witajcie Kobitki ja jutro jade odebrać wyniki badań histopatologicznych , powiedzcie czego moge sie spodziewać . Czy te badania ukaża przyczyne dlaczego ciąża obumarła i z jakich powodów?Ja swoje Maleństwo straciłam w 10tc , mam już syna (11lat) w pierwszej ciąży nie dolegało mi dosłownie nic , przy tej wyniki też były ok . Dodam jeszcze że krew mam arh- a mój m. ma 0rh+ ale konfliktu nie było.
reklama
poroniona84
Fanka BB :)
anulka już pewnie badania odebrałaś i te info nie będzie Ci już potrzebne... Jak odbierałam swoje histo-pat to czytał je najpierw przy mnie starszy lekarz i na moje pytanie czy badanie pokazało przyczynę powiedział tylko, że w jego 30-letniej praktyce ani razu nie widział żeby wynik badania hist-pat dał na to odpowiedź. Powiedział że co najwyżej wynik może pokazać czy przyczyną był zaśniad.
witajcie Kobitki ja jutro jade odebrać wyniki badań histopatologicznych , powiedzcie czego moge sie spodziewać.
I jak?
ewka4
Zaciekawiona BB
witajcie dziewczyny odebrałam dzisiaj do końca moje badania a wizyte mam dopiero 13 maja i prosze was o pomoc bo nie wiem co mam myśleć i czego się spodziewać bo wyszło mi;stwierdzono obecność przeciwciał;
przeciwjądrowych o typie świecenia homogennym+ziarnistym,w mianie1:320
norma jest1:160
metodą2Fanty-dsDNA:WYNIK WĄTPLIWY
przeciwciała przeciwkoB-2 glikoproteinie
klasa IgG2,11 norma;2
i przeciwciała cytotoksyczne przeciw wyizolowanym limfocytom dawcy
surowica badana;100%komórek martwych norma od 0%-10%
prosze jak się w tym orientujecie to mi pomóżcie dziękuje z góy za odpowiedz poza tym wszystkie pozostałe badania w normie
zaczynam już szaleć a do wizyty jeszcze miesiąc
przeciwjądrowych o typie świecenia homogennym+ziarnistym,w mianie1:320
norma jest1:160
metodą2Fanty-dsDNA:WYNIK WĄTPLIWY
przeciwciała przeciwkoB-2 glikoproteinie
klasa IgG2,11 norma;2
i przeciwciała cytotoksyczne przeciw wyizolowanym limfocytom dawcy
surowica badana;100%komórek martwych norma od 0%-10%
prosze jak się w tym orientujecie to mi pomóżcie dziękuje z góy za odpowiedz poza tym wszystkie pozostałe badania w normie
zaczynam już szaleć a do wizyty jeszcze miesiąc
a ja we wtorek ide zrobić badania -ca125, progesteron, prolaktyna, ft4, tsh3 , i coś o endometriozie ale nabazgrane jest tak że nie moge dokładnie przeczytać , zobaczymy co wyjdzie w ciąży robiłam na tokxoplazme i wyszło że miałam już kiedyś , coombs też ujemny
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Czekaliśmy z niecierpliwością na wyniki naszych kariotypów, a tu okazało sie, że badania nie wyszły ani moje ani męża. Musieliśmy powtórzyć pobranie krwi i znowu czekamy do 6tygodni. Nie wiecie czy ciąża będzie miała wpływ na mój wynik?, jakos nie przyszło mi do głowy żeby się zapytać...
anulka, u mnie w wyniku histo-pat była informacja o stanie zapalnym dla mnie to była informacja dość istotna, bo miałam w szyjce macicy bakterię e. coli i mogła się ona przyczynic do poronienia. Powodzenia życzę w staraniach:-)
anulka, u mnie w wyniku histo-pat była informacja o stanie zapalnym dla mnie to była informacja dość istotna, bo miałam w szyjce macicy bakterię e. coli i mogła się ona przyczynic do poronienia. Powodzenia życzę w staraniach:-)
Podziel się: