reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Badanie na obecność przeciwciał.

Aktualnie jestem na urlopie cały tydzień. Wiec nie wiem co w pracy na ten temat mówią
A kto kierował na wymaz? Z pracy ktoś dał znać czy ktoś inny dzwonił?

Od razu szpital dawał listę osób, których nie mamy dopuścić do pracy i mają przyjechać w 2 wyznaczone dni. Więc nie wiem czy u Was pracodawca ma wgląd w wyniki u nas tak było i stąd dalej info o wymazach.

reklama
Od razu szpital dawał listę osób, których nie mamy dopuścić do pracy i mają przyjechać w 2 wyznaczone dni. Więc nie wiem czy u Was pracodawca ma wgląd w wyniki u nas tak było i stąd dalej info o wymazach.
Ok. Dziękuję.
Pozostaje czekać , bo tak na prawdę to nie wiem nawet gdzie dzwonić [emoji1745]

@joasiaaa A masz konto na pacjent.gov.pl? Jeśli zostanie na Was nałożona kwarantanna, to będziesz miała tam od razu informację. U mnie Sanepid dzwonił, że nałożył na dzieci kwarantannę 3 dni po jej nałożeniu 🤷‍♀️
Ogólnie to lab od razu wysyła wynik testu pozytywnego do sanepidu - nawet jeśli jest to badanie robione prywatnie.

@joasiaaa A masz konto na pacjent.gov.pl? Jeśli zostanie na Was nałożona kwarantanna, to będziesz miała tam od razu informację. U mnie Sanepid dzwonił, że nałożył na dzieci kwarantannę 3 dni po jej nałożeniu [emoji2368]
Ogólnie to lab od razu wysyła wynik testu pozytywnego do sanepidu - nawet jeśli jest to badanie robione prywatnie.
Nie, nie mam. Zaraz to ogarnę [emoji106][emoji106]

Już założone [emoji846] na pierwszy rzut oka, nic nie widzę nt nałożonej kwarantanny.
W którym miejscu to się pojawia?

reklama
Przeciwciała igg masz wysokie więc zdarzylas już walczyć z chorobą, igm najprawdopodobniej masz malejace bo w przypadku świeżego zakażenia jest dużo wyższe a igg w tym momencie bywa ujemne bo tworzy się dopiero po kilku dniach od zakażenia. Moim zdaniem jesteś conajmniej 10-14 dni po zakażeniu. Nie wiem jak w takim przypadku działa kwarantanna ale z mojej wiedzy wynika że jest w końcowej fazie choroby, najprawdopodobniej nie zarazasz już więc na spokojnie podejdź do sprawy.
Moi rodzice po 2 tygodniach od zarażenia mieli badane przeciwciała i właśnie tak to wyglądało, co kilka dni igg znacznie wzrastało a tym samym igm schodziło na negatywne co oznaczało zakończenie choroby

Do góry