reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania - jakie i kiedy?

agao - mnie gin kazała już po pierwszej wizyce zrobić laboratoryjnie grupę krwi. Kiedy przyszłam na drugą wizytę z wynikami morfologii, moczu, itp., założyła kartę ciąży i kazała mi ją zawsze nosić ze sobą: powiedziała, że to teraz ważniejszy dokument niż dowód osobisty ;D
Chyba trzeba się upomnieć u lekarza, albo rozejrzeć za innym ginem...

reklama
hey PYTIA rzeczywiście powinnam mojego gina z lekka prześwięćić bo zawsze jeśli chodzi o kaskę to pamięta a to u niego powinna być rutyna zobaczymy we środę

lekarz powinien za każdym razem Cię zważyć ,zbadać wewnetrznie, już teraz zewnetrznie (dno macicy - centymetrem) i zmietzyć cisnienie

zmień go lepiej, za bardzo roztragniony albo ...

Aga masz swietne wyniki. Wszystkie mozemy spac spokojnie bo ryzyko b male.  Ja nie mam karty ciazy, kazali mi tylko nosic w portfelu wizytowke z nr telefonu mojego lekarza. Szkoda ze nie mam takiej karty ciazy, mialabym potem pamiatke. Waza mnie za mnie i mierza cisnienie za kazdym razem. No i przy kazdej wizycie biora probke moczu.

przyzwyczaiłam się bardzo do niego i właściwie do tej pory był bez zarzutów
na wizycie w środę pomarudzę mu ostro i powiem że ma mnie oprócz badań na fotelu , zważyć i  zmierzyć ciśnienie  no i dać kartę  :)

Co to jest test turnera i edwardsa?? Bo ja zielona jestem:) I czy lekarz zleca go zawsze, czy raczej trzeba poprosić??

pozostałe zespoły
trisomiki to ZESPÓŁ EDAWARDSA DOWNA I PLATAUA
PATAUA dziecko umiera po1-3 mcu życa ponieważ dochodzi do poważnych deformacji
EDWARDSA wady serca, zaburzenia rozwoju umysłowego, często dzieci w wieku dziecięcym umierają

ddatkowo TURNERA -zwykle to rodzą się bezpłodne kobiety o bardzo niskim wzroście

te badania zrobiłam sobie dodatkowo
nie wiem czy ta moja biochemia coś jescze obejmowała

Cześć dziewczyny!
Gdzieś na forum czytałam o wynikach ABS. Wczoraj właśnie odebrałam wynik - negatywny (0,76). Podobno ten wynik wskazuje płeć dziecka. Czy któraś z Was wie coś na ten temat? Jestem trochę ciekawa czy urodzę drugą córeczkę czy może tym razem będzie synek!

reklama
słyszałam coś o różnicach w stężeniu gonadotropiny klosmówkowej że jakjest bardzo wysoki poziom to laska a jak niższy to chłopiec ale to jakieś nowe badania nie pamiętam czy pisano że robione są w Polsce może poprostu poczekaj do usg w 20 tygodniu :laugh:

Do góry