reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania Po Poronieniu

Dzięki za podpowiedź:) Strasznie to wszystko brzmi, ale trzeba miec dobre myśli.
Już sama nie wiem czy wolałabym żeby coś znaleźli i wyleczyli czy zeby okazało się że to przykry przypadek tak jak u mojej siostry....eh.... nie ma co gdybac tylko działac!!! trzymajcie kciuki, jednak takie forum to bardzo przydatna rzecz:**

reklama
u mnie nic w wynikach nie wyszło ... take zyję nadzieją że to był przypadek. Ale jestem spokojna, ze je zrobilam. W jak wpadniesz w wir badanek to szybko to wszystko opanujesz ;-)

Koti - to chyba dobrze, co ? :tak: już masz z głowy - głowa do góry!!!!
a powiedz mi jako doświadczona w badankach - co to ta mykologia i bakteriologia - w sensie takim - jakie to badanie i co ma na celu?to za jednym razem pobierają?tyle tego,że już się wystraszyłam..

Gabrysiu mykologia to sprawdzenie czy nie ma grzybków, bakteriologia czy jakieś paskudne bakterie tam nie siedzą. Mają wykluczyć grzybicę i infekcje, który mogły się przyczynić do nieszczęścia. Ja miałam te wszystkie wymazy za jednym zamachem zrobione, ja leżałam na fotelu a Pani tylko te "szpatułki" zmieniała ;-) Bardzo podobne to badanie do cytologii.

w sumie cieszę się, że nic nie wyszło, ale z drugiej strony nie wiem co było przyczyną. Mam nadzieje, że to był przypadek.

Witaj - dzięki - czyli, że to coś innego niż posiew z dróg moczowo-płciowych...
dziś odebrałam wynik z posiewu -
tlenowo:enterococcus faecalis
beztlenowo -flora fizjologiczna
w kierunku grzybów: ujemny
chciałam skierowanie na kolejne badania, ale pan dr powiedział żebym przyszła za tydzień jak mi się @ skończy to wtedy mi da... no a ja mu tłumaczę żeby mi dziś dal - to ja za tydzień przyjdę z wynikami już...Ale NIE pan dr ma zawsze oststnie zdanie...
więc za tydzień idę znowu

oj nie wiem czy to nie będzie to samo :confused: ta bakteriologia i mykologia. Musiałabyś gina zapytać. Mój gin bardzo naciska na te badania i mówi, żeby nawet w czasie ciąży kontrolnie wymazy robić, właśnie ze względu na paciorkowca... :-( .

ten gin zasugerowal też, zeby na poczatku nastenej ciazy zrobic cytologie - z oznaczeniem hormonalnym :confused:
laboratorim, z ktorym on wspolpracuje takie robi. W czerwcu robiłam cytologie i w opisie cytologii od niego nie tylko mam podana grupe , ale tez opisy kompletnie niezrozumiale dla mnie :confused:. Wazne, ze on je rozumie :-). Poza tym mówi, że ważne by na początku ciąży kontrolować hcg, co jakiś czas robić wymazy.
Jak sobie przypomne mojego gina, który prowadził mi ciąże to mi się nóż w kieszeni otwiera ... olewactwo w pelnej krasie.

Dzień dobry dziewczynki;))
dzisiaj miałam mieć wizyte u "poleconego" lekarza ale przesunęli mi na wtorek :wściekła/y:
niestety musze poczekac;(( ale minie wekendzik szybko i później zobaczymy co i jak.
Miłego dnia zycze pozdrawiam:-):-):-)

reklama
a ja poszłam do laboru nowego z myślą zbadania CMV a tu dupsko, bo nie robią tych badań, tylko toxo, cóż za śmieszny labor?? No i nic pójdę więc albo u mnie w szpitalu albo gdzieś indziej

Do góry