reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

BHCG poniżej normy

Dziewczyny dajcie sobie trochę czasu. Te badania hcg codziennie to do rozstroju nerwowego mogą doprowadzić. Przecież to wszystko na początku skacze raz w górę raz w dół. Nie jest tak że musi tylko rosnąć i o ileś procent się zwiększać. U mojej szwagierki zarodek dr zauważyła dopiero pod koniec 7 tyg. A u mnie w 5 dr widział już pulsujący zalążek serduszka. Ja też widziałam. Lekarze mają różne sprzęty i różnie się na nich znają. Jeden dr zauważy coś czego inny powie że nie ma.
Ja bhcg robiłam raz i powiedziałam nigdy więcej. To było w pierwszej ciąży. Dwa dni przed spodziewaną @ i pani w laboratorium podając mi wynik do ręki powiedziała z jędzowatym uśmiechem że nie jestem w ciąży. Jakby ją ktoś o zdanie pytał i interpretacje wyniku. Dwa dni potem zwykły test pokazał dwie grube krechy. Dzisiaj córka ma prawie 4 lata.
Nic nie skacze w górę i w dół. Na początku beta hcg ma prawo tylko rosnąć, a od 10-12tc spada do jakiegoś stałego już poziomu i tak to wygląda.

reklama
Dziękuję bardzo. Chociaż wyżej się trochę myliłaś i nie ukrywam, że Twoja odpowiedź mnie tylko umocniła w najgorszej wersji. Pozdrawiam ;-)
i dalej utrzymuję swoje zdanie. Wydaje mi się, że trochę mało urosła. Minimum 114 % powinna a u Ciebie jest tak właśnie na granicy. czekaj na kolejne usg i nie rób już bety.

Do góry