reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Beta HCG

Jeśli Cię to pocieszy, to ja po promieniu obiecałam sobie wiecej bety nie robić. Ewentualnie jedna dla potwierdzenia ciąży. U mnie beta rosła idealnie co 66% do 7 tygodnia, później trochę zwolniła, ale w 8 tygodniu na usg widziałam żywą fasolkę więc byłam spokojna, a tydzień później okazało się, że serducho przestało bić.

reklama
agnesis caly czas mnie uświadamiasz ze w tym momencie ja pewnie na nic nie mam wplywu.zrobilam wszytsko zeby bylo dobrze i juz nic tego nie zmieni.

Dokładnie. Ja długi czas zastanawiam się co zrobiłam nie tak, doszukiwalam się swojej winy w tym wszystkim. A tak naprawdę nie mamy wpływu na pewne rzeczy. Trzeba dbać o siebie i liczyć na to że będzie ok, żeby nie mieć sobie później nic do zarzucenia :) będzie dobrze, uwierz w swoje szczęście. Pozytywne mysli przyciągają pozytywne zdarzenia :)

no i jestem po wizycie ;( niby bylo widac cos pulsujacego doktor twierdzo ze to serduszko nie bylo slychac ale usg wyłapało odczyt . ale dobrze nie jest bo betka oczywiscie moja zmora 24 czerwca 5280 27 czerwca 5791 nie rosnie i tyle . czekam kiedy zacznie spadac i jestem nastawiona domyslacie sie na co......no to tyle

Witam dziewczyny. Mam 35lat i prawdopodobnie jestem w mojej pierwszej ciąży. Robiłam dwa testy, oczywiście wynik pozytywny, robiłam betacHcg wynik 1669 wiec wypada ok. 5 tydzień. Ostatnia miesiączkę miałam 20 maja. W ubiegłym tygodniu byłam u ginekologa zrobić usg, ale po badaniu nie był widoczny pęcherzyk i kazał mi przyjść za tydzień czyli juz za dwa dni. Bardzo sie boje tej wizyty żeby pęcherzyk nie był pusty[emoji17]. To moja pierwsza ciąża a mam 35lat wiec ryzyko jest duże do tego mam problem z prolaktyna. Lekarz kazał mi brać przez te pierwsze 3 miesiące Bromergon na prolaktyna.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

no i jestem po wizycie ;( niby bylo widac cos pulsujacego doktor twierdzo ze to serduszko nie bylo slychac ale usg wyłapało odczyt . ale dobrze nie jest bo betka oczywiscie moja zmora 24 czerwca 5280 27 czerwca 5791 nie rosnie i tyle . czekam kiedy zacznie spadac i jestem nastawiona domyslacie sie na co......no to tyle

Na tym etapie ciazy nie słucha sie serduszka, bo to zbyt duze obciążenie. Czy sie mylę? Ale mnie gin zawsze na poczatku mówił, ze odczyt zobaczymy a słuchać nie będziemy bo bez sensu ryzykować.
I j

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

I jak tam dziewczyny u Was sytuacja? Olka, Edi? Mam nadzieje, ze wszystko dobrze.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
nika ja w poniedzialek usg dzis jade na te cholerna bete bede miala jakis obraz co sie dzieje . pozatym plamic nie plamie piersi chyba odetne bo jak zdejme biustonisz to nie moge zejsc po schodach. zrobly mi si dziwne wykwity na twarzy ktorych wczesniej nie mialam no i placz mam na wierzchu azdego dnia. ale to akurat o niczym nie swiadczy bo to burza hormonow ie swiadczy to o dobrze rozwijajcej sie ciazy. buziaki

Do góry