reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Atopowe zapalenie skóry - AZS

Witam.

ashtown a czy twoja corcia miala robiony wymaz? bo jesli dobrze sie orientuje to jak jest juz ropa to doszlo do zakarzenia i tu sa potrzebne antybiotyki.

Ja moja mala smaruje Emolium i u nas pomaga oraz dostaje Fenistil 2x po 3 krople.ale u nas nie ma wysiekow ani mala sie nie drapie.

Polecam zajrzec na to forum Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz dział - Dziecko z AZS
ja tu sie wiele dowiedzialam o AZS i pielegnacji

reklama
klub mam malych alergikow- tam warto zajrzec,ten temat tez byl poruszany.Moj Macius na ramionach mial saczace sie ranki,juz je opanowalismy,zadne masci natluszczajace na to sie nie stosuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak mozna natluszczac miejsca z ktorych cos sie saczy,trzeba ten stan wyleczyc,zasuszyc zdezynfekowac!!!!!!!! sterydy ?? wyrzyccie,zwlaszcza jesli jakis doktor kazal wam stosowac na buzce!!!co to za doktor!!!!!
do zasuszania rewelacyjne sa masci robione na bazie cynku,kwasu borowego i nnych substancji,naturalne,nie szkodzace jak sterydy i pomagaja pozbyc sie stanow zapalnych, a dopiero potem mozna i trzeba mocno nawilzac i natluszczac.
ja uzywalam tez PUDRODERMU, BARDZO PODOBNY SKLAD,POMOGL. TEN TEMAT NA WYZEJ WYMIENIONYM FORUM JEST DOKLADNIE OPISANY,POLECAM,POCZYTAJ,NIE BLADZ PO OMACKU

Witam.

ashtown a czy twoja corcia miala robiony wymaz? bo jesli dobrze sie orientuje to jak jest juz ropa to doszlo do zakarzenia i tu sa potrzebne antybiotyki.

Ja moja mala smaruje Emolium i u nas pomaga oraz dostaje Fenistil 2x po 3 krople.ale u nas nie ma wysiekow ani mala sie nie drapie.

Polecam zajrzec na to forum Atopowe Zapalenie Skóry • Zobacz dział - Dziecko z AZS
ja tu sie wiele dowiedzialam o AZS i pielegnacji

nadulec, nie - nie miala wymazu :-( a Emolium juz jest w drodze -poczta dziala jednak "nieco" powoli ;) Dzieki serdeczne za linka! :-) Dorka

klub mam malych alergikow- tam warto zajrzec,ten temat tez byl poruszany.Moj Macius na ramionach mial saczace sie ranki,juz je opanowalismy,zadne masci natluszczajace na to sie nie stosuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jak mozna natluszczac miejsca z ktorych cos sie saczy,trzeba ten stan wyleczyc,zasuszyc zdezynfekowac!!!!!!!! sterydy ?? wyrzyccie,zwlaszcza jesli jakis doktor kazal wam stosowac na buzce!!!co to za doktor!!!!!
do zasuszania rewelacyjne sa masci robione na bazie cynku,kwasu borowego i nnych substancji,naturalne,nie szkodzace jak sterydy i pomagaja pozbyc sie stanow zapalnych, a dopiero potem mozna i trzeba mocno nawilzac i natluszczac.
ja uzywalam tez PUDRODERMU, BARDZO PODOBNY SKLAD,POMOGL. TEN TEMAT NA WYZEJ WYMIENIONYM FORUM JEST DOKLADNIE OPISANY,POLECAM,POCZYTAJ,NIE BLADZ PO OMACKU

Honda - dziekuje serdecznie za namiary do klubu alergikow :-D Co do natluszczania twarzy - my nie smarujemy jej miejsc zaropialych, tylko czolo i reszte gdzie ropka sie nie saczy (moglam napisac konkretniej, sorki :sorry2:a sterydy miala przepisane na twarz/poliki (chociaz to byl chyba tylko antybiotyk) i na raczki/kolanka... Przemylismy nozki kalium i chyba zaczyna pomagac - juz tak sie nie saczy ta ropka... Gdyby ta twarz ja tylko tak nie swedziala...:-(

ja dostalam od forumowiczki sklad masci robionej,ktora zasusza wlasnie takie miejsca,my ja stosujemy i pomaga,mozna ja stosowac nawet na buzke... w klubie mam malych alergikow ,wstecz jak poczytasz to bedzie ten sklad podany,spisz ,pojdz do lekarza ,popros o recepte,naprawde dobra ,skuteczna mieszanka,nam zasusza,no ale jak to juz jest z azs,powraca,wiec ciagle powracamy do tej masci,ale teraz wiem ,ze ona z pewnoscia nie zaszkodzi jak sterydy

Dzieki wielkie za informacje. Spisze sobie sklad tej masci i jak bede w Polsce to podejde do lekarza/apteki zeby mi ja zrobili :) Pozdrawiam! Dorka

witam! będę musiała zacząć śledzik wątki o AZS bo najprawdopodbniej moja córeczka też je ma:-/ Wysypka zaczęła się pojawiać już po 7 tygodniu życia i trwa do teraz, obejmuje prawie całe ciałko, skórka jest sucha i szorsta, na główce upierdliwa ciemieniucha. Pediatra też zapisała mi maść cholesterolowa ale zbyt dużej poprawy po niej nie widzę, najwyżej buźka jest ładniejsza i po spaniu skóra wydaje się też lepsza. 10.03 idę do dermatologa, zobaczymy co mi zleci, mam nadzieję, że obejdzie się bez sterydów. a ten Elidel- to jest na receptę, to jest krem ? pozdrawiam

ShuLien witam ;-)
Elidel jest maścią na receptę jest bardzo dobry , ale drogi .My smarujemy się maścią protopic też na receptę no i jest tańszy ,a obie te maści są z tej samej grupy leków ,no i nie są sterydami ;-)
pozdrawiam

reklama
Mamusie czy macie jakieś dobre maści na odparzenia pupy ? Bo właśnie mamy takie krostki na udach i ''siusiaku''i nie wiem czy to odparzenie czy to azs ?Ale nie mogę niczym zwalczyć ;-( Pomocy ;-(

Do góry