reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG

reklama
Terazbede schizowala czy zadodek jest czy nie ma czy nie puste jajo plodowe bo raz tak mialam - ale chyab gdyby sie cos dzialo to beta by nie rosla co?? chcialam isc we srode zeby maz o ile bedzie wszytsko dobrze mial prezent na dzien taty

Serduszko może być jeszcze nie widoczne. Wszystko zależy od dnia zapłodnienia a także od sprzętu jakim dysponuje Twój lekarz. Serduszko widoczne jest najczęściej w 7 tyg ale czasem i dopiero pod koniec 8 zaczyna bić. Wiec jak pójdziesz za wcześnie i nie będzie nic widać to będziesz się jescze bardziej stresować. Ja byłam na badaniu równo na 8 tyg I miałam jedno serduszko i jedno puste jajo a po 4 dniach miałam już dwa serduszka ;)

Jak gin na dobre USG to może będzie serducho widać, bo będzie już 7 tydzień. Jeśli ma cię to uspokoić to idź i zobacz swoją fasolkę :)

przy becie ok 1 tys widać pęcherzyk na serduszko trzeba jeszzce troche poczekać tak jak mówia dziewczyny :) ja bylam u dr w 5t+2d i był sam pęcherzyk a po 10 dniach słyszałam serduszko.
Dla mnie beta nie zawsze jest wyznacznikiem prawidłowo rozwijąjącej sie ciąży. X córką 2 32 dc miałąm beta 3500 a po 48 h już 7452. Natomiast teraz w styczniu rosła mi idelanie aż do wiztywy wydawaćby sie mogło serduszkowej, na usg lekarz stwierdził podejrzanie zaśniadu jak trafiłam do szpitala to beta była już na poziomie 21 tysiecy a starowałam z poziomu 100 i przyrost był wręcz idealny. Oczywiście nie strasze i kibicuję, zeby wszytsko był ok !

Nie panikuj - ładnie rośnie. A o których godzinach miałaś pobieraną krew?? Faktycznie minęło 48h czy może jednak np. 40h? Masz przyrost powyżej 50% - jeden mniejszy przyrost jeszcze o niczym nie świadczy.
Odpuść sobie sprawdzanie tej bety, bo tylko więcej z tego szkody/strachu niż pożytku.
Idź w środę do lekarza zamiast nam tu panikować. Nawet jeśli nie będzie serduszka, to na pewno będzie widać Twojego kropka! Pozdrawiam!

moim zdaniem powinna byc duzo wieksza badałam po 48 dokladnie moze 47 h bo straram sie badac o tych samych godzinach

Ciąża to nie matematyka.

Beta jest tak naprawdę orientacyjna. Trzeba czekać do usg, żeby móc coś więcej powiedzieć i stwierdzić czy ciąża jest umieszczona prawidłowo, czy się dobrze rozwija, a później żeby zarejestrować akcję serca.

Beta rośnie i to znacznie, więc weź głęboki oddech, policz do dziesięciu i po prostu czekaj do wizyty.

reklama
Do góry