reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

reklama
Czesc babeczki melduje sie jak zwykle wieczorkiem.Dzien byl dosc ladny wiec zaliczylysmy dlugi spacerek.Co do tej wagi moze nie ma co sie przejmowac mi w szpitalu robili kilka razy usg i zawsze mowili ze mala bedzie wazyc ok 2400(nawet tuz przed porodem) a jak sie urodzila to wazyla 3250.
Brandy ja tez strasznie sie balam tego naciecia krocza ,ale spoko nic nie czulam .Na drugi dzien normalnie chodzilam , siedzialam.Problem polawil sie po ok tygodniu bo okazalo sie ze jestem uczulona na szwy ale to inna historia....
Kitka wszystkiego dobrego na nowej drodze zycia
Jagoda mialas urodziny w sobote ? Wszystkiego najlepszego ja tez mam 29:tak:

Dzień dobry ;-)
Wstawać, konieć spania - ile można leżakować :-);-)
Miłego dzionka życzę, oby był lepszy niż wczorajszy :tak:

Luandziu a co do wagi - to obyś miała rację, choć nie wiem czy będąc tyle razy na badaniach u Balisia USG mogło pokazać małą wagę, ale wszystko się zdarza i nic w naturze nie ginie jak to mówią. Więc może i moja mała będzie mieć troszkę więcej niż na USG :-p

Dzien dobry dziewczynki :-):-):-) my juz dawno na nogach, ale trzeba sie bylo pozbierac, make up zrobic, ubrac.... zaraz jakies sniadanko i komu w droge .... do szkoly... ale dobrze, ze tylko na chwilke, potem po J do pracy... i znow do szkoly.
Maluszek ma teraz ciche dni, chyba sie na mnie obrazil. Przeraza mnie jedno - mam twardy brzuch troche wyzej od pepka, ale to chyba macica nie ? Czy ona ma byc tak wysoko ???

Luandzia co do nacinania krocza... moja mame niestety rozerwalam jak sie rodzilam :-D ale powiedziala, ze juz nic jej tak nie bolalo, jak szycie ... :baffled::baffled::baffled:

Dzień doberek
My już zaliczyłyśmy bilans 2 latka :-D I wszystko ok,tylko mamy za pół roku wpaść do pediatry zobaczyć jak nóżki,żeby platfusa nie miała ;-)
No i powrót do rzeczywistości czyli do pracy.Oj jak mi się nie chce :dry:
Co do nacinania krocza to chyba już jest standard podczas rodzenia.Ja mało co czułam bo byłam tak wymęczona że prawie spałam :-D I było mi już wszystko jedno co ze mną robią :-p I szybko się zagoiło
Szkoda że dzisiaj nie ma już słonka :-(
Miłego dnia

Kitkabb napisz prosze co oni tam sprawdzaja na tym bilansie 2 latka bo bardzo mnie to interesuje i może musze juz moją małą do czegoś przyuczać żeby nie pani dr nie miała uwag.
Brandy nic się nie martw ( chyba ) twardym brzuchem tez tak mam to ponoć dzidzi siedzi tak wysoko bo rośnie, ja mam juz brzusio wielgachny w porównaniu z 1 ciążą nie wiem jak to będzie za 3 m-ce wtedy miałam ogromniasty a teraz to dojde do wymiarów wieloryba, ale ponoć tak jest w kolejnych ciążach, mam nadzieje że później w miare szybko zgubie brzuch.
No a jak już przewija się wątek nacięcia krocza to ja to wspominam najgorzej naciecie co prawda nie bolało tylko gojenie dało we znaki miałam jeden szew za ciasno zrobiony i po 10 dniach jak wróciłam do domu pęknął mi i miałam rane która nie chciała się zrastać więc męczyłam się siedząc na półdupku ponad miesiąc i zazdrościłam tym dziewczyną które widziałam w szpitalu i siedziały juz sobie normalnie na drugi dzień po porodzie,Tak więc teraz staram się rozciągać krocze i może uda mi się uniknąć ponowego nacięcia, bo chyba zwariuje. Nie ma nic gorszego jak trzeba prowadzic samochód a nie możesz sobie wygodnie usiąść .
Ale ja nie chce straszyć nikogo tylko tak sie żale.
Pozd wszystkie dziewczyny i życze miłego choc pochmurnego dzionka

No to Mery mnie nastraszyłaś na amen....:szok:

Wiecie, co kobita w ciąży ma dużo sił i mało rozumu:crazy: - ja właśnie przemeblowałam pokój Małej. Normalnie nie wiem, co się ze mną dzieje:baffled::baffled: - jakieś napady siły i nieodpowiedzialności. Dzisiaj jestem zła sama na siebie.:zawstydzona/y:

A jak by tego było mało to jeszcze dzisiaj nam zamykaj zsypy w bloku od rana wiercą, kują i szlifują:wściekła/y:. Jedne plus, że jeszcze nie mam dziecka w domu, bo by było niespokojne - taki huk na korytarzu.

Daisy to zupelnie normalne , syndrom gniazda:-) ja w 9 miesiacu kosilam nasz ogrod (a jest na prawde spory). Co do krocza to mozna masowac oliwka z dodatkiem witaminy E , naciecia pewnie nie da sie uniknac ale moze bedzie mniejsze (a ja bylam szyta w znieczuleniu i prawie nic nie czulam ale to chyba juz standart)

Zobaczymy jak to będzie. Oby było wszystko dobrze z Małą i ze mną.
A co do nagłego przypływu sił - normalnie boję sie sama siebie - bo nie wiem, co jeszcze przemebluje.
Ale wiem, że dzisiaj już pas - zmęczona i teraz do jutra tylko odpoczynek.

reklama
Witamy :-) własnie wrocilam ze szkoly. Padam sluchjcie na twarz jak rzadko :baffled::baffled::dry: nie nawidze tego, ale jutro mam wolne i bede sie byczyc pol dnia :-D:-D:-D

Mam pomysl : skonczmy o tym nacinaniu krocza, prosze :baffled::baffled::no::no: bo juz na sama mysl robi mi sie slabo :tak:

Daisy Ty odpoczywaj a nie wariuj prosze :tak::tak::tak: malutko czasu Ci zostalo ... a ciocia Brandy nie moze sie juz doczekac :-D:-D:laugh2::laugh2:

Do góry