reklama
olka1981
Zaangażowana w BB
Terazbede schizowala czy zadodek jest czy nie ma czy nie puste jajo plodowe bo raz tak mialam - ale chyab gdyby sie cos dzialo to beta by nie rosla co?? chcialam isc we srode zeby maz o ile bedzie wszytsko dobrze mial prezent na dzien taty
ewka_111
Fanka BB :)
Serduszko może być jeszcze nie widoczne. Wszystko zależy od dnia zapłodnienia a także od sprzętu jakim dysponuje Twój lekarz. Serduszko widoczne jest najczęściej w 7 tyg ale czasem i dopiero pod koniec 8 zaczyna bić. Wiec jak pójdziesz za wcześnie i nie będzie nic widać to będziesz się jescze bardziej stresować. Ja byłam na badaniu równo na 8 tyg I miałam jedno serduszko i jedno puste jajo a po 4 dniach miałam już dwa serduszka
przy becie ok 1 tys widać pęcherzyk na serduszko trzeba jeszzce troche poczekać tak jak mówia dziewczyny ja bylam u dr w 5t+2d i był sam pęcherzyk a po 10 dniach słyszałam serduszko.
Dla mnie beta nie zawsze jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijąjącej sie ciąży. X córką 2 32 dc miałąm beta 3500 a po 48 h już 7452. Natomiast teraz w styczniu rosła mi idelanie aż do wiztywy wydawaćby sie mogło serduszkowej, na usg lekarz stwierdził podejrzanie zaśniadu jak trafiłam do szpitala to beta była już na poziomie 21 tysiecy a starowałam z poziomu 100 i przyrost był wręcz idealny. Oczywiście nie strasze i kibicuję, zeby wszytsko był ok !
Dla mnie beta nie zawsze jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijąjącej sie ciąży. X córką 2 32 dc miałąm beta 3500 a po 48 h już 7452. Natomiast teraz w styczniu rosła mi idelanie aż do wiztywy wydawaćby sie mogło serduszkowej, na usg lekarz stwierdził podejrzanie zaśniadu jak trafiłam do szpitala to beta była już na poziomie 21 tysiecy a starowałam z poziomu 100 i przyrost był wręcz idealny. Oczywiście nie strasze i kibicuję, zeby wszytsko był ok !
Nie panikuj - ładnie rośnie. A o których godzinach miałaś pobieraną krew?? Faktycznie minęło 48h czy może jednak np. 40h? Masz przyrost powyżej 50% - jeden mniejszy przyrost jeszcze o niczym nie świadczy.
Odpuść sobie sprawdzanie tej bety, bo tylko więcej z tego szkody/strachu niż pożytku.
Idź w środę do lekarza zamiast nam tu panikować. Nawet jeśli nie będzie serduszka, to na pewno będzie widać Twojego kropka! Pozdrawiam!
Odpuść sobie sprawdzanie tej bety, bo tylko więcej z tego szkody/strachu niż pożytku.
Idź w środę do lekarza zamiast nam tu panikować. Nawet jeśli nie będzie serduszka, to na pewno będzie widać Twojego kropka! Pozdrawiam!
Jugosława
Fanka BB :)
Ciąża to nie matematyka.
Beta jest tak naprawdę orientacyjna. Trzeba czekać do usg, żeby móc coś więcej powiedzieć i stwierdzić czy ciąża jest umieszczona prawidłowo, czy się dobrze rozwija, a później żeby zarejestrować akcję serca.
Beta rośnie i to znacznie, więc weź głęboki oddech, policz do dziesięciu i po prostu czekaj do wizyty.
Beta jest tak naprawdę orientacyjna. Trzeba czekać do usg, żeby móc coś więcej powiedzieć i stwierdzić czy ciąża jest umieszczona prawidłowo, czy się dobrze rozwija, a później żeby zarejestrować akcję serca.
Beta rośnie i to znacznie, więc weź głęboki oddech, policz do dziesięciu i po prostu czekaj do wizyty.
reklama
Podziel się: