reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Badania do invitro - przygotowania 🙏🏻✊🏻

reklama
Zastrzyki beta hcg?? Pod jaką postacią?
Ja mam progesteron dopochwowo do tej pory. Trzy dni po transferze lek w stylu Nospy i paracetamol w razie bólu...
może zle określiłam jakieś dostaje się zastrzyki przed transferem bezpośrednio ?
mi zwiększyła luteinę 3x2 i estradiol 3x2. proga do transferu miałam 13,75
ale dziwi mnie spadek estradiolu bo tydzień temu miałam 1200 i zwiększyła dawkę a dziś tylko 78 nie wiem czy to dobrze

może zle określiłam jakieś dostaje się zastrzyki przed transferem bezpośrednio ?
mi zwiększyła luteinę 3x2 i estradiol 3x2. proga do transferu miałam 13,75
ale dziwi mnie spadek estradiolu bo tydzień temu miałam 1200 i zwiększyła dawkę a dziś tylko 78 nie wiem czy to dobrze
Chyba te zastrzyki to ovitrelle czy jakoś tak, ale to chyba na pęknięcie pęcherzyka i wiem, że wtedy przy tym zastrzyku się wstrzymuje od testu bo może łapać dodatkowy wynik bhcg.

oo może to właśnie ten
A dostałaś go? :-)
Może rzeczywiście wpływać na poziom beta hcg. Ale chyba nie bierze się go przed transferem mrożonego zarodka...
Ja w każdym razie zrobiłam kilka testów krótko po zastrzyku, żeby zobaczyć, jak długo się utrzymuje i wiedzieć, kiedy testy mogą być wiarygodne.

A dostałaś go? :-)
Może rzeczywiście wpływać na poziom beta hcg. Ale chyba nie bierze się go przed transferem mrożonego zarodka...
Ja w każdym razie zrobiłam kilka testów krótko po zastrzyku, żeby zobaczyć, jak długo się utrzymuje i wiedzieć, kiedy testy mogą być wiarygodne.
nie dostałam .
nie to mnie martwi jak ta krew przy transferze i boje się ze wszystko stracone .. naczytałam się w necie ... 😭

nie dostałam .
nie to mnie martwi jak ta krew przy transferze i boje się ze wszystko stracone .. naczytałam się w necie ... 😭
Ale lekarz widział Twoje wyniki? I zdecydował o transferze? Więc bądź dobrej myśli! Ja żadnego ze swoich wyników nie widziałam na oczy... Jeden z nich przyszedł któregoś dnia pocztą - to było badanie wykonywane 9 dni przed transferem (i ostatnie), które zobaczyłam już po... Także nie było szansy się naczytać nawet...

reklama
Ale lekarz widział Twoje wyniki? I zdecydował o transferze? Więc bądź dobrej myśli! Ja żadnego ze swoich wyników nie widziałam na oczy... Jeden z nich przyszedł któregoś dnia pocztą - to było badanie wykonywane 9 dni przed transferem (i ostatnie), które zobaczyłam już po... Także nie było szansy się naczytać nawet...
jakaś roztrzepana ta doktor byla wczoraj niedość ze się spóźniła to jeszcze raz dwa i już jej nie ma bo pacjentów ma nic nie wyjaśniła co dalej nie wytłumaczyła powiedziała ze zadzwoni finalnie nie zadzwoniła tylko wysłała kod do recepty

Do góry