reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Belgijskie matki łączcie się!!!!!!!!!!!!!

Olaf tak samo potraktowal ten film dzisiaj ;D mi nie przeszkadza narazie taka ignorancja ;)

przed chwila ochoczo wyszlismy ze spacer, ale zaczelo padac paskudnie wrrrrr

reklama
My tez za namowa mego mezulka wyskoczylismy na spacerek w godzinach wczesno popoludniowych zamiast porannych -rezultat pot zalal mezowi oczy i po zrobieniu petli stalismy przed naszym garazem juz po 15 minutach ;D
Spacer zostal przeklety i przelozony na okres blizej nieznany...
A tatus popisuje sie koszulka 'world's greatest dad' - czyste szyderstwo losu... (dobrze ze tatus po naszemu nie ponimaje) ;)

A zeby bylo ciekawiej tatus czkajacego synka wpakowal do lozka a sam zafundowal sobie w ramach aperitifu tureckie raki dla ochlody i chlodzi sie ze szklaneczka pod winkiem na tarasku a mama czyta BB czyli opieke ma Julien komfortowa ;D

ja umiescilam placzacego Olafa pod karuzela i zostal zahipnotyzowany
jedyna wada:
trzeba nakrecac co jakis czas hehe
a teraz lezy z tatusiem, ktory po naszemu panimaje wiec musze uwazac co pisze ;)
ale tak serio to dobry tatus, bo wieczorami Olafek uspakaja sie u niego na rekach mimo ze u mnie ryczy ::) moze wyczuwa, ze mamusia ma troszke dosyc.......a moze tata ma plaska klate i latwiej sie do niego tulic ;D ;D ;D

U nas odwrotnie mal zapada sie pomiedzy moje pagorki i blogo zamilka ... a potem zaczyna mi ssac przez koszulke.. ;D ;D

kjuuut ;)
wrocila mi wiara w siebie jako matke, wyjec udobruchal sie w moich ramionach ;D
wyl jak oszalaly az walnal kupke i przytulony do mamusi........chcialoby sie powiedziec "zasnal" ale przeciez jest dopiero 20:20 wiec nie tak szybko ;D
za to The Incredables "ogladal" na moim brzuszku (wolalam nie odkladac do wozka po karmieniu ;) )

Bry dzien
Mnie odebrano moja swieta godzine,a wlasciwie trzy.Dwulatek,ktory do tej pory slicznie przycinal komara od 12:00 do ok. 15 ,odmawia spania w poludnie :mad: Nici z kawki,malowania paznokci,dlubania w nosie albo nadrabiania zaleglosci w sprzataniu i prasowaniu.Biegamy w kolko czyli dookola prostokatnego stolu,ukladamy wieze z klockow,bawimy sie w lansowanie rakiet i wypadki samochodzikowe,jazda bez trzymanki od 7:30 do ok.20 bleeeee Hmmm,zawsze mozna wlaczyc "Kuifje",jedyne co uspokaja moje paszczaki ;D siedza wtedy jak zaklete . A za 5 dni wakacje i wtedy mam podwojna rozrywke .Buuuuu,dlaczego przedszkole jest zamkniete w wakacje?????

no wlasnie, dlaczego przedszkole jest zamkniete w wakacje?
i dlaczego dzieci nie chodza, mowia i pisza od urodzenia?
dlaczego nie umieja zmieniac sobie pampersow?
i dlaczego nie ma zlobkow z internatem?
;D
psychoza ogarnia matke ktora zostala obudzona w nocy jakies 58 razy na karmienie po dniu, w ktorym dziecko nie spalo z malym krotkim wyjatkiem.........

ale sa postepy! mam wrazenie, ze moje dziecko mnie WIDZI!

E,dziecko widzi,to chyba dobrze,co ;D mozna takiemu wlaczyc dvd(kompa,wszystko jedno,co)ze 100 odcinkami "Pingu" czy inny "Bob the builder" i spokojnie sobie wypic kawke i postukac w klawiature.
Hehe,ale ze mnie odpowiedzialna matka ;D
Dzis wieczorkiem starszy ma zakonczenie przedszkola,dyplom,popisy dzieci itp inne bzdury czyli "receptie voor de ouders".Oczywiscie idziemy uzbrojeni w roznego rodzaju kamery i cyfrowki,po to zeby zrobic milion zdjec,ktorych i tak nie potrafie przeniesc na kompa ::) ;D
A propos nieprzespanych nocek,my zaczynamy jako tako spac,po 6 latach!!!Dzieci juz nie rycza,tylko przychodza po cichutku na paluszkach o swicie przytulic sie do rodzicow.Sama slodycz ;D dwie pary lapek zacisniete dookola szyi i wrzask do zaspanego ucha :mamaaaaa,juz jest jasnoooo ;D

reklama
Moj Boze 6 lat.... :o :o ::) A nasz jest wyjec patentowany. Ja za ten czas osiwieje i pewnie od kompleksow spac nie bede mogla.
A swoja droga nie moge sie doczekac kiedy malego wysle na pierwszy oboz, kolonie czy cokolwiek - byle z domu na troche ;D ;D

Agatatje zlobek z internatem - to dopiero hit sezonu!

Do góry