reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania prenatalne

reklama
warto zrobić takie badania, żeby chociażby mieć świadomość tego co się dzieje i móc zareagować w razie czego

Czy mozesz zdradzic o jakie nieprawidlowosci chodzi? Jest po usg prenatalnym niby jest wszystko wporzadku ale Nt (przyziernosc karkowa czy cos takiego) jest podwyzszone, zrobilam test PAPPA. Troche sie boje i zastanawiam sie czy cos mi da ten test.

Czy mozesz zdradzic o jakie nieprawidlowosci chodzi? Jest po usg prenatalnym niby jest wszystko wporzadku ale Nt (przyziernosc karkowa czy cos takiego) jest podwyzszone, zrobilam test PAPPA. Troche sie boje i zastanawiam sie czy cos mi da ten test.
Ja też jestem po tych badaniach i jestem załamana. USG wyszło ok, ale te z krwi nie za bardzo. Bardzo żałuję że zrobiłam te badania. Przeczytałam tysiące wypowiedzi innych kobiet, mój wniosek że te badania tylko straszą ciężarne. A cóż badania są zrobione, a teraz czekam na wizytę u genetyka i nie wiem co jeszcze mogę zrobic

Witam. Jestem właśnie po trzecim badaniu prenatalnym ..Dwa pierwsze wyszły bardzo dobrze a teraz okazało się ,że dzidziuś ma torbiel pod przegrodą w główce ...w standardowym usg raczej nie do wykrycia ...teraz wszystko się zmienilo bo do porodu wybiorę szpital z odpowiednim sprzętem na wszelki wypadek ..gdzyby nie ta informacja pewnie rodziłabym w najbliższym szpitalu

reklama
Torbiel splotu naczyniowego czy cos innego?
W opisie jest - torbiel pod przegrodą jamy przezroczystej o wym 12mm/8mm ...niby lekarka powiedziała że nie uciska na nic i dziecko rozwija się prawidłowo ale sama świadomość ,że coś takiego się dzieje jest okropna...Nie wiem kompletnie co z tym dalej , czy można wpłynąć jakoś żeby się wchłonela ..może ktoś też miał taki przypadek

Do góry