, ale pani doktor powiedziala, ze raczej bedzie dziewczynka.... ale nie jest pewna :-D:-D:-D no to chyba bedzie Zuzia choc wole sie nie nastawiac :sorry2:

reklama
No to fajnie że wszystko w porządku Brendy ;-)
Moja mała też będzie Zuzia więc założymy jakiś klanik potem :-p

Pozdrawiam serdecznie i udanego gorącego popołudnia życzę:-):tak::-)

Sandro pytałam na pogotowiu i zawiozą mnie do każdego szpitala byle na terenie Bielska ;-)
/ przejeżdżałam kolo pogotowia to weszłam się zapytać :-) był bardzo miły pan w informacji i wszystko mi ładnie wytłumaczył i życzył powodzenia przy porodzie;-)/
Więc widać, że kobitki rodzące mogą sobie wybrać gdzie chcą jechać.

Daisy kochana, taka cisza na forum. Ja padlam wczoraj jak 5 groszy, a dopiero wrocilam z uczelni :sorry2::dry:
Dziewczyny mam pytanie .... mozecie mi odpowiedziec co to jest : WR, HBs, ALAT, ASpAT ??? i jak to sie robi ??? Do tego próby watrobowe i glukoza na czczo ??? We wtorek jade zrobic te wszystkie badania a jestem zielona ... :dry::dry::dry:

Normalnie nie do poznania to nasze forum ostatnio - grobowa cisza.

Brandy więc tak:

WR (odczyn Wassermanna)

Badanie służy wykrywaniu kiły, choroby zakaźnej przenoszonej drogą płciową. Wykonuje się je dwukrotnie - na początku i pod koniec ciąży - co pozwala zapobiec kile wrodzonej, która wywołuje u dziecka nieuleczalne zmiany (kiła nabyta matki jest chorobą uleczalną i można ją leczyć nawet w czasie ciąży).

Antygen HBs

W ostatnich tygodniach ciąży przeprowadza się badanie krwi w kierunku żółtaczki zakaźnej typu B. Jeśli okaże się, że matka jest nosicielką wirusa, dziecku trzeba zaraz po urodzeniu podać immunoglobulinę, by nie doszło do uszkodzenia wątroby. Personel szpitala musi natomiast zachować szczególną ostrożność podczas zabiegów, którym poddaje matkę, by uniknąć zakażenia.

A ALAT i ASpAT to wychodzi z badania krwi - są to składniki osocza krwi, a dzięki badaniom osocza dowiadujemy się, jaki jest poziom enzymów, hormonów, białek, elektrolitów i pierwiastków śladowych w naszym organizmie. Wyniki dadzą nam obraz funkcji prawie wszystkich narządów ciała.

Daisy dziekuje za odpowiedz.... boje sie tych badan, choc nie wiem czy mam czego ... :-:)-:)-( jakos to mnie przeraza troche ... a co do naszego forum to faktycznie, cisza jak nigdy ...

Dziewczyny where are you ?????? :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hey :)
Ja po pracy:tak:
A glukaza to potrzebna na cukrzyce

Jestem padnieta dzis a musze jeszcze posprzatac bo jutro na roczek jedziemy:baffled:A taaaaaaaaaak mi sie niechce:baffled::baffled::baffled:

Ze masakra jak przyjade to zdam relacje
Jak bede w stanie;-);-);-)

Mezus se dzis dzubnol drutem do oka i tak strasznie mu spuchlo ze nic nie widzi
Teraz zasnol ale jak mu nieprzejdzie to jeszcze do szpitala pojedziemy na okulistyke zeby zobaczyli co tam-mam nadzieje ze nic se nieuszkodzil:no:

oj oj Bernadko z oczami to trzeba uważać i może dla samego siebie zajechać na pogotowie niech oni na to popatrzą.
No i udanego wyjazdu na roczek - oby pogoda dopisała.

Brendy spokojnie to są potrzebne badani - każda z nas je przechodziła - trzeba wiedzieć czy czasem nie szkodzimy naszemu maluszkowi bo coś nam dolega - więc bez nerwów na pewno wszystko będzie w normie:tak:

reklama
Bernadka pakuj meza do samochodu i do szpitala, bo z oczami to smiechu nie ma :no::no::no: Tyto masz przeboje z ta swoja rodzinka ... :-:)-:)-(

Daisy ja wiem, ze te badania sa normalne i kazda z was je przechodzila ikazda mamusia przyszla przechodzic bedzie ale czuje jakis wewnetrzny niepokoj ... boje sie wynikow ... :-(

Do góry