reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Beta niskie przyrosty

Trzymaj się, to duży stres, mam nadziwje ze masz wsparcie.

U mnie były podobne niskie bety i niestety nie skończyło się dobrze. Pokazał się zarodek z akcja serca, ale za mały do wieku ciążowego, a w 8 tygodniu poroniłam. Okazało się że miał wadę genetyczna.

Masz regularne miesiaczki, wiesz kiedy byla owulacja?

Wg mnie są takie opcje:
- ciąża jest prawidlowa ale młodsza niż wynikałoby z om - niestety mało prawdopodobny wariant :(
- ciąża jest nieprawidłowa i prędzej czy później się zatrzyma
- pozamaciczna

Możesz zrobić jeszcze bete albo umówić sie na usg - ale wg mnie to najszybciej za jakiś tydzień żeby było coś widac

Przesyłam wsparcie bo wiem jaki to lęk i przerażenie jak nie wiadomo na czym siw stoi :( trzymaj się w tych trudnych chwilach
Sama się oczyściłas?

reklama
Jak będzie to CP to się sama nie oczyścisz, przykro mi. Wtedy czeka Cię szpital, albo laparoskopia albo zastrzyk(chyba ,że trąbkowe). To,że się boisz szpitala jest zrozumiałe ale nie panikuj bo i tak Cię to nie ominie. A jeśli będziesz próbowała uniknąć szpitala, jak rozerwie Ci np jajowód to mogą nie zdążyć Cię uratować.
Przy biochemicznej ciąży beta spada. Na moje oko to CP ale progesteronu brakuje mi tutaj. Zadbaj.

Progesteron miałam 9.5

Bardzo boję się pozamacicznej. Czy jest możliwość obejścia się bez szpitala?
Jeżeli to CP to nie ma możliwości ominąć szpitala. W zależności od tego, jak bardzo rozwinięta jest ciąża podaje się albo leki, albo robi zabieg - innej możliwości nie ma. I pamiętaj, że CP to nie zabawa - tak jak koleżanka wyżej wspomniała, mogą nie zdążyć Cię uratować jeśli będziesz zwlekać.

Przede wszystkim kontroluj sytuację i nie dawaj się zbyć - mi przy CP 4 lekarzy powiedziało że poroniłam, nawet mnie nie poinformowali o istnieniu pozamacicznej, nikomu nie chciało się szukać czy coś gdzieś jest, sama dzięki dziewczynom tutaj wpadłam na to że to może być to. Badałam dalej na własną rękę betę i szukałam pomocy. Dopiero jak pojechałam na IP mówiąc że podejrzewam CP to się przyłożyli i ją znaleźli.

Do góry