reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Będę tatą!

reklama
Ja od meza dostalam pierscionek z diamentami a po narodzinach drugiego dziciatka kolczyki z diamentami. Bizuteria to naprawde ladna pamiatka i bardzo kobieca. Maz mi przynisol pierscionek nastepnego dnia po porodzie kiedy lezalam obolala i "zmarnowana".

Telesfor, gratulacje!!!

A mój mąż to prawdziwy "romantyk"... wprawdzie na gwiazdkę zawsze dostaję ładną biżuterię, nie mogę zaprzeczyć, ale za to kwiaty w ciągu wszystkich lat razem może z 5 razy..... po urodzeniu dziecka kwiaty były od wielu osób, ale nie od męża. A po tym, jak u synka znalazłam pierwszy ząbek (i wiele osób z otoczenia mówiło mi, że wtedy mamusia dostaje od tatusia jakiś prezencik) i powiedziałam o tym mężowi, to błyskawicznie znalazł ripostę: "Przecież kupiłem ci wczoraj prostownik do ładowania akumulatora!". Chyba do konca życia będę pamiętać ten jakże romantyczny gest ;-) ;-)

Telesfor, gratulacje!!!

A mój mąż to prawdziwy "romantyk"... wprawdzie na gwiazdkę zawsze dostaję ładną biżuterię, nie mogę zaprzeczyć, ale za to kwiaty w ciągu wszystkich lat razem może z 5 razy..... po urodzeniu dziecka kwiaty były od wielu osób, ale nie od męża. A po tym, jak u synka znalazłam pierwszy ząbek (i wiele osób z otoczenia mówiło mi, że wtedy mamusia dostaje od tatusia jakiś prezencik) i powiedziałam o tym mężowi, to błyskawicznie znalazł ripostę: "Przecież kupiłem ci wczoraj prostownik do ładowania akumulatora!". Chyba do konca życia będę pamiętać ten jakże romantyczny gest ;-) ;-)

Tiaaaa skąd ja to znam. Mój mówi po co mam kupować kwiaty jak i tak zwiędną.... I np. któregoś razu dostałam komplet garnków:dry::cool2:

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc i rady.
Przemyślałem i przystąpiłem do działania:

przyziemne:

1. 2,5 tygodnia urlopu
2. umyty samochód
3. zakończony remont w domu i dom doprowadzony do czystości i porządku
EFEKT OSIĄGNIĘTY: ...żona pochwaliła mnie swojej i przede wszystkim mojej teściowej

romantyczne:
4. w salonie na całą ścianę baner w stylu "Witam w domu....kochane..." itd.
5. ok 200 tulipanów i zapełniony nimi każdy wazon w domu
6. w sypialni na środku łóżka prezent materialny - komplet, dawno wymarzony wisiorek z bursztynu + kolczyki
EFEKT OSIĄGNIĘTY: ...ech trzeba było wtedy zobaczyć oczy mojej żony - cudowna chwila.

praktyczne:

7. od czasu powrotu do domu, moje dziewczyny nie muszą robić nic poza zajmowaniem sie samymi sobą, to ja prowadzę dom, gotuję i sprzątam, pilnuję ekip budowlanych i nie pozwalam im przeszkadzać moim dziewczynom odpoczywać
EFEKT OSIĄGNIĘTY: już w tydzień moje dziewczyny są w pełni mobilne i wypoczęte, ale przede wszystkim szczęśliwe...ech..jak ciężko będzie wrócić do pracy i zostawić je same w domu...

Załączniki

• CIMG2760.JPG
    CIMG2760.JPG
    159,4 KB · Wyświetleń: 107
  • CIMG2696.JPG
    CIMG2696.JPG
    127,6 KB · Wyświetleń: 89
No no no.......TELESFOR - naprawde sie postarales. Super :-) Kazda kobieta bylaby zadowolona z takiej opieki i rozpieszczania :tak:
Nie zdziw sie jak zona zapragnie kolejnego maluszka :-D;-):-D;-):-D

:-) No mam nadzieję, że trochę poczeka, niech Tosia podrośnie, ale czemu nie ... dopiero teraz gdy już Ona jest na świecie, zdałem sobie sprawę jak to jest cudowne.:-)

Telesfor, podziwiam ,gratuluję i ... oby tak dalej :tak: Chyba każda kobieta chciałaby mieć tak troskliwego mężczyznę w tych nie zawsze łatwych chwilach ;-)

I jeszcze słowo do przyszłych tatusiów:
ja miałem dużo wątpliwości co do swej obecności przy porodzie, ale powiem tylko tyle myliłem się...Panowie wspólny poród to cudowna rzecz i warto przynajmniej spróbować.
3mam kciuki za przyszłych tatusiów:happy2:

reklama
Do góry