reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania - jakie i kiedy?

pytia  mój ginekolog nie kazał robić mi takich badań ale jestem nadgorliwa więć zrobiłam
bajla nie denerwuj się na zapas wiem że sama pewnie bym miała ogromnego stresa, ale pomyśl o dzidziusiu  w Twoim brzuszku że nie możesz się denerwować, na razie te 2 badania to jest usg 3d + pappa nie dają 100% pewności, czytałam że babkę nastraszyli że jej dzieciak nie będzie mówił i słyszał a urodził się zdrów jak ryba

trzymam kciuki a ty trzymaj się cciepło

reklama
Kurcze! Ale dlaczego az do Niemiec? Robilam tez PAPP-A i nie czeka sie tyle. Rbili to u nas na miejscu. Bajla strasznie wspolczuje tego czekania i nerwowki. Ja tez jutro lece po raz chyba juz 4 sprawdzac przeiernosc,chociaz mam w normie. Jetem taki nerwus,ze mimo 3D i calej reszty latam co chwila na usg i za kazdym razem prosze o ponowne sprawdzanie. Jutro tez tak zrobie,chyba ostatni raz bo zbliza sie 14 tydzien. Wiem,ze wariuje ale skoro zwykle usg moge robic bezplatnie to z tego korzystam czesto.

Bajla bede trzymc kciuki zeby wszystko bylo ok. Ja mialam robione usg karczku i badanie krwi. Przed samym badaniem musialam podpisac dokumenty ze jestem swiadoma ze wyniki badania sa szacunkowe i moga znacznie roznic sie od rzeczywistego stanu dzidzi. Mam nadzieje ze Twoje malenstwo bedzie ok. W to badanie nie ma do konca co wierzyc. Wiem ze latwo to napisac i zdaje sobie sprawe z tego co teraz przezywasz.
Ja sie teraz tez troche denerwuje bo w pochwie zanzlezi mi paciorkowca i podczas porodu bede mi podawac antybiotyki zeby sie dzidzius nie zarazil.

kati NJ jakim cudem znaleźłi tego paciorowca robi się specjalnie jekieś badania?
ja robię tylko morfologię, mocz + glukozę dodatkowo robiłam cytomegalię różyczkę żółtaczkę 2 razy toxoplazmozę WR a no i cytologię + 3 razy usg 2 zwykłe dopochwową sondą + raz 3d usg z przeziernością karkową + biochemię na trisomiki

Agao test PAPP-A to wlasnie usg 3D robione w tym samym czasie co biochemia(najpozniej do 24 godzin odstep) i komputerowe przeliczenie lacznych wynikow. A ja znow sie nakrecam bo jutro pobranie krwi i lece na usg,od ktorego sie juz chyba uzaleznilam (zwykle oczywiscie,juz nie 3D)

reklama
a!!!
ja robiłam raz ale na tym 3d (trwało jakieś 50 minut) pobierali wielokrotnie te pomiary przezierności i sprawdzali czy się pokrywają
no i pokrywały się :)

Do góry