reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bielsko-Biała i okolice:)

Brandy ale lipa... z tego co kojarzę to kartę ciąży dostaje się od razu jak lekarka potwierdzi, że jesteś w ciąży... A powiedz mi - Lipska to jest taka wysoka kobietka z blond włosami??

reklama
Dziewczyny śmiechu warte poprostu. Własnie wróciłam z wizyty kontrolnej :wściekła/y: nie dość, że nic się nie dowiedziałam, to jeszcze dr. Lipska przywitała mnie bardzo miło: "Same kobiety w ciązy? Ja już dłużej tego nie wytrzymam!" :wściekła/y: bomba poprostu !! Dostałam skierowanie na badania,ok. Za trzy tygodnie znów wizyta kontrolna i USG. Dopiero później założą mi kartę ciąży. Chyba trochę inaczej powinno być wg mnie:no: chyba muszę zmienić lekarza, bo dostanę fioła !!!!!!!

Brandy miła kobieta z twojej lekarki:no::baffled: szkoda gadać...moze zastanów sie nad zmianą:sorry: A co Ci powiedziała na ból brzucha?
Dobrze ze przynajmniej dostałaś skierowanie na badania:tak:

Dziewczyny śmiechu warte poprostu. Własnie wróciłam z wizyty kontrolnej :wściekła/y: nie dość, że nic się nie dowiedziałam, to jeszcze dr. Lipska przywitała mnie bardzo miło: "Same kobiety w ciązy? Ja już dłużej tego nie wytrzymam!" :wściekła/y: bomba poprostu !! Dostałam skierowanie na badania,ok. Za trzy tygodnie znów wizyta kontrolna i USG. Dopiero później założą mi kartę ciąży. Chyba trochę inaczej powinno być wg mnie:no: chyba muszę zmienić lekarza, bo dostanę fioła !!!!!!!
Brandy, brak slow. Ty lepiej zmien lekarza teraz, zeby pozniej jakichs innych niespodzianek nie bylo :no:
No wlasnie, co Ci powiedziala na te bole jak na @?
A karte ciazy to nawet dr Badach mi zalozyla zaraz jak potwierdzila mi ciaze, tj. w 6tc!

Jagoda, jak po urodzinkach? Jak nocka Wam minela? Dalas cos Blanusi? My bylysmy w domku przed 22 :-) A Olka z Bastkiem wrocili jeszcze bez Fabianka, bo poszli go uspic :-) Ciekawe do ktorej imprezka trwala :-)

Brandy ... ja też bym radziła szybką zmianę lekarza. Miałam podobną sytuację, na początku ciąży chodziłam też do BCM tylko, że do doktor Kastelik i będąc w 3 miesiącu ciąży ciągle nie mogłam się doczekać na kartę ciąży i oczywiście miałam zlecone "0" badań :no::wściekła/y::wściekła/y:, więc może tam mają takie zwyczaje :baffled:.
Potem przeniosłam się do dr Stoleckiego, który był zaskoczony, że przychodzę do niego bez jakichkolwiek wyników ... no cóż :baffled:

A co do dr Lipskiej to ... moja koleżanka była u niej w zeszłym tygodniu na założeniu wkładki wewnątrzmacicznej ... takiej zwykłej spirali. Po 2-óch dniach miała zgłosić się do BCM na zrobienie kontrolnego USG (nie rozumiem dlaczego nie zrobiono go zaraz po założeniu :eek:) i podczas badania okazało się, że wkładka jest źle założona ok. 2,5 cm za nisko i nie stanowi żadnego zabezpieczenia przed ciążą, w związku z czym trzeba ją wyjąć :szok::szok::no::no::wściekła/y::wściekła/y:...

Przyznam, że byłam w szoku, gdy się o tym dowiedziałam ... no i zdecydowałam się tutaj o tym napisać, bo to też chyba świadczy o "jakości" kompetencji tej pani doktor .

Więc Brandy zmykaj jak najszybciej do innego lekarza ;-):sorry:

Tika, na temat dr Stoleckiego slyszalam wiele pozytywnych opini :tak:
A Ty gdzie rodzilas? W Esculapie? Bo tak jakos kojarze :-)

Dziewczyny zmiana lekarza i wogóle miejsca jest przesądzona... Pani dr. powiedziala, ze bole brzucha sa normalne. Tylko teraz pierwsze podstawowe pytanie: Gdzie iść ???? Bo mam pustke w glowie... :wściekła/y: nie wiem gdzie sie glosic, myslalam, nad esculapem....

Brandy, a w Beskidzkim Centrum Medycznym wizyty masz na kase czy prywatnie?
Bo jak prywatnie to zmien np. na dr Kawulok - rodzilam przy Niej w Esculapie i jezeli teraz mialabym wybierac lekarza do prowadzenia ciazy to wybralabym na pewno Ja! :tak:
Przyjmuje Pod Orlem.

Sandra w Beskidzkim Centrum Medycznym Wizyty są na kasę chorych. Niestety,nie stać mnie za bardzo, żeby chodzić prywatnie...poza tym nie wiem jak częste są wizyty...:zawstydzona/y::-(

Jagoda, jak po urodzinkach? Jak nocka Wam minela? Dalas cos Blanusi? My bylysmy w domku przed 22 :-) A Olka z Bastkiem wrocili jeszcze bez Fabianka, bo poszli go uspic :-) Ciekawe do ktorej imprezka trwala :-)

Sandruś Blanka zasnęła w wózku w drodze powrotnej i tylko przełożyłam ją do łóżka i spała dalej:sorry: Dzisiaj juz jest lepiej. Nastepnym razem dam jej coś po szczepieniu, teraz na to nie wpadłam:baffled: A jak dzieci wczoraj, bawiły się razem?:-D Fajnie było i żałuje ze musiałysmy isc, ale Blanusia była strasznie zmeczona...

Brandy ja chodziłam do dr Małeckiej-Holerek z wojewódzkiego i jestem bardzo zadowolona, ale o Kawulokowej tez słyszałam wiele dobrego:tak:

reklama
Jagoda mnie kiedyś operował dr. Kawulok, mąż pani gin. I facet był super :-D ale zostalo postanowione: w poniedzialek robie wszystkie badania i z wynikami do dr. Kawulok...nie pojawię się więcej w BCM :no::no::no::no::no: i jeszcze złapałam zapalenie pęcherza :eek:

Do góry