reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Beta – bardzo niska.

Pozamaciczna pierwsze przyrosty ma w normie zazwyczaj...
Ale biochemiczna też niestety wchodzi w grę. Sprawdziłabym przyrost za 48h
Niekoniecznie, u mnie przy pozamacicznej przyrost w ciągu 48 h był z 33 na 36, więc żaden. Niczego nie można wykluczyć, ale nie ma co też od razu zakładać najgorszej opcji :)

reklama
Niekoniecznie, u mnie przy pozamacicznej przyrost w ciągu 48 h był z 33 na 36, więc żaden. Niczego nie można wykluczyć, ale nie ma co też od razu zakładać najgorszej opcji :)
Dlatego napisałam, że zazwyczaj...
Jak mi kiedyś lekarka powiedziała - w medycynie jak w kinie, wszystko jest możliwe, a już na pewno niczego nie można wykluczyć...
Wiem że to czekanie jest dobijające (sama przez to przechodziłam w różnych konfiguracjach - od pustego jaja płodowego po ciążę biochemiczną, na pozamacicznej kończąc... A teraz ni z gruszki ni z pietruszki ciąża po 7latach od tamtych wydarzeń, a pierwszy raz od 20 lat ten jajnik dał znać, że żyje i coś tam działa, lub przynajmniej próbuje działać)
I w tej ciąży też czekam na zakończenie, mam nadzieję, że szczęśliwe :-)

Ja także polecam sprawdzenie przyrostu. Natomiast wszystko zależy, czy test i betę robiłaś po terminie @ czy przed lub tego samego dnia.
Dla mnie niskie beta po terminie oznaczały ciążę biochemiczna.. Mam nadzieję, że u Ciebie to po prostu wcześnie "wypatrzona" ciąża!
Jakie wartości hcg u ciebie oznaczaly ciążę biochemiczna i jak długo po terminie miesiączki?

Jakie wartości hcg u ciebie oznaczaly ciążę biochemiczna i jak długo po terminie miesiączki?
Trochę mam problem,żeby to określić, bo mam dość długie, nieregularne cykle. Test zrobiłam w najblizej spodziewanym momencie (tzn cykle miałam średnio 35-40), więc jakoś 35, ale wyszedł negatywny. Kolejnego dnia poszłam na betę i było 12- niewiele.. Po dwóch dniach prawie 27. Ale trzy dni potem- czyli realnie patrząc, mieściłam się w swoich granicach @, zaczęłam krwawić. Beta następnego dnia już była około 2.
Przy drugiej biochemicznej test wyszedł pozytywny, chciałam odczekać kilka dni, żeby nie zobaczyć tak niskich wartości, ale nie zdążyłam, bo dostałam @:/
Od czasu pierwszej biochemicznej minął trochę ponad rok, jak zaszłam w ciążę.

Trochę mam problem,żeby to określić, bo mam dość długie, nieregularne cykle. Test zrobiłam w najblizej spodziewanym momencie (tzn cykle miałam średnio 35-40), więc jakoś 35, ale wyszedł negatywny. Kolejnego dnia poszłam na betę i było 12- niewiele.. Po dwóch dniach prawie 27. Ale trzy dni potem- czyli realnie patrząc, mieściłam się w swoich granicach @, zaczęłam krwawić. Beta następnego dnia już była około 2.
Przy drugiej biochemicznej test wyszedł pozytywny, chciałam odczekać kilka dni, żeby nie zobaczyć tak niskich wartości, ale nie zdążyłam, bo dostałam @:/
Od czasu pierwszej biochemicznej minął trochę ponad rok, jak zaszłam w ciążę.
Dzięki. Ja wylapalam biochem 3 dni po terminie w wysokości hcg 25 i jestem ciekawa do jakiej wartości może być ciąża biochemiczna. Gdzieś czytałam że do max 100

Dzięki. Ja wylapalam biochem 3 dni po terminie w wysokości hcg 25 i jestem ciekawa do jakiej wartości może być ciąża biochemiczna. Gdzieś czytałam że do max 100
Lkarz, u którego potwierdzam obecną ciążę, powiedział,że beta 27 to nie ciąża, dopiero jak się w setkach objawia, więc możesz mieć rację.

reklama
Lkarz, u którego potwierdzam obecną ciążę, powiedział,że beta 27 to nie ciąża, dopiero jak się w setkach objawia, więc możesz mieć rację.

W sumie ciekawe. U mnie beta ponad 1000 ale nigdzie nie było pęcherzyka. Potem zaczęła spadać więc już sama nie wiem czy to biochemiczna czy jednak poronienie

Do góry