reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

Witam
No wreszcie mam internet :D swój! hyhy
Olafek na fotkach boski :D
Cicha wrzuć i Ty fotkę ;)
MISS wyspałaś się dopiero po 6 latach?!?!?! matko.. moje dziecko ma uregulowane pory snu :D oczywiście uczyłam ją przez około miesiąc aby sama zasypiała ale się udało i o 20:30 idzie spać a wstaje 7-8 rano :) mi tak odpowiada ;)
A Wy musicie jeszcze troszkę poczekać hehehe.
No ale przyznam się iz też nie mogę się doczekać aż moje dziecko sobie pojedzie na 2 tygodniowy obóz :p ;D

Co u nas.. wszystko spokojnie, młoda nie ssie już paluszka Hura!
Kupiliśmy jej domek i ślizgawkę które stoją na tarasie i mam dziecko z głowy bo większość dnia tam spędza.
pogoda troche nie dopisuje no ale cóz.. . Uroki tutejszej pogody.. deszcz, deszcz, deszcz..
A mam newsa!
Nicole idzie od sierpnia do żłobka!!!!
Ale się ciesze, dzwonili do nas w zeszły piątek że jest miejsce i w sierpniu mamy się stawić na badania, rozmowy etc, a od 16-18 mamy okres aklimatyzacji czyli po 2 godzinki tam będziemy siedzieć, a od 21 już idzie do żłobka sama. Ciesze się niesamowicie!!! ;D
No oki uciekam smazyć rybki na obiad.
Miłego dnia!

reklama
No,nieeee,zartowalam,6 lat bedzie dopiero w sierpniu ;D
A bylo to tak:starszy mial uczulenie na bialko z mleka krowiego,w dzien ryczal,w nocy drapal sie,wiercil okropnie,kopal i walil dookola zacisnietymi piesciami.Ja oczywiscie bardzo pilnowalam swojej i jego diety,ale zawsze znalazla sie jakas mila ciocia albo babcia,ktora twierdzila:"od jednego ciastka nic mu nie bedzie"Aha,akurat,kolejna nieprzespana nocka na liczniku.Na szczescie ta dolegliwosc przechodzi ok 3 roku zycia,tylko ze w miedzyczasie zachcialo nam sie braciszka albo siostrzyczki i jazda zaczela sie od nowa,bo mlodszy przez pierwsze pol roku budzil sie od...dzwieku jaki wydawal jego wiecznie zasmarkany nos ::)po pol roku budzil sie co 2 godziny i ok 1.5 roku doszlismy do pierwszej przespanej w calosci nocy.Czyli jakos tak od listopada zeszlego roku jest ok.Chlopaki spia razem,zasypiaja bez problemu,bajeczka,buzki w czolo i lulu.Niestety,natura tak nas wyposazyla,ze kto sie obudzi,jesli dziecko bedzie mialo zly sen?Spiacy jak kamien tatus palcem duzym u nogi nie ruszy,a umeczona matka z worami pod oczami poleci w te pedy,zobaczyc czy sie kolderka nie przesunela.
Hehe,szybciutki rachunek:nr 1 spal ok po 3 latach,nr 2 po 1.5 roku,co znaczy ze nr 3 spalby idealnie od pierwszego dnia >:D
O,nie,za zadne skarby ;D

monia no to git z tym zlobkiem, ja zaczynam snuc plany umieszczenia Olafka w czyms takim.....albo znajde prace i tatusia umieszcze w domu z dzieckiem i bedziemy nowoczesna rodzinka ;D ;D ;D
narazie wakacje w Polsce (w koncu studentom sie nalezy ;) ) a jak wrocimy to bedziemy kombinowac...

moja mama i tata ubawieni po pachy jak im mowie, ze nasze dziecko chwilami chce abysmy dokonali zejscia smiertelnego z braku snu i wypoczynku ;D bardzo sa szczesliwi i dumnie oznajmiaja, ze dokladnie wiedza w czym rzecz (sami maja 4!!!!!!!!!!!!!wyobrazcie sobie jak to ja mialam 14,a brat 12lat wzieli i zmajstrowali sobie kolejna parke....wizja spokojnej emerytury odeszla w nieznane ;) )

z ciekawych wydarzen to obejrzalam sobie dzisiaj z synkiem bardzo odpowiedni film dla dzieci czyli Taksowkarz z Robertem De Niro (Olaf koneser, spal dzielnie prawie cala projekcje) Tata w tym czasie przedzieral sie belgijskimi srodkami komunikacji do premaman kupic oslone przeciwdeszczowa do wozka, bo jak wszyscy wiemy pogoda znow zaszczycila nas slynnym belgijskim latem ;D

miss dior, czytalam w ksiazce o dzieciach(maz nazywa ja biblia szatana ;) ) zeby dziecku w pokoju zaslaniac okno bardzo ciemna zaslona i wtedy dluzej spia, bo ciemnosci to taka zmylka i mysla, ze jeszcze noc hehe ;D

W pokoju Juliena ciemno jak w norze a patent na spanie to niestety tylko na rzepa - doczepic sie do amy i to na jaknajdluzej. Skutecznosc 99%. ;D
Patent na pobudke - polozyc malego do lozeczka. Czas calkowitego przebudzenia jakies 5-10 minut. skutecznosc 99% ;D
Ten ! % szczesliwych wyjatkow jak dotad nas omija :mad:

Kochane mamy
my mamy rolety w kazdym oknie,ciemno jak u murzyna...w...pie,a dzieci sie i tak budza o swicie,bo my mamy bigamiste w ogrodzie,tzn koguta z 2 zonami i on takie koncerty urzadza ;D Sasiedzi sa na tyle mili,ze milcza,ale nasz dzielny budzik-kogucik idzie do garnka w pazdzierniku ;D wiec mysle,ze wtedy chlopaki przestana wylazic z lozka razem z kurami ;D

Ojeeeeej,zapomnialam
wrocilismy z wreczenia dyplomow w przedszkolu.O,jezu,ale impreza.Dzieci odtanczyly cos do piosenki K3,pomachaly wstazeczkami i czapeczkami na amerykanski styl,potem bylo"receptie voor ouders",podaje menu:biale wino,sok pomaranczowy,czipsy,marchewka w slupek i surowy kalafior z dipami ::)Najwieksze brawa naleza sie paniom przedszkolankom,ktore sa w stanie zmusic rozbrykanych 6-latkow do kretynskich tancow i do zapamietania ilus tam wierszykow...chapeau !

HEJ!!!
To widze ze juz wszystkie w komplecie z dzieciaczkami
I  zauwazylam ze dziewczynki chyba szybciej zalapuja nocki
Victoria spi bez przerw od 21-22  do 7 a wiec Agatatje i Cicha  plemniczki do wirowki
tak jak ktoras pisala  a ty miss do trzech razy sztuka!!!
OCZYWISCIE ja tez o przepis o chlopczyka was poprosze   choc byl moment
o boze a jak z dwojka mozna sobie dac rade? A moniaa u was ?Jeszcze poczekacie?
ja nie moge tak zwlekac za dlugo bo stara d... juz jestem nieladnie mowiac a kiedy to minelo?

Fajnie ze NICOLE idzie do zlobka !!! Nieukrywam ze kazde kichniecie to ucisk w zoladku i
wyszukuje u malej choroby ale to u mnie w glowce    TO NA RAZIE !!!   moja malutka pewnie tez ma spanie po mezulku bo ja nocny marek jestem!!!  pa pa :angel:

Witam z rana :)
Wszystkie jeszcze śpia, albo odsypiają nocke hehe
Pogoda do d.. także nic się nie chce.
No cóz.. co do drugiej dzidzi to narazie na pewno nie będzie nie chce, ja powiedziałam że może dopiero jak mała będzie mieć 3-4 latka :) a w ogóle ja to jeszcze mam sporo czasu... także mi się nie spieszy no ale zobaczymy :)
Ale też chciałabym teraz chłopca :D
a pokaże Wam Nicole bo dawno jej nie widziałyście :D

10007152qz.jpg

tak się złoszcze jak mi czegoś nie wolno :)

10007270vc.jpg

Domek Nicole

10007327ac.jpg

Tak się wspinam na ślizgawkę..

10007331zs.jpg

Chwila zastanowienia..

miss dior, widze, ze rozrywka kulturalna na najwyzszym poziomie, cos dla ciala i dla ducha, a co najwazniejsze......K3 ;D
wiem, ze kogouty jajek nie znosza, ale......jak jego zabraknie to skad bedziecie mieli prezenty dla mieszczuchow? ;)
pepeszka, przepis na chlopca?trzeba zrobic TO w czasie cyklu ;D my utrafilismy idealnie, mimo ze nie mielismy zyczen co do plci (poza skromna checia mamusi, zeby potomka moc ubierac w cos co nie ma nogawek i ma falbanki ;D ) poza tym podobno o chlopaka latwiej ;D
moniaa, ale twoja mala ma super domowy plac zabaw ;D i wcale nie wyglada na zlosnice, ma taki figlarny wyraz twarzy :D

a Olaf zasnal okolo 24, jadl(przez sen,tyle ze nie moj hehe) o 3, potem jadl o 5, potem o 8 stwierdzil, ze lezenie plackiem w lozeczku jest wyjatkowo nudne i on chce, zeby go zabawiac......po godzinie leniwego nakrecania karuzeli, opowiadania ******* i laskotania po nosie, dziecko zleglo znowu, a obok mamusia ;D
o 10:30 zostala obudzona przez tatusia i kawe + ciastko

reklama
Ela,ela
kury znasza jajka i bez koguta ;Dtylko jak im sie zechce na tych jajach siedziec,to mamy problem.Rok temu jednej sie zachcialo i podrzucilismy jej takie od innej kury z mezem i z 6 wylagl sie wlasnie ten jeden kogut,ktory teraz wlasna matke pogania,Edyp jakis czy co? ;D
Ale my,ludzie ze wsi mamy problemy,co?
Moniaa,ekstra domek!Moje chlopaki dostaly moze bardziej skromny,ale zabawa tez jest super!

Ciastka do kawy nie mam,ale za to zrobilam sobie tiramisu,zjem sama i sie nie podziele :p ;)

Do góry