reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta

Hej kobietki :) 1.01 zrobiłam betę wynik 36.99 później 3.01 wynik prawie 90 ,na początku druga kreska na teście blada teraz już obydwie są mocno widoczne ,czy to już czas na USG jak to u Was wyglądało ?;)

reklama
Gratuluję, udało Ci się wyłapać bardzo wczesną ciążę. Przyrosty są obiecujące. Na usg jeszcze za wcześnie, przy dobrym sprzęcie można coś zobaczyć przy becie powyżej 1tys. To odpowie Ci i tak tylko na pytanie czy ciąża jest umiejscowiona prawidłowo. Na zarodek i serduszko trzeba jeszcze zaczekać jeszcze dłużej. Myślę, że za 2 tyg. u Ciebie będzie można wszystko ocenić, a jak chcesz zobaczyć umiejscowienie to możesz próbować za ok.tydzień.

Hej kobietki :) 1.01 zrobiłam betę wynik 36.99 później 3.01 wynik prawie 90 ,na początku druga kreska na teście blada teraz już obydwie są mocno widoczne ,czy to już czas na USG jak to u Was wyglądało ?;)
Gratulacje :) Moim zdaniem na pierwsze usg najlepiej zapisać się koło 7-8 tygodnia ciąży (licząc od daty ostatniej miesiączki). Oczywiście jeśli wcześniej nie ma żadnych plamień, krwawień, dziwnych bóli albo konieczności wdrożenia jakiś leków. Wtedy na wizycie już powinno być widać serduszko i można uniknąć niepotrzebnego stresu, który czasem pojawia się jak na badanie udamy się zbyt wcześnie. :)

Hej dziewczyny, wczoraj zrobiłam bete wynik 0, 23 czyli 7 dni po stosunku, miesiączkę powinnam mieć za 4 dni. Trochę się martwię ponieważ czekać na planowana operacje i nie do końca wiem jak czytać ten wynik czy jest wczesna ciąża czy nic nie ma. Kilka miesięcy temu robiłam bete nie było ciąży i wynik 0,00.
Normy według laboratorium:
  • kobiety ciężarne :
  • 0,2-1 tydzień 5-50
  • 1-2 tydzień 50-500
  • 2-3 tydzień 100 - 5000
  • 3-4 tydzień 500 - 10 000
  • 4-5 tydzień 1000 - 50 000
  • 5-6 tydzień 10 000 - 100 000
  • 6-8 tydzień 15 000 - 200 000
  • 8-12 tydzień 10 000 - 100 000

• kobiety nieciężarne < 5

Dziękuje, a dlaczego w takim razie może być

podwyższony wynik?
To nie jest podwyższony wynik tylko wynik w zakresie dla kobiet ktore nie są w ciąży. Zgodnie z normą kobiety nieciężarne < 5 a nie 0. Jeśli chcesz mieć pewny wynik testuj w dniu spodziewanej miesiączki.

reklama
Do góry