reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania Po Poronieniu

reklama
Eh... a ja mam wizyte podobno u bardzo dobrego specjalisty do którego ciężko sie dostac a tu pech...@ przyszła straszna....:( i okropnie obfita.Eh, jak do pon nie zniknie to juz po badaniu :( no ale coz przynajmniej skierowania na badania wezmę i cierpliwie poczekam na kolejną wizytę. Niestety nic przewidziec nie można....

Witam się i oczywiście pytam :)
do jakiego lekarza wysłać męża na badanie nasienia plus posiew??? bo sam powiedział,że chce to zrobić, skoro u mnie bakterie, to on pewnie też ma i jak ja się wyleczę to pewnie dostanę je znowu od niego w prezencie...
Wiięc chcę wykorzystać ten jego zapał :)
narfa - a co to za specjalista? czy aby prof.Baranowski?(bo wiem że on też tam przyjmuje)
pozdrawiam

teoretycznie jak ty masz zapalenie to lekarz powinien też zlecić takie same leczenie twojemu mężowi, przynajmniej tak było w moim przypadku
a jeśli chodzi o badanie nasienia, to nie wiem czy czasem nie jest odpłatne, bo jak my chcieliśmy zbadać robaczki męża to lekarz dał nam tylko adres placówki gdzie wykonują takie badanie i orzekł, ze na to nie daje się skierowania

narfa - a co to za specjalista? czy aby prof.Baranowski?(bo wiem że on też tam przyjmuje)
pozdrawiam[/QUOTE]

Ja sie wybieram w lublinie do dr Swatowskiego, podobno jeden z lepszych..Eh, wiadomo żaden lekarz nie jest cudotwórcą i też ma swoje dobre i złe dni, więc zobaczymy... Mam nadzieje że badania wyjdą dobrze:frown::frown:

Dzięki Ilonka
to gdzieś tu sobie w wawie znajdę - bo myślałam już że trzeba specjalne skierowanie...a tak to po prostu sobie mąż pojedzie i zbada co potrzeba,
a ginekolog nie dał ani maści dla męża ani nawet o tym nie wspomniał.. a ja w gabinecie zapomniałam...Zawsze głupieję w gabinecie i jak nie mam spisanych pytań na kartce to zapomnę o polowie.

4 poronienia w miedzyczasie urodzony zdrowy syn
Hallo Jestem tu nowa Jak przeczytalam te wszystkie posty to wlos mi sie na glowie zjezyl. Pierwsza ciaze stracilam w 13t w roku 2002
w 2004 urodzilam zdrowego synka teraz kolejne starania o dzidziusia i niestety z marnym efektem
w listopadzie 2008 ciaza stracona w 9 t
w kwietniu w 5 t i
teraz swieza stracona 19.08.2009 w 10 t ( serduszko przestalo bic) .
Nie robilam zadnych badan poza podstawowymi - chlamydie, toksoplazmoza
Uslyszalam od lekarzy ze powinnam zrobic badania genetyczne bo prawdopodobnie nie moge urodzic dziewczynek , i kazda ciaza zenska konczy sie poronieniem. Napiszcie czy slyszalyscie cos takiego? Albo napiszcie czy znacie kogos kto przezyl 3-4 poronienia z tym samym partnerem i ma teraz zdrwego chlopczyka i dziewczynke. Prosze poratujcie bo moj swiat sie zawalil

Ostatnia edycja:
Saaara światełka dla Twoich Aniołków(*)(*)
Niestety, ale ja słyszałam o takim przypadku. Mamy w rodzinie kobietę która ma 4-ro dzieci, samych chłopców. Wszystkie dziewczynki niestety straciła:((

Ale pamiętaj zawsze trzeba wierzyć!! Bo wiara czyni cuda....

reklama
Dziewczyny zdecydowałam się na przeprowadzenie badań. Powiedzci mi :

1) czy test urogin należy zrobić w konkretnym dniu cyklu?
2) jakie badania, w którym dniu cyklu zrobić?

Wiem, że pisałyście tu, jakie badania robić, ale nie widziałam, kiedy je wykonać, a coś mi się obiło o uszy, że to ważne, aby badania były wykonane w odpowiednim czasie.

Do góry