reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Staram się nie myśleć o jutrzejszym dniu ale mam wrażenie że mój mózg dzisiaj jest odłączny od racjonalnego myślenia o czymś innym niż o jutrze 🙈🤣
Nie ma co się dziwić. Zwłaszcza, że znowu musisz czekać. To czekanie jest jedną z trudniejszych rzeczy w tym wszystkim. Wytrwałości do rana. I spokojnej nocy, obyś chociaż przez chwilę udała się w blogi sen 😄🤗🥰 i niech Ci się śnią piękne zarodki ❤️🤗😄

Hej, ostatnio pytałam jak szybko od pierwszej wizyty w klinice podchodziłyście do stymulacji. Przekonałam się na własnej skórze, że może to być decyzja natychmiastowa - lekarz chciał zacząć już w tym cyklu protokołem krótkim, ale nie zdążymy zrobić kariotypów. Dlatego najprawdopodobniej zaczynamy od przyszłego cyklu protokołem długim. Byliśmy w takim szoku, że o wiele rzeczy nie zapytaliśmy, a nawet jak zapytaliśmy to ja nadal nie wierzę, że uda się to wszystko tak rozplanować żeby było dobrze. Czy jest tu ktoś, kto mógłby mi dzień po dniu rozpisać co i jak? Na ten moment wiem, że w drugim dniu miesiączki mam wziąć tabletki antykoncepcyjne i po 10 dniach od tego momentu mam się zgłosić do kliniki. Co się dzieje dalej? Wiem, że mogę zawsze zapytać opiekuna, ale do tego czasu może coś mi się rozjaśni w głowie dzięki waszym wskazówkom

Hej, ostatnio pytałam jak szybko od pierwszej wizyty w klinice podchodziłyście do stymulacji. Przekonałam się na własnej skórze, że może to być decyzja natychmiastowa - lekarz chciał zacząć już w tym cyklu protokołem krótkim, ale nie zdążymy zrobić kariotypów. Dlatego najprawdopodobniej zaczynamy od przyszłego cyklu protokołem długim. Byliśmy w takim szoku, że o wiele rzeczy nie zapytaliśmy, a nawet jak zapytaliśmy to ja nadal nie wierzę, że uda się to wszystko tak rozplanować żeby było dobrze. Czy jest tu ktoś, kto mógłby mi dzień po dniu rozpisać co i jak? Na ten moment wiem, że w drugim dniu miesiączki mam wziąć tabletki antykoncepcyjne i po 10 dniach od tego momentu mam się zgłosić do kliniki. Co się dzieje dalej? Wiem, że mogę zawsze zapytać opiekuna, ale do tego czasu może coś mi się rozjaśni w głowie dzięki waszym wskazówkom
Ja niestety nie pomogę bo miałam protokół krótki.

Ja również nie pomogę bo miałam protokół krótki.

Dziewczyny jestem po transferze 🙂 na 6 pobranych zapłodniło się 6,na dzień dzisiejszy 3 gotowe do transferu a 3 trzeba poczekać czy przeżyją. Tak więc zdecydowaliśmy się wspólnie z lekarzem że dziś transfer jednego 🙂reszta będzie cierpliwie czekać 🙂
No super ❤️ teraz życzę cierpliwości i tłustych dwóch kreseczek 😍

reklama
Dziewczyny jestem po transferze 🙂 na 6 pobranych zapłodniło się 6,na dzień dzisiejszy 3 gotowe do transferu a 3 trzeba poczekać czy przeżyją. Tak więc zdecydowaliśmy się wspólnie z lekarzem że dziś transfer jednego 🙂reszta będzie cierpliwie czekać 🙂
Super wiadomość! Trzymam kciuki za idealne zakwaterowanie kropka ❤️🤗🤞

Do góry