reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

beta hcg ilościowo

Cieszę się, że trafiłam na ten wpis na forum :) może jest nadzieja :)
Ostatni @ 20.01. Cykle średnio 29 dni. 2.02 test owulacyjny z buźką uśmiechniętą. @ teoretycznie ma przyjść jutro.
Wczoraj byłam w Luxmedzie i stwierdziłam, że może przy okazji zrobię betę. Wynik jak u Niecierpliwej <2,3.
I od wczoraj czytam na forach i internecie różne opinie, że może to być wczesna ciąża, że to nie ciąża bo wynik nie przekroczył 5 i w sumie już nie wiem.
Przy tym wynik progesteronu tylko 1,1.
Czy oba wyniki mogą się jeszcze rozkręcić?

reklama
Ostatni @ 20.01. Cykle średnio 29 dni. 2.02 test owulacyjny z buźką uśmiechniętą. @ teoretycznie ma przyjść jutro.
Wczoraj byłam w Luxmedzie i stwierdziłam, że może przy okazji zrobię betę. Wynik jak u Niecierpliwej I od wczoraj czytam na forach i internecie różne opinie, że może to być wczesna ciąża, że to nie ciąża bo wynik nie przekroczył 5 i w sumie już nie wiem.

Progesteron dramatycznie niski nawet na fazę lutealna bez ciąży...

Wczoraj byłam w Luxmedzie i stwierdziłam, że może przy okazji zrobię betę. Wynik jak u Niecierpliwej <2,3.
I od wczoraj czytam na forach i internecie różne opinie, że może to być wczesna ciąża, że to nie ciąża bo wynik nie przekroczył 5 i w sumie już nie wiem.
Tak niski progesteron raczej oznacza, że juz spadł i za chwilę na dniach dostaniesz @...

Wynik jest poniżej 2,3 więc tutaj nie ma mowy o ciąży. Po wyniku progesteronu podejrzewam, że nawet owulacji nie było.

Wynik jest poniżej 2,3 więc tutaj nie ma mowy o ciąży. Po wyniku progesteronu podejrzewam, że nawet owulacji nie było.
Dostałam @ kilka godzin po dokonaniu wpisu. Owulacja podejrzewam, że była bo robiłam testy owulacyjne i był pik. I miałam ból w podbrzuszu jak zawsze na owulacje

Dostałam kilka godzin po wpisie na forum
Tak myslałam :) Progesteron spada własnie tuż przed @ i wywołuje @. Dlatego przy braku miesiączki czesto dostaje sie duphaston np na 10 dni. Kobieta go bierze, progesteron rośnie i po odstawieniu jest gwałtowny spadek, który wywołuje @. :)

reklama
Do góry