reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Beta HCG po zastrzyku Ovitrelle

Lekarz właśnie napisał mi aby mimo mojego progesteronu narazie kontynuować duphaston 🤷🏻‍♀️ dlatego wolałam sama o tym nie decydować, bo tak myślałam że niewiadomo jaka będzie decyzja.
A wizyta na 28.02 ustalona wtedy go podpytam dalej czy jest konieczność kontynuowania.
Czy Ty również mimo takiego progesteronu miałaś duphaston lub luteinę ?
Nie, u mnie nigdy nie było problemu z progesteronem, nawet w ciążach straconych. Dobrze, że napisałaś do lekarza. Daj znać jeśli się okaże, że to ciąża mnoga 😏 Spokojnych 9 miesięcy😊

reklama
Nie, u mnie nigdy nie było problemu z progesteronem, nawet w ciążach straconych. Dobrze, że napisałaś do lekarza. Daj znać jeśli się okaże, że to ciąża mnoga 😏 Spokojnych 9 miesięcy😊
Oczywiście za 2 tygodnie się odezwę jak wizyta czy wszystko ok i czy okazało się że to bliźniaki 😅 choć jedno w zupełności by mi wystarczyło 🤭❤️
Ale co by nie było będę się cieszyć.
Napisze tu aktualizacje 28 lutego po wizycie ❤️

Lepiej powiedz jak tam walentynki z taka atomówka dla meza 😁
Właśnie dzis wrócił do domu z delegacji więc dopiero się dowiedział, był szok ale mega pozytywny ogromnie sie ucieszyl powiedzial ze to najlepszy prezent jaki mogl sobie wymarzyć 🫶🥰 dzisiaj będziemy świętować on przy winku (które kupiłam nam na walentynki w niewiedzy że się uda 😅🤷🏻‍♀️) a ja przy picolo ❤️😃

Ogólnie dobrze, chociaż mam co raz czesciej karuzele w głowie 😅 i mdli mnie najczęściej z rana, ból piersi po bokach, czasami jakby uczucie pieczenia/rozpierania, dodatkowo zazwyczaj wieczorami lub w nocy mam jakieś kłucia w podbrzuszu delikatne raz po prawej raz po lewej ale dziwne bo w ciągu dnia bardzo rzadko zazwyczaj w nocy mi się to objawia mam nadzieję że to nic niepokojącego ale staram się nie panikować i na chlodno podchodzić do tej ciąży bez stresu.
W środę wieczorem wizyta u lekarza pierwsza nie moge sie doczekac i mam nadzieje uslyszec "wszystko jest ok" tylko to mam w głowie 😊 dziś 43dc.
29dni po owulacji.

Ogólnie dobrze, chociaż mam co raz czesciej karuzele w głowie 😅 i mdli mnie najczęściej z rana, ból piersi po bokach, czasami jakby uczucie pieczenia/rozpierania, dodatkowo zazwyczaj wieczorami lub w nocy mam jakieś kłucia w podbrzuszu delikatne raz po prawej raz po lewej ale dziwne bo w ciągu dnia bardzo rzadko zazwyczaj w nocy mi się to objawia mam nadzieję że to nic niepokojącego ale staram się nie panikować i na chlodno podchodzić do tej ciąży bez stresu.
W środę wieczorem wizyta u lekarza pierwsza nie moge sie doczekac i mam nadzieje uslyszec "wszystko jest ok" tylko to mam w głowie 😊 dziś 43dc.
29dni po owulacji.

Ja tez mialam mega zawroty w 1 trym a i nawet w 2 na poczatku sie zdarzalo. Takze wszystkie objawy - normalka :-) tak trzymaj :-))
Do srody juz rzut beretem! I bedzie dobrze! Nie ma opcji :-)

Ja tez mialam mega zawroty w 1 trym a i nawet w 2 na poczatku sie zdarzalo. Takze wszystkie objawy - normalka :-) tak trzymaj :-))
Do srody juz rzut beretem! I bedzie dobrze! Nie ma opcji :-)
Napisze aktualizacje w środę wieczorem jak po lekarzu ❤️ jestem dobrej myśli.
Takie kłucia delikatne w podbrzuszu też są chyba normalne ? Jedyne co mnie dziwi to że głównie w nocy 😅

reklama
Napisze aktualizacje w środę wieczorem jak po lekarzu ❤️ jestem dobrej myśli.
Takie kłucia delikatne w podbrzuszu też są chyba normalne ? Jedyne co mnie dziwi to że głównie w nocy 😅

Rozne bole sa ok bo jegomosc-ini nieznanej plci sie tan kokosi a ze czujesz je bardziej noca to najnormalniejsze w swiecie bo w nocy sie wyciszasz i Ty i swiat i wtedy odczuwasz wiecej:-) ale oczywiscie kazdy bol nalezy skonsultowac z lekarzem wiec zapisuj w kajeciku stos pytan i spostrzezen - kalafior(mozg) w ciazy pracuje w trybie kalafiora takze duzo mozna zapomniec. Trzymam mocno kciuki 🤞

Do góry