reklama
reklama
niestety nieDokladnie. Mowil, skąd tak wysokie ryzyko, coś skomentował?
DarkAsterR
Fanka BB :)
Nie poradzę ci co do amnio.
Jest to ciężka decyzja ale niestety taka, która tylko ty możesz podjąć.
Ale powiem ci tak. Mojej koleżance kilka lat temu wyszły bardzo kiepskie te wyniki. Lekarze namawiali na aborcje (mieszkamy w UK, tutaj to decyzja jak każda inna). Nie zdecydowała się na amnio, nie zdecydowała się na aborcje i dzisiaj ma zdrowego 7 latka bez żadnych problemów.
Ale powiem ci tak. Mojej koleżance kilka lat temu wyszły bardzo kiepskie te wyniki. Lekarze namawiali na aborcje (mieszkamy w UK, tutaj to decyzja jak każda inna). Nie zdecydowała się na amnio, nie zdecydowała się na aborcje i dzisiaj ma zdrowego 7 latka bez żadnych problemów.
Milmo
Też znam takie historie. Rozmawiałam z moją doktor o tym i ona mówi, że wielokrotnie miała takie sytuacje. Przezierność nie jest wysoka, więc duże szanse, że będzie dobrze. Jak jak koleżanki piszą, zastanów się czy zdecydowałabyś się na aborcję jeśli amnio by potwierdziła wyniki testu. Jeśli nie, to nie ma co ryzykować. Pracowałam z dzieciakami z ZD i uwierz mi, że są cudowne. Ja wiem, że są chore i nigdy nie będą funkcjonować w pełni jak zdrowe dzieciaki, ale jest z nimi kontakt, jest wielka miłość, okazują ją. A to matce wynagradza wszystko. Tu jest dużo łatwiej niż w przypadku nisko funkcjonujących autystyków, gdzie często prawie nie ma kontaktu. Zastanów się czy dasz radę wychować dziecko, które nigdy nie będzie w pełni samodzielne. My robiliśmy test pappa, ale wiedzieliśmy, że cokolwiek by nie wyszło to urodzimy je.Nie poradzę ci co do amnio.
ja też jestem dobrej myśli, nie moge sie poddawać, a na amino chyba sie nie zdecyduje bo ciązy nie usunęNie poradzę ci co do amnio.
niewiem ;/No to skąd tak wysokie ryzyko?
Milmo
No to już masz odpowiedź bądź dobrej myśli, to Twój skarb.ja też jestem dobrej myśli, nie moge sie poddawać, a na amino chyba sie nie zdecyduje bo ciązy nie usunę
dokładnie, czekałam na tą ciąże 5 lat ....No to już masz odpowiedź bądź dobrej myśli, to Twój skarb.
reklama
Fado123
Ja też myślę ,że będzie dobrze , moja koleżanka też ma problem bo coś jej synkowi na serduszku wyszło ,ale też jej powiedzieli że raczej zaniknie , a jak nie to dzieciaczki żyją z tym zupełnie normalnie , trzymam kciuki żeby na 2 prenatalnym już wszystko było ok