reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Staram się nie myśleć o jutrzejszym dniu ale mam wrażenie że mój mózg dzisiaj jest odłączny od racjonalnego myślenia o czymś innym niż o jutrze 🙈🤣
Nie ma co się dziwić. Zwłaszcza, że znowu musisz czekać. To czekanie jest jedną z trudniejszych rzeczy w tym wszystkim. Wytrwałości do rana. I spokojnej nocy, obyś chociaż przez chwilę udała się w blogi sen 😄🤗🥰 i niech Ci się śnią piękne zarodki ❤️🤗😄

Hej, ostatnio pytałam jak szybko od pierwszej wizyty w klinice podchodziłyście do stymulacji. Przekonałam się na własnej skórze, że może to być decyzja natychmiastowa - lekarz chciał zacząć już w tym cyklu protokołem krótkim, ale nie zdążymy zrobić kariotypów. Dlatego najprawdopodobniej zaczynamy od przyszłego cyklu protokołem długim. Byliśmy w takim szoku, że o wiele rzeczy nie zapytaliśmy, a nawet jak zapytaliśmy to ja nadal nie wierzę, że uda się to wszystko tak rozplanować żeby było dobrze. Czy jest tu ktoś, kto mógłby mi dzień po dniu rozpisać co i jak? Na ten moment wiem, że w drugim dniu miesiączki mam wziąć tabletki antykoncepcyjne i po 10 dniach od tego momentu mam się zgłosić do kliniki. Co się dzieje dalej? Wiem, że mogę zawsze zapytać opiekuna, ale do tego czasu może coś mi się rozjaśni w głowie dzięki waszym wskazówkom

Hej, ostatnio pytałam jak szybko od pierwszej wizyty w klinice podchodziłyście do stymulacji. Przekonałam się na własnej skórze, że może to być decyzja natychmiastowa - lekarz chciał zacząć już w tym cyklu protokołem krótkim, ale nie zdążymy zrobić kariotypów. Dlatego najprawdopodobniej zaczynamy od przyszłego cyklu protokołem długim. Byliśmy w takim szoku, że o wiele rzeczy nie zapytaliśmy, a nawet jak zapytaliśmy to ja nadal nie wierzę, że uda się to wszystko tak rozplanować żeby było dobrze. Czy jest tu ktoś, kto mógłby mi dzień po dniu rozpisać co i jak? Na ten moment wiem, że w drugim dniu miesiączki mam wziąć tabletki antykoncepcyjne i po 10 dniach od tego momentu mam się zgłosić do kliniki. Co się dzieje dalej? Wiem, że mogę zawsze zapytać opiekuna, ale do tego czasu może coś mi się rozjaśni w głowie dzięki waszym wskazówkom
Ja niestety nie pomogę bo miałam protokół krótki.

Ja również nie pomogę bo miałam protokół krótki.

Dziewczyny jestem po transferze 🙂 na 6 pobranych zapłodniło się 6,na dzień dzisiejszy 3 gotowe do transferu a 3 trzeba poczekać czy przeżyją. Tak więc zdecydowaliśmy się wspólnie z lekarzem że dziś transfer jednego 🙂reszta będzie cierpliwie czekać 🙂
No super ❤️ teraz życzę cierpliwości i tłustych dwóch kreseczek 😍

reklama
Dziewczyny jestem po transferze 🙂 na 6 pobranych zapłodniło się 6,na dzień dzisiejszy 3 gotowe do transferu a 3 trzeba poczekać czy przeżyją. Tak więc zdecydowaliśmy się wspólnie z lekarzem że dziś transfer jednego 🙂reszta będzie cierpliwie czekać 🙂
Super wiadomość! Trzymam kciuki za idealne zakwaterowanie kropka ❤️🤗🤞

Do góry