reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Beta hcg

reklama
Zbadałam go jak kazała mi lekarka po pierwszej wizycie gdzie z kalendarza wynosiło 8 tygodni a na usg 6 i wtedy kazała robić betę i progesteron wcześniej nie robiłam bo byłam pewna że ciąża będzie bez problemu chodź pojawiało się krwawienie wtedy ale nie przeszło mi przez myśl . I wtedy beta wyniosła 39 tysięcy coś tam i progesteron 9 dodawałam tu na forum wynik bodajże wtedy . A teraz że to druga no to po prostu badam wszystko 😂😊

Zbadałam go jak kazała mi lekarka po pierwszej wizycie gdzie z kalendarza wynosiło 8 tygodni a na usg 6 i wtedy kazała robić betę i progesteron wcześniej nie robiłam bo byłam pewna że ciąża będzie bez problemu chodź pojawiało się krwawienie wtedy ale nie przeszło mi przez myśl . I wtedy beta wyniosła 39 tysięcy coś tam i progesteron 9 dodawałam tu na forum wynik bodajże wtedy . A teraz że to druga no to po prostu badam wszystko 😂😊
Ale wtedy już coś się działo nie tak i beta i progesteron spadały. Teraz poziom jest w porządku. Nie doszukuj się niczego.

Ale wtedy już coś się działo nie tak i beta i progesteron spadały. Teraz poziom jest w porządku. Nie doszukuj się niczego.
Jak wracam do tamtej ciąży to pierwsze krwawienie pojawiło się później niż jestem teraz więc jeszcze nie przekroczyłam żadnego progu ale będę myśleć pozytywnie .

Jak wracam do tamtej ciąży to pierwsze krwawienie pojawiło się później niż jestem teraz więc jeszcze nie przekroczyłam żadnego progu ale będę myśleć pozytywnie .
No tak, tylko w tym momencie wyniki są dobre. Nawet progesteron 30 nie sprawi, że będzie 100% pewności donoszenia.

Ja miałam 10 i nic się nie działo.

Słuchaj, jeśli się martwisz, to może warto skonsultować ten wynik z ginekologiem? Po co się stresować. Może to Cię uspokoi.

Pisałam do lekarki że trochę się niepokoje czy mogłabym podejść na wizytę wcześniej niż mam umówiony termin ale zapytała mnie tylko o pierwszy dzień ostatniej miesiączki odpisałam jej i już nie odpowiedziała .. 🤷‍♀️ a zarejestrowana wizytę mam dopiero 17 maja . Nie chce byc jakaś nachalna 🤷‍♀️ może wyluzuję tak jak wszyscy piszą, we srode znów zrobię przyrost bety i progesteronu .

reklama
Pisałam do lekarki że trochę się niepokoje czy mogłabym podejść na wizytę wcześniej niż mam umówiony termin ale zapytała mnie tylko o pierwszy dzień ostatniej miesiączki odpisałam jej i już nie odpowiedziała .. 🤷‍♀️ a zarejestrowana wizytę mam dopiero 17 maja . Nie chce byc jakaś nachalna 🤷‍♀️ może wyluzuję tak jak wszyscy piszą, we srode znów zrobię przyrost bety i progesteronu .
Progesteron nie przyrasta i nie ma sensu badać go ponownie. Zrob tylko przyrost bety. Progesteron rosnie i spada, jeszcze się okaze, ze będzie 15 i będzie panika ;)

Ginekolog też Ci cudów teraz nie zrobi. Trzeba poczekać.

Do góry