reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania, Wizyty, USG :)

Gratuluję wizyt!
Kurcze, nie było mnie tu wieki.

Mry, widzisz. najważniejsze, że już po wszystkim i możesz się w pełni cieszyć ;) Dlatego nie warto robić tych badań jak na usg wszystko ok.

Tylko ja nie mam parcia na poznanie płci? :p Cały czas myślę czy w ogóle chcę poznać. Z Adaśkiem wytrzymałam, ale teraz coś mnie korci ;)

reklama
Ja już jutro idę do lekarza. Tak strasznie chciałam, a dzisiaj się boję i mam jakiegoś stresa. Może byłabym spokojniejsze gdyby to dziecko ruszało się jakoś znacząco, a tak to ja nie wiem czy mi się zdaje czy faktycznie coś czuję... Mam nadzieję, że wszystko jest ok, bo nadal mi lekko niedobrze...

Elianna rozumiem Cie bo ja zanim zaczelam czuć moja kruszyne naprawdę wyraźnie to tez bardzo drżałam przed kazda wizyta.
Mujer i ja tez mamy jutro wizyty :) Trzymam za nas wszystkie kciuki! Ja nie bede miała USG, Mujer z tego co kojarze tez nie, a Ty?

Ja liczę na to, że będę miała bo pierwszy raz idę na NFZ (ale do tej samej lekarki, do której chodziłam prywatnie). Dowiem się tak naprawdę jutro. Poza tym.... Chcę już poznać płeć! Będę marudzić :D

Gratuluje wszystkim :) i ja mam jutro usg ale znając moje szczęście nic sie nie dowiemy :) na 18.00 jedziemy i mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze :) choruje pd 2 tyg i nie moge sie wyleczyc . Ciagle jak nie zapalenie zeba to kaszle i gardlo .. Teraz jestem na antybiotykach . I troche sie martwie

Elianna pierwszy raz idziesz ale jak to?
Nie wiem czy tak jest wszędzie ale w Warszawie w gabinecie (w 5 rożnych przychodniach) podczas zwykłej wizyty u ginekologa nie spotkałam sie z urządzeniem do robienia USG :/ oddzielnie dostaje sie skierowanie i sie zapisuje... Nie to co u prywatnego gina, ktory co wizytę zawsze kontrolnie sprawdza serduszko i ułożenie malucha <3
Natalia nie martw sie skoro lekarz wiedział o ciąży na pewno przepisał antybiotyki bezpieczne dla dziecka ;) za Ciebie tez oczywiście trzymam jutro kciuki!

reklama
Elianna pierwszy raz idziesz ale jak to?
Nie wiem czy tak jest wszędzie ale w Warszawie w gabinecie (w 5 rożnych przychodniach) podczas zwykłej wizyty u ginekologa nie spotkałam sie z urządzeniem do robienia USG :/ oddzielnie dostaje sie skierowanie i sie zapisuje... Nie to co u prywatnego gina, ktory co wizytę zawsze kontrolnie sprawdza serduszko i ułożenie malucha <3
Natalia nie martw sie skoro lekarz wiedział o ciąży na pewno przepisał antybiotyki bezpieczne dla dziecka ;) za Ciebie tez oczywiście trzymam jutro kciuki!

ja chodzę w piotrkowie tryb. od początku na nfz i na każdej wizycie oglądam dzidziusia,moja babka wszystko mierzy i wpisuje w kartę , na usg takie dokładne chodzę również na nfz. w pierwszej ciąży chodziłam pryw. i tak samo byłam traktowana jak teraz :biggrin2:.

Do góry