reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bedę mamą w 2016 roku!

moniusia: no właśnie, bo ty dzisiaj na wizycie byłaś! Co tam ustalone? :D

anula: odnośnie wspomagania: wiesiołek, olej lniany, kwas foliowy, CLO, magnez, dupek w 2 fazie cyklu. A jaki ty sobie zestaw zastosujesz? Wcześniej udało się na inofemie?

xbom: jak gołąbeczki? Kapusta się w końcu skończyła gotować? :D

lux: ja też mam garów dużo, ale takich mniejszych...bo na dwie osoby to dużych ilości nie robię. A czasem mi się marzy taki wielki jak babcia moja ma....nie wiem ile to litrów ma...z 10 to na pewno, a ile więcej to nie wiem :D

luska: u mnie zimno :(

reklama
Lusia u mnie kurcze okrutnie wieje .....

No kobietki .... jakieś testowanko się szykuje ? Wizyty u lekarza ? Jakieś plany staraniowo-wspomagaczowe ?
a może by tak jakaś rozpiske stworzyć albo co .... co myślicie ?

ja czekam na @ .... kiedy zawita nie wie nikt .... witamina biorę .... i jak tylko się pojawi zaczynam ponownie experyment .... raz się udało to i kolejny tez musi nie ?

Któraś wieska zapodaje ? Inofem / infolik ? wit. z grupy B ? ..... coś innego ?

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
jestem za lista, aja chce testowa jesli zacznie mi sie spozniac okres

Cześć dziewczęta :)

U mnie pogoda taka jak u Was. Deszcz, mgła, taka typowa szaruga. U mnie @ ma się jutro pojawić wg planu. Wczoraj było fajnie, ale dzisiaj lewy jajnik mnie od czasu do czasu tak dobitnie zakłuje, że trudno się łudzić. Jedyne co mi się podoba w tym cyklu to nie mam fazy na słodycze, wogóle nic mi się nie chce. No i mnie nie wypryszczyło (Hurrra :)) No i jak nigdy bolą mnie (.)(.) .

Ktos pytał o wspomagacze:
Wiesiołek do ovu
Siemię lniane
Inofem
Kwas foliowy (5 mg - gin na recepte mi wypisuje bo takiej dawki nie kupicie bez)
A od tego cyklu Duphaston (od 20dc do 26 dc)

Azylek, witaj i pisz o swoich staraniach :)

Jogu zawijam dopiero :p
Córka mi tak na pomagała , że pół farszu na ziemi było :D

Później Was nadrobie :)
IMG_20160215_170237-240x427.jpg

Załączniki

• IMG_20160215_170237-240x427.jpg
    IMG_20160215_170237-240x427.jpg
    24,4 KB · Wyświetleń: 98
Po krótce o mnie. 31 lat, hashimoto zdiagnozowane rok temu, w czerwcu ciąża, poronienie w 6tyg, od tego czasu minęło juz ponad pol roku. Ciagle nie mam śluzu owu, w tym cyklu zaczęłam wspomagacze. Maż super wyniki, problem jest ze mna, biore dostinex, jak odstawię to prolaktyna skacze konkretnie, do tego torbiele funkcjonalne, bo moje jajeczka lubią sobie nie pękać. Non stop wizyty u gine, kazdy gada co innego, kazdy inne leki, mowie Wam tragedia. Odstawiłam tabl anty półtora roku temu, brałam je 10 lat, pewnie mi sie poprzestawiało wszystko w cholerę. Ogólnie to z miesiąca na miesiac cos [emoji15][emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Moje wspomagacze : uwaga [emoji5]troche tego jest [emoji4][emoji106][emoji108]
W cyklu, w którym zaszłam : inofolic i nasiona chia codziennie. No i wiesiołek ale to jak mi sie przypomniało.
Od tego czasu sluz mam owulacyjny biały, gesty, bezzapachowy. Nie wiem dlaczego. Dlatego postanowiłam sama sie wspomóc i zobaczyć czy zaskoczy [emoji5]

Tak wiec ten cykl :
-nasiona chia
-olej z wiesiołka ale z butelki, nie kapsułki. Łyżka dziennie, idzie wypić, choć smak średni [emoji6]
- migdały, orzechy brazylijskie, pestki dyni
- magnez z B6
- tran Mollers
- inofolic po śniadaniu

To chyba na tyle. Chia działa tak jak siemię. Jak u was z tym śluzem ? [emoji4]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

azylek u mnie śluzu tyle ile kot napłakał czyli nic , ale mam jakoś tak odkąd pamiętam ....

xbom: smakowicie wyglądają te twoje gołąbki :) W zasadzie wasze, bo twoje i córci :D:D:D

azylek: można dostać nie powiem czego jak każdy lekarz ma swoją wizję leczenia i tego co się powinno :/ Czasem na unormowanie organizmu potrzeba trochę czasu...niestety. Ja śluzu takiego jak białko kurze to dawno nie widziałam... Nie wiem może gdzieś głęboko się ukrył :p Wszystkie inne typy klasycznego śluzu w czasie cyklu u siebie obserwuje.

karola: ja tam nadal mam zaciśnięte &&&&&&&&& za ten twój cykl ;)

reklama
a ja teraz zaszłam na .... clo 1 tabletka przez 4 dni,inofem,Wiesiek ..... teraz czekam na @ i zaczynam znowu clo,Wiesiek, Q10 bo mnie dziś koleżanka doniosła uprzejmie ze dobrze wpływa na dojrzewanie jajeczka, inofem,biorę fembion plus witaminy z grupy B .. o Chryste trochę będzie ....ale powiem wam że dziś jak nigdy w życiu jestem pozytywnie nastawiona :) na Wielkanoc będzie " jajeczko " :) albo " pisklaczek " jak kto woli :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Do góry