reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania w ciąży .

reklama
106 zł za 3 badania - tsh i dwa wskażniki cytomegalii.

Za darmo miałam morfologię, mocz, przeciwciała, kiłę, hiv, glukozę, wirusowe zapalenie wątroby typu B i C i toxoplazmozę.

Za 3 i tak dużo....Znalazłam miejsce w Krk gdzie kobiety mają 15% zniżki czyli całkiem ok.....Jak podliczyłam moje badania tam-172zł po zniżce 146,20....+ tsh i ft4 37 czyli 31,45.....No wyjdzie ok 200zł...

ja badania robię w diagnostyce, a badania tarczycowe na nfz, bo do endokrynologa chodzę na nfz. Własciwie teraz już tylko robię morfologie i mocz na każdą wizytę, bo całą resztę już zrobiłam więc mam spokój, czeka mnie jeszcze raz glukoza z obciążeniem, bo jedną już miałam

iwonaimaja ja tak samo leczę się w Lux Med, mam z pracy wykupiony abonament. Chyba takie ciążowe badania to wszystkie będą bezpłatne. Na razie tylko miałam USG, badania krwi i moczu i oczywiście konsultację ginekologa - za nic nie płaciłam.

Powiedzcie mi jak mam namowic meza zebysmy zrobili znow usg polowkowe prenatalne w 3D? Kosztuje jakies 30e więcej a ten mowi ze nie potrzeba :/ :/ z pierwszym dzieciaczkiem robilam i to jest świetna pamiatka, z drugim tez chce!! Ja wiem ze 130e to sporo ale kurka juz wiecej w ciazy nie bede, a On mi tlumaczy ze na porod trzeba zbierać kase (za porod wyjdzie mi jakieś 1500e)

reklama
Do góry