reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

bajki... Czy wasze dzieci ogladaja bajki...

moja ma 2 latka ale na topie tylko reklamy ,jeszcze zadnej bajki nie ogladneła w całosci moze to i dobrze jeszcze sie naoglada pózniej :-)

reklama
Oskar ja miał 1,5 roku to zainteresowały go Teletubisie i Domisie. Teraz bardzo lubi wsyztskie bajki, najbardziej śmeiszy go "Horton słsyzy ktosia" i "Epoka lodowcowa".W ogóle wsyztskie pełnometrażowe lubi. Poza tym lubi wieloryba Mumu i niedźwiedzia Bernarda, świnkę Pepę. Dla mnie mitem jest, ze bajki zaburzają rozówj mowy, Oskar jak na swój wiek mówi dużo. czasem za dużo :-D

U nas też na topie bajki Teletubisie i pozostałe angielskie które są typowo dla małych szkrabików.Razem z nimi spiewa ,tańczy i nauczył się rytmu .A jest gadułą nie z tej ziemi :-D:-DU nas bajki niby idą ale on posiedzi chwilkę ,potem szuka innej zabawy a jak jest pogoda to nikt nie wciągnie go do domku:-D

Witajcie
Moj Kubus ma dwa latka ale dla niego bajki to moga nie istniec,,po prostu nie lubi siedziec przed telewizorem,,,,,Jedyne co jeszcze ogladnie to HUGO ale to tez na kilka minut i najlepiej to zeby samolot wtedy latal,,,,,;-)
Moze to i dorze ze go nie interesuje telew, bo jak patrze na siostrzenca ktory ma 9 lat i calymi dniami siedzi przed tel,i bajki oglada to nie wyobrazam sobie zeby moje dziecko tak postepowalo:szok:

Witam!
Moja 2-letnia Wercia uwielbia bajki. Jednak nie jest tak, że telewizor rządzi w domu. Kiedyś były awantury, płacz... Ale byłam nieugięta. 1 bajka i koniec, nie ma oglądania non-stop telewizji. I co? No i w końcu się udało. Teraz jest na etapie Klubu Przyjaciół Myszki Miki. Nagrałam jej na płyty po 1-2 odcinki i... Wera jak obejrzy odchodzi od telewizora. Mówi, że skończyła oglądać i idzie do siebie do pokoju np. rysować. Czasem próbuje wymusić swoim "aktorstwem", płaczem kolejną bajkę, ale udaję, że nie widzę i nie słyszę i po paru sekundach wszystko wraca do normy. Także chyba jestem szczęściarą:-)A moje dziecko nie narzeka na oczka i nie trze ich non stop, jak dzieci znajomych po prawie całym dniu przed TV... W końcu jest tyle rzeczy, które możemy robić z dzieckiem... Zabaw jest cała masa.
A kiedy musimy coś zrobić w domu, to na pewno każdy maluch chętnie pomoże przy np. ścieraniu kurzu, nalaniu wody do miski psa lub danie mu jego smakołyków. Dzięki temu, że mamy psa, Wera dba o Betę, sprawdza, czy pies ma wodę, jedzenie i z przyjemnością wychodzi ze mną i psem na spacer.
Pomysłow tyle ile nas...
Pozdrawiam i życzę sukcesów wychowawczych.:tak:

U mnie w domku starszy synuś oglądałby na okrągło bajki, szczególnie Teletubisie i coś tam o pszczółkach. Zwariować można.
Kiedy chcę podrzucić mu coś nowego, no to niby ogląda, ale zaraz woła te swoje pszczółki:wściekła/y:

A u was jak to jest?

mój miał taki okres,że na okrągło oglądał Świnkę Peppę na youtube
w sumie nadal ogląda, miał może miesiąc przerwy, bo mu się znudziła, w tym czasie co 3 minuty wybierał sobie inną bajkę bo żadna mu się nie podobała.
szału dostaję jak słyszę jak woła "pepa, pepa". znam wszystkie 50 odcinków na pamięć, nic na komputerze zrobić nie mogę bo wciąż musi ta bajka lecieć:wściekła/y:

U mnie niestety też, on lubi baby einstein, teraz hitem jest odcinek o bobomigach cały czas krzyczy że chce baby. Trochę z lenistwa pozwalam mu na oglądanie i chyba za dużo tego.

reklama
uwierzcie najgorszy jest DOBRANOCNY OGRÓD i maka paka i takie tam inne ja sie z mężem śmieje psychodeliczne bajki heh no az moj maly jak sie tylko zaczyna juz sie smieje i oczywiscie teletubisie bo to tych samych tworów i wogole wszystkie prawie bajki na cbeebies musze mu wylanczac bo by siedziel i siedzial i o borzym swiecie nie wiedzial a ja tez chcem sie z dzieckiem pobawic:-):-)

Do góry